Priče i inspiracija

Husqvarna X-Cut: Stvaranje boljeg lanca testere

Po prvi put su se pojavili originalni Husqvarna lanci testere, na mestu gde je nekada davno sve počelo – Huskvarna, Švedska. Zašto, možda se pitate. Pa, priča počinje na kraju. Kroz celo istraživanje i razvoj, naš krajnji cilj je bio vaša maksimalna produktivnost.

Husqvarna je decenijama jedan od najpoštovanijih brendova lančanih testera. Nema prostog objašnjenja zašto je to tako. Glavni činilac uspeha brenda je stalni fokus na rezultate korisnika. Ko god da podigne Husqvarna lančanu testeru može da računa na najbolji mogući rezultat.

„Proizvodnja naših lanaca za testere nije nešto u šta smo ušli samo zbog zabave, ili jer nam se tako htelo“, kaže vrlo ozbiljno glavni inženjer, Hans-Oke Sundberg. „Tokom svih tih godina smo stalno poboljšavali doživljaj i rezultate korisnika. Oprema za rezanje igra izuzetno važnu ulogu u tome.“

Bar and Chain X-force X-cut

Više od samo visokog kvaliteta

„San o originalnom lancu za testere kompanije Husqvarna sanjamo odavno“, dodao je globalni menadžer proizvoda, Matijas Karlson. „Da bi taj san postao stvarnost, trebalo je mnogo planiranja, istraživanja i strateškog razmišljanja. Kad Husqvarna objavi proizvod, nema probe i greške.“

Husqvarna lanci testere su podrazumevano morali da odgovaraju visokom kvalitetu Husqvarna lančanih testera. Međutim, za većinu korisnika, Husqvarna je više od izdržljivosti i performansi – suština je u poverenju.

„Morate da možete da verujete da će mašina u koju ste uložili novac da vam uzvrati najvećom efikasnošću i najboljim rezultatima“, nastavlja Karlson. „Ispunjavanje tih očekivanja zahteva znatnu posvećenost proizvođača.“

X-CUT®

Saznajte više o Ks-CUT® lancu

Read more

U srcu kompanije Husqvarna

Fabrika lanaca je napravljena od nule za nekoliko godina. Njena strateška lokacija, odmah pored originalne fabrike lančanih testera u Huskvarni, Švedska, ističe njen značaj – nalazi se u srcu brenda.

Unutar ove moderne, napredne fabrike nalaze se brojne složene mašine, nizovi proizvodnih linija na kojima se odvijaju složeni procesi. Nijedan deo lanca ne nabavljamo od nekog dobavljača, spremnog za upotrebu. Sve se pravi ovde, od neobrađenog čelika do gotovog proizvoda. Husqvarna je shvatila da pored fabrike treba podići i malu strugaru, za stalno testiranje prototipova.

X-cut

Razvijeno unazad

„Najvažniji deo dana svakog drvoseče je produktivnost u kubnim metrima“, kaže Sundberg. „Odatle idemo unazad. Identifikovali smo odgovarajuće funkcije proizvoda, odgovarajući proces proizvodnje, odgovarajuće materijale, odgovarajuću stručnost i odgovarajući način razmišljanja za dugoročno preduzimaštvo u novom polju.“

X-Cut lanac testere se testira i precizno podešava već oko dve godine. Prateći klasične procedure kompanije Husqvarna, kombinacija laboratorijskih testova i proba u raznim okruženjima je bila ključna za usavršavanje funkcija lanca, precizno prilagođavanje dizajna i obezbeđivanje kvaliteta.

X-CUT®

Sve je u učinku: Predstavljamo Husqvarna X-CUT® lanac testere

Read more

Spreman za akciju

Dakle, od kraja do početka i nazad, konačno smo stigli. Posle godina planiranja, istraživanja, razvoja, testiranja i saradnje sa drvosečama – i još malo testiranja, prvi Husqvarna lanac za testere je spreman za postavljanje na vašu lančanu testeru. Spreman je za težak rad bez zastoja, spreman da vam pruži maksimalnu efikasnost i izlaz. Spreman je kad i vi.