Proizvodi i inovacije

Sve je u učinku: Predstavljamo Husqvarna X-CUT® lanac testere

Osmišljen je za jednu svrhu – optimizaciju radnih karakteristika vaše Husqvarna lančane testere – i uvećanje produktivnosti. Tako to radi.

Posle godina istraživanja, razvoja, testova u laboratoriji i na terenu, Husqvarna X-CUT je najzad stigao. X-CUT lanac testere SP33G je uzak i malo vibrira, pravi uzan rez i zahteva manje snage od testere u odnosu na standardne sisteme za rezanje. To su mu najistaknutije funkcije – koje zajedno rade da vam svakog dana obezbede više kubika.

Oštrina koja traje

Dizajn reznih zuba, upotrebljen materijal i proces proizvodnje – sve je usavršeno do krajnjih granica. To X-CUT lancu testere fabrički daje izuzetnu oštrinu i, što je možda i važnije, oštrinu koja se zadržava znatno duže pre nego što bude potrebno oštrenje.

Nisko istezanje

Lanac testere X-CUT je fabrički istegnut, što znači da možete duže da radite pre nego što bude potrebno ponovo ga zategnuti. Manje nepotrebnih podešavanja koje vas usporavaju, a znatno je umanjen i rizik od oštećenja sistema za rezanje labavim lancem testere.

Proizvodi i inovacije

Saznajte sve o X-CUT® lancu

Otkrijte više

Velika trajnost

Tačno balansirana kombinacija konstrukcije, materijala i procesa dala je odličnu i dinamičnu trajnost. Habanje sistema za rezanje je umanjeno, pa samim tim i potreba za servisiranjem.

Velika efikasnost rezanja

Lanac testere X-CUT je napravljen da reže brže i mirnije od ekvivalentnih proizvoda i spreman je za korišćenje direktno iz pakovanja. To poboljšava efikasnost rezanja, pa samim tim i vaše rezultate. Istovremeno, potrebno je manje ljudskog naprezanja (sile pritiska na drvo), tako da je ceo radni postupak manje fizički zahtevan.

X-cut

Optimalan ugao sečenja

Ugao zuba rezača je ključan za dugoročnu efikasnost. Što je ugao manji, to je veća oštrina, ali ako preterate, zub se brže tupi i lakše lomi. Uz X-CUT, Husqvarna se fokusirala na traženje optimalnog ugla za efikasnost i trajnost.

Tačno izmereni hrom i čelik

Mikrostruktura čelika – ni pretvrd ni premekan – i sloj hroma – ni predebeo ni pretanak – su precizno definisane na molekularnom nivou. To obezbeđuje veliki kapacitet rezanja i dugotrajnu oštrinu.

Vrhunsko podmazivanje

Mali kanali oblika strele u karikama pomažu prenosu ulja do lanca testere tokom rada i obezbeđuju vrhunsko podmazivanje.

Optimalni tretman toplotom

Husqvarna je razvila sopstveni postupak kaljenja, da bi čelik bio što je moguće trajniji. To uključuje optimalni tretman toplotom, ali i optimalno hlađenje, čime se stvara molekularna struktura koja obezbeđuje neverovatno izdržljiv lanac testere.

X-cut

Procena profesionalca

Pogodili ste ako mislite da nije sve rečeno o Husqvarna X-CUT lancu za testere. Međutim, dosta specifikacija proizvoda – trenutno vam je verovatno važnije da čujete šta kažu profesionalci.

U maju 2016, šesnaest profesionalnih drvoseča i arborista iz sedam zemalja je otišlo u švedske šume da isproba novi lanac. Ovi vešti i iskusni korisnici zavise od efikasnosti svog alata pri svakodnevnom radu – a njihove komentare o X-CUT lancu testere možete da nađete u članku ispod: