X-TORQ
Proizvodi i inovacije

X-Torq® – dobar izbor za vašu efikasnost i finansije, kao i za našu životnu sredinu

Nudimo paletu snažnih akumulatorskih mašina. Ipak, za one stvarno zahtevne zadatke povremeno će vam trebati mašine na benzinski pogon. Naša X-Torq® tehnologija vam ne daje samo snagu koja vam je potrebna u svakom trenutku. Možete takođe iskoristiti prednosti veće ekonomičnosti u potrošnji goriva i nižih emisija izduvnih gasova u poređenju sa konvencionalnim mašinama.

Pronalaženje novih ideja ili metoda je deo našeg DNK. Još od osnivanja kompanije Husqvarna 1689, naši inženjeri su neprestano radili na izumima novih tehnologija koje su unapredile svakodnevni život ljudi. Postavljanje novih standarda o tome kako stvari treba obaviti kada je u pitanju profesionalni rad kao i rad kod kuće. Danas nudimo precizno izrađene proizvode sa benzinskim pogonom koji daju veliki obrtni momenat kada vam je najpotrebniji. Bilo da kosite, duvate lišće ili potkresujete, možete da očekujete snagu u impresivno širokom opsegu obrtaja u minuti.

X-Torq

Maksimalna snaga na niskim obrtajima u minuti

Veliki deo toga zahvaljujući X-Torq®, našoj patentiranoj i dugoročno dokazanoj tehnologiji motora. Naši X-Torq® motori su dizajnirani da proizvedu maksimalnu snagu, čak i na nižim obrtajima u minuti. X-Torq® motore ćete pronaći u paleti ručnih proizvoda koji isporučuju značajno veću krajnju snagu u poređenju sa standardnim 2-taktnim motorima, što ih čini primetno lakšima za rukovanje čak i kod najtežih zadataka.

Čisti vazduh prečišćava emisije

Ali ima još dosta toga. X-Torq® je takođe ekonomičniji u potrošnji goriva i stoga u mnogim slučajevima jeftiniji za rad. U stvari, X-Torq® proizvodi ispunjavaju najstrože propise koji se tiču zaštite životne sredine. Štedeći do 20% u potrošnji goriva – i sa do 80% manje emisija u poređenju sa konvencionalnim motorima. Tajna koja se krije iza toga jeste da naša tehnologija koristi čisti vazduh, umesto vazduha pomešanog sa gorivom, za ispiranje izduvnih gasova. Sve to čini da je X-Torq® više od običnog, moćnog benzinskog motora, već da je više tehničko rešenje koje je prigodno za vašu radnu efikasnost, finansije, i poslednje, ali ne najmanje važno, našu životnu sredinu.