Prednosti koje pruža tehnologija Husqvarna EPOS

Husqvarna EPOS, Exact Positioning Operating System – operativni sistem za precizno pozicioniranje, omogućava robotskim kosačicama da rade unutar bežičnih granica sa preciznošću na nivou centimetara putem RTK pozicioniranja.

Husqvarna EPOS je idealno rešenje koje nudi fleksibilnost i jednostavnost korišćenja za vlasnike kuća i profesionalce u različitim postavkama kao što su fudbalski tereni, golf tereni, gradski parkovi i nekretnine kompanije. Uparena sa referentnom stanicom, osigurava precizno sistematsko košenje na svim travnatim površinama, a to je čini prikladnom za lokacije sa promenljivim potrebama. Istražite naš asortiman robotskih kosačica kojima nisu potrebne granične žice za rad za vlasnike kuća i izbor naših komercijalnih robotskih kosačica.

Reference station @ golf course
Virtuelne granice bez po muke
  • Precizno pozicioniranje bez postojanja fizičkih graničnih žica.
  • Odsustvo postojanja fizičkih graničnih žica znači da ne postoji rizik od prekidanja žice.
  • Aeracija, zasecanje i popravljanje travnog tepiha bez dodatnih problema.
EPOS technology infographics - Sports - No text
Fleksibilne granice
  • Fleksibilnost u definisanju radnih oblasti, granica i obrazaca.
  • Dovoljna dužina granica pogodnih za složene oblasti, uključujući tvrde površine.
  • Kreirajte privremene zabranjene zone za specifične aktivnosti ili događaje. 
Fleet services - CEORA
Konfiguracija upravljana iz aplikacije

Pogledajte Husqvarna EPOS na delu

Otkrijte kako je lako početi koristiti tehnologiju Husqvarna EPOS koja vam omogućava da kreirate virtuelne granice radnih oblasti i zabranjenih zona, što povećava efikasnost vašeg radnog dana.

Kako funkcioniše Husqvarna EPOS sa RTK pozicioniranjem?

Husqvarna EPOS koristi satelitsku kinematiku u stvarnom vremenu (RTK) GNSS, čime se omogućava kreiranje virtuelnih granica. Korišćenjem sistema za satelitsku navigaciju i barem dva saradnička prijemnika – referentne stanice i robotske kosačice – RTK osigurava efikasne operacije košenja sa optimalnim tehničkim uslovima. 

Kada referentna stanica primi svoj signal od satelita, ona izračunava razliku između indikacije položaja satelita i položaja robotske kosačice. Kada je satelitski signal korigovan, pozicija se ponovo izračunava sa preciznošću na nivou centimetara.  

Često postavljana pitanja: Husqvarna EPOS i RTK pozicioniranje

Husqvarna EPOS postiže precizno pozicioniranje putem satelitske tehnologije RTK (kinematika u stvarnom vremenu) GNSS (globalni navigacioni satelitski sistem), koja koristi barem dva saradnička prijemnika – referentnu stanicu i robotsku kosačicu. Ovaj sistem izračunava razliku između satelitskih položaja i položaja robotske kosačice, ispravljajući tu razliku na preciznost na nivou centimetara.

Sistematskim košenjem, koje je moguće korišćenjem tehnologije Husqvarna EPOS, efikasnost košenja trave je značajno povećana time što se osigurava da se svaka vlat trave kosi samo jednom. Sistematski pristup garantuje precizno i metodično košenje trave, što rezultira vizuelno privlačnim prugastim izgledom delova na travi. Štaviše, imate mogućnost da prilagodite obrasce košenja tako da odgovaraju vašim željenim izborima.

Da biste aktivirali privremene zabranjene zone uz pomoć tehnologije Husqvarna EPOS, možete da koristite opcije konfiguracije na bazi aplikacije koje nudi usluga Husqvarna Fleet Services™ i aplikacija Automower® Connect. Uz pomoć tih digitalnih alata za upravljanje, možete da definišete privremene zabranjene zone na osnovu vaših specifičnih potreba ili događaja, te da ih lako aktivirate ili deaktivirate prema tome kako vam odgovara.