Een Automower®-robotmaaier toevoegen aan Automower® Connect

Woman with smartphone and Automower in yard

Met de app Automower® Connect hebt u vanaf uw mobiele apparaat volledige controle over uw maaier. Met de app kunt u uw maaier starten, stoppen of parkeren, de instellingen ervan controleren en aanpassen, en nog veel meer.

Ga aan de slag door de app te downloaden, een account te maken en uw robotmaaiers aan de app toe te voegen.

De app Automower® Connect downloaden

Om verbinding te maken met uw maaier via een telefoon of een vergelijkbaar apparaat, hebt u de app Automower® Connect nodig. De Automower® Connect-app is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten.

U vindt de app Automower® Connect waar u normaal gesproken apps kunt downloaden:

Google Play | App Store

Een Husqvarna-account maken

U hebt geen account nodig om de app Automower® Connect te kunnen gebruiken voor het aansturen van uw Automower®-robotmaaier, maar het biedt wel veel voordelen. We raden u dus aan er een te maken als u het nog niet hebt.

1. De app Automower® Connect openen.
  2. Tik op Registreren om een nieuw account te maken.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Voeg een Automower®-robotmaaier toe aan uw account van Automower® Connect

1. De app Automower® Connect openen.
  2. Selecteer Aanmelden en voer uw inloggegevens in.
  3. Selecteer Automower® toevoegen als dit de eerste maaier is die u toevoegt. Selecteer anders Meer > Mijn maaiers en tik op het plusteken (+).
  4. Selecteer het model van uw maaier.
  5. Volg de instructies op het scherm om uw apparaat aan uw maaier te koppelen.

Uw Automower®-robotmaaier is nu gekoppeld aan Automower® Connect.

Een wifi-netwerk toevoegen

Sommige modellen kunnen ook worden aangesloten op één of meer wifi-netwerken wanneer deze zijn toegevoegd aan de app Automower® Connect en gekoppeld voor gebruik via Bluetooth.

Stapsgewijze instructies voor het toevoegen van een wifi-netwerk

Een tijdelijke verbinding met een maaier maken (Automower® Direct)

Al onze Automower®-robotmaaiers* kunnen worden aangesloten voor gebruik van een tijdelijke aansluiting. De aansluiting wordt tot stand gebracht via Bluetooth en de aanmeldoptie Automower® Direct. Voor deze optie is de app Automower® Connect vereist, maar het is niet vereist aangemeld te zijn bij een account. U moet de pincode van de maaier invoeren en een nieuwe verbinding tot stand brengen, telkens wanneer u toegang wilt krijgen tot de maaier of deze wilt aansturen met uw mobiele apparaat.

1. Zorg dat u locatieservices en Bluetooth hebt ingeschakeld op uw apparaat. Zie Locatieservices en Bluetooth inschakelen.
  2. De app Automower® Connect openen.
  3. Selecteer Automower® Direct.
  4. Volg de instructies op het scherm.

*Geproduceerd in 2018 of later. Niet van toepassing op Automower®-model 105.

Verschillende manieren om te verbinden

Automower®-robotmaaiers gebruiken verschillende technologieën om verbinding te maken met de app Automower® Connect. Afhankelijk van het model ondersteunt uw robotmaaier een of meer van de onderstaande technologieën.

Mobiele aansluiting

Met een mobiele aansluiting kan de robotmaaier verbinding maken met de app Automower® Connect en de Husqvarna Cloud. Hiermee kunt u de maaier overal en altijd bedienen (wanneer de maaier mobiele dekking heeft). Bovendien kunt u pushmeldingen en alarmen ontvangen en de positie van uw maaier traceren in geval van diefstal.

Bluetooth-verbinding

Met een Bluetooth-aansluiting kan de robotmaaier verbinding maken met de app Automower® Connect, wanneer u zich binnen het Bluetooth-bereik bevindt. Dat is <30 m / 100 ft van de maaier. Hiermee kunt u de maaier bedienen wanneer u er dicht bij bent. Deze optie wordt ook wel Automower® Connect@Home genoemd.

Standaard Automower®-modellen ondersteunen één actieve Bluetooth-aansluiting per keer, terwijl NERA-modellen twee actieve Bluetooth-aansluitingen tegelijk ondersteunen.

Wifi-aansluiting

Met een wifi-aansluiting kan de robotmaaier verbinding maken met de app Automower® Connect en de Husqvarna Cloud. Hiermee kunt u de maaier overal en altijd bedienen (wanneer maaier wifi-dekking heeft.

Belangrijkste verschillen

Veel functies zijn precies hetzelfde in de app Automower® Connect, ongeacht hoe u verbinding maakt met de maaier. Maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Hieronder staat een overzicht van de belangrijkste kenmerken die verschillen.

KenmerkenMobiele aansluitingWifi-aansluitingBluetooth-aansluiting (Connect@Home)Tijdelijke aansluiting (Automower® Direct)
Modus ingelogdJaJaJaNee
Maaier aan account toevoegenJaJaJaNee
AfstandsbedieningAansturing vanaf elke locatie en op elk moment wanneer de maaier mobiele dekking heeft.Aansturing vanaf elke locatie en op elk moment wanneer de maaier wifi-dekking heeftAansturing wanneer u zich binnen het Bluetooth-bereik van de maaier bevindt (30 m / 100 ft)Aansturing wanneer u zich binnen het Bluetooth-bereik van de maaier bevindt (30 m / 100 ft)
SatellietkaartweergaveJaJa*NeeNee
Diefstal-opsporingsfunctieJaNeeNeeNee
PushmeldingenJaJaNeeNee

*Is niet van toepassing op Automower®-model Aspire™ R4.

Houd er rekening mee dat enkele uitzonderingen van toepassing zijn op onze professionele reeks.

Hoeveel Automower®-robotmaaiers kan ik toevoegen aan Automower® Connect?

U kunt een onbeperkt aantal Automower®-robotmaaiers toevoegen aan uw app Automower® Connect. Er is geen bovengrens.

Opmerking: als u een hele partij robotmaaiers hebt, krijgt u nog meer zicht en grip op uw maaiers met Husqvarna Fleet Services.

Probleem met het aansluiten of toevoegen van een maaier?

Normaal gesproken is het eenvoudig om een Automower®-robotmaaier aan te sluiten. Maar soms gaat er iets mis en mislukt de verbinding of koppeling - of wordt de verbinding met de maaier verbroken.

Los problemen met de aansluiting hier op

Zie ook:

Welke Automower®-robotmaaiers kunnen worden aangestuurd door Automower® Connect?

Wat is het verschil tussen Automower® Connect en Husqvarna Connect?

Hoe weet ik of er een set voor Automower® Connect geïnstalleerd is op mijn Automower®-robotmaaier?