Automower®17.05.2024

Slik legger du en guidekabel i en Automower®-installasjon

I en Automower®-installasjon er formålet med den patenterte guidekabelen å navigere Automower®-robotgressklipperen tilbake til ladestasjonen ved behov, noe som reduserer letetiden, spesielt i komplekse hager.

Guidekabler fører også robotgressklipperen til eksterne arbeidsområder og til å takle passasjer så smale som 60 cm / 2 ft. For passasjer som er mindre enn 2 m / 6,5 fot brede, anbefaler vi på det sterkeste å bruke en guidekabel til å lede klipperen gjennom passasjen. Klipperen varierer ruten til og fra ladestasjonen for å hindre at det blir spor i plenen.

Avhengig av modellen kan det være nødvendig å bruke en guidekabel. For andre modeller er det valgfritt, men vi anbefaler alltid å installere én eller flere guidekabler. Hvor mange guidekabler Automower®-robotgressklipperen din kan støtte, avhenger av modellen.

Slik legger du en guidekabel

Tips! Hvis du vil aktivere teksting, start avspillingen av videoen og klikk på tannhjulikonet for innstillinger. Velg deretter Subtitles/CC (Teksting/CC), og velg blant de tilgjengelige språkene.

Legge en guidekabel: Trinnvise instruksjoner

1. Start ved ladestasjonen: Guidekabelen skal starte fra baksiden av ladestasjonen og være sentrert under bunnplaten. Den ene enden til guidekabelen kobles til ladestasjonen, og den andre enden kobles til avgrensningssløyfen.
  2. Velg riktig ledning: Bruk samme type ledning i hele installasjonen. Guidekabelen og avgrensningssløyfen skal være av samme type.
  3. Bruk Automower®-tilbehør: Automower®-kontakt og Automower®-kobling, som blir brukt til å koble guidekabelen til ladestasjonen og avgrensningssløyfen, er del av utvalget vårt av Automower®-tilbehør av høy kvalitet.
  4. Koble til guidekabelen: Fest en Automower®-kontakt på enden av kabelen, og fest den på G1-stiften på ladestasjonen (eller G2- eller G3-stiften hvis det er den andre eller tredje guidekabelen din). Vi anbefaler at du merker kablene med kabeletiketter for enkel tilkobling, spesielt etter at du har lagret ladestasjonen innendørs for vinteren. På Automower® NERA-modeller er alle kontaktene tilgjengelige fra forsiden av ladestasjonen.

Automower-kontakt

1. Legg kabelen: Legg kabelen foran ladestasjonen i en rett linje på minst 2 meter / 6,5 fot (for Aspire™ R4: 1 meter / 3,3 fot). Bruk plugger for å feste kablene til bakken helt bort til det planlagte punktet for tilkobling til avgrensningssløyfen.
  2. Koble til avgrensningssløyfen: Ved koblingspunktet til avgrensningssløyfen kan du klippe over avgrensningssløyfen med en avbitertang. Koble enden av guidekabelen til avgrensningssløyfen med en Automower®-kobling. Se Slik bruker du en Automower®-kobling.

1. Kalibrer og kontroller: Etter at guidekabelen er installert, anbefaler vi at du kalibrerer guidekabelen og kontrollerer at klipperen kan følge guidekabelen til ladestasjonen og enkelt kan dokke.

Kjekt å vite:

• Hvis du har en åpen plen, legger du guidekabelen fra ladestasjonen til et sentralt sted på den andre siden av plenen.
  • Unngå å legge kabelen i skarpe vinkler (over 45°), ettersom dette kan gjøre det vanskelig for robotgressklipperen å følge guidekabelen.
  • Robotgressklipperen kjører alltid på venstre side av guidekabelen som sett fra ladestasjonen. Derfor må du sørge for å gi så mye plass som mulig til venstre for guidekabelen.
  • Hvis guidekabelen legges i en bakke, bør du legge den diagonalt for å gi klipperen best mulig grep.
  • Guidekabelen skal ikke krysse avgrensningssløyfen, for eksempel en avgrensningssløyfe som går til en øy.
  • Hold en avstand på minst 30 cm / 12 tommer mellom avgrensningssløyfen og guidekabelen.
  • Hvis guidesløyfen er lengre enn 400 meter / 1300 fot (150 meter / 490 fot for Aspire R4), kan robotgressklipperen ha problemer med å følge guidekabelen.
  • Vær oppmerksom på at Automower® 320 NERA og 310E NERA har tre guidekabelkoblinger, men støtter bare bruk av to guidekabler, slik at kun G1 og G2 kan brukes. Det vil ikke fungere å koble en guidekabel til G3.

Installasjon av guidekabel: Eksempel

I illustrasjonen nedenfor brukes to guidekabler. Én kabelen fører klipperen rundt huset til garasjen, mens den andre leder klipperen gjennom gjerdet, ned skråningen og helt gjennom passasjen og ned til drivhuset. Guidekabelen hjelper også klipperen med å finne veien tilbake.

Kompleks installasjon med to guidekabler

Innstillinger for guidekabel

Etter installasjon anbefaler vi å justere innstillingene for hagedekning basert på kompleksiteten til plenen din. For å sikre at klipperen dekker alle områder av plenen din, kan du bruke GPS-assistert navigasjon (hvis det støttes av klipperen din) eller angi innstillinger for hagedekning som bruker avgrensningssløyfen og guidekabelen til å føre klipperen mot bestemte områder av plenen din.

Med GPS-assistert navigasjon bruker klipperen din en innebygd GPS til å bestemme automatisk hvilke områder som er de neste som trenger å klippes. Innstillingene for hagedekning utføres i Automower® Connect-appen under Mer > Innstillinger > Installasjon > Hagedekning eller ved å bruke gressklipperdisplayet under Installasjon > Hagedekning.

Merk: Du får enda mer kontroll over hagedekningen hvis klipperen støtter AIM-teknologi, siden du enkelt kan lage arbeidsområder med unike tidsplaner og klippehøyder med Automower® Connect-appen.