Robotmaaiers17/05/2024

Een Husqvarna Automower®-robotmaaier op meerdere locaties gebruiken

U kunt een Automower®-robotmaaier op meerdere locaties gebruiken. Het aantal mogelijke installaties per maaier is afhankelijk van uw specifieke Automower®-model.

Als uw Automower®-model het gebruik van maaiprofielen ondersteunt, wordt het nog handiger. Maaiprofielen zorgen ervoor dat u productinstellingen kunt opslaan die betrekking hebben op verschillende laadstations en werkgebieden.

Aantal installaties per maaier

Het aantal mogelijke installaties is afhankelijk van het model van uw robotmaaier:

• Husqvarna Automower® 405X, 415X, 435X AWD en alle Husqvarna Automower® NERA-modellen: U kunt maximaal 10 installaties hebben, die kunnen worden beheerd via de Automower® Connect-app.
  • Andere Husqvarna Automower®-modellen: Er zijn maximaal 3 installaties mogelijk, die via het display van de maaier kunnen worden beheerd.

Houd er rekening mee dat Automower® Aspire R4 geen maaiprofielen ondersteunt.

Een Automower®-robotmaaier voor geografisch gescheiden locaties gebruiken

Automower®-installatie met twee laadstations

Als u dezelfde Automower®-robotmaaier wilt gebruiken, bijvoorbeeld bij uw hoofdwoning en uw zomerhuis, hebt u op elke locatie een laadstation en een begrenzingsdraad of een EPOS™-installatie van een virtuele grens nodig. Nadat deze installaties zijn geïnstalleerd, kunt u eenvoudig twee maaiprofielen instellen in het maaiermenu of in de Automower® Connect-app. U kunt schakelen tussen deze profielen wanneer u uw maaier van de ene locatie naar de andere verplaatst.

Vereisten

• Een Automower®-model dat maaiprofielen ondersteunt.
  • Een laadstation op elke locatie.
  • Voor installaties van de begrenzingsdraad: een draadinstallatie op elke locatie.
  • Voor EPOS™-installaties van een virtuele grens: Een referentiestation op elke locatie.

Maaiprofielen in meerdere installaties gebruiken

Met maaiprofielen kunt u groepen instellingen voor verschillende installaties opslaan. Afhankelijk van het model van uw robotmaaier zijn maaiprofielen toegankelijk via het display van de maaier of de Automower® Connect-app.

Toegang tot maaiprofielen via het display van de maaier

1. Ga naar Menu > Instellingen > Profielen in het Automower®-display.
  2. Selecteer Profielen gebruiken.
  3. Selecteer een profiel (A, B of C).
  4. Geef het profiel de gewenste naam.

Toegang tot maaiprofielen in de Automower® Connect-app

1. Open de Automower® Connect-app.
  2. Ga naar Instellingen > Profielen beheren.
  3. Als u een nieuw profiel wilt aanmaken, klikt u op het plusteken rechtsboven.
  4. Schakel indien gewenst eenvoudig tussen profielen.

Lees hier meer over maaiprofielen: Inzicht in maaiprofielen in Husqvarna Automower®-installaties.

Een Automower®-robotmaaier voor aangrenzende, maar niet-aangesloten gazons gebruiken

Voor gazons die dicht bij elkaar liggen, zoals het gazon van een buurman, of bij het beheren van aangrenzende, maar niet-aangesloten gazons, kunt u een van de gazons aanwijzen als een bijgebied . In dit geval is slechts één installatie met één laadstation en één begrenzingsdraad nodig. Houd er rekening mee dat de maximale lengte van de begrenzingsdraad 800 m is. Bij dit type installatie is er geen doorgang tussen de twee gebieden. Daarom moet u de maaier handmatig tussen deze twee verplaatsen en Bijgebied selecteren wanneer u de maaier start. Meer informatie over Een bijgebied maken in een Automower®-installatie.

Vereisten

• Een Automower®-model dat bijgebieden ondersteunt.
  • Een installatie van de begrenzingsdraad die het gehele werkgebied bestrijkt, inclusief hoofd- en bijgebieden.

Houd er rekening mee dat in EPOS™ -installaties van een virtuele grens niet-aangesloten gazongebieden worden ingesteld als afzonderlijke werkgebieden en worden beheerd in de Automower® Connect-app.

Automower®-installatie met bijgebied
.

Neem voor persoonlijke hulp met uw robotmaaier contact op met uw lokale Husqvarna-dealer.