Bij welke temperaturen kan ik mijn BLi-accu gebruiken?

Wanneer u de accu gebruikt, moet u rekening houden met de omgevingstemperatuur en de temperatuur van de accu.

Gebruik de accu alleen als de omgevingstemperatuur tussen -10°C en 40°C ligt. Als de accutemperatuur onder 10°C (14°F) of boven de 70°C (158°F) is, zal de accu tijdens het ontladen niet werken. Als de accutemperatuur onder 5°C (41°F) of boven 50°C (122°F) is, wordt de accu niet opgeladen.

Als u in zeer koude gebieden werkt, probeer de accu’s dan op kamertemperatuur te houden voordat u ze gebruikt. De accu's werken wanneer de laagste accutemperatuur -10 °C (14 °F) is, maar u moet rekening houden met beperkingen wat betreft gebruiksduur en prestaties.

De accu opwarmen:

  • bewaar hem op kamertemperatuur
  • gebruik het product op laag vermogen

Als u in zeer warme gebieden werkt, probeer de accu’s dan koel te houden voordat u ze gebruikt om te voorkomen dat het apparaat wordt uitgeschakeld als gevolg van oververhitting van de accu. Uw product wordt uitgeschakeld als de accu een celtemperatuur van 70 °C (158 °F) bereikt.

Zo voorkomt u oververhitting van de accu:

  • gebruik hem niet bij een hoge omgevingstemperatuur (hoger dan 40 °C/104 °F)
  • gebruik het accu-aangedreven gereedschap niet voor taken waarvoor ze niet zijn ontworpen (voor het maaien van hoog gras met een accu-aangedreven loopmaaier is meer vermogen nodig)
  • bewaar de accu niet op een ongeschikte, warme plaats zoals in een auto
  • laat de accu niet achter in het product (bijv. een loopmaaier) in de volle zon
Was dit artikel nuttig?
Meer lezen
accutemperatuur