Aan de slag met de Smart Connections in de app Automower® Connect

Met de Smart Connections in de app Automower® Connect kunt u bijvoorbeeld uw afspraken van Google Agenda uw Automower®-robotmaaier laten aansturen naast het normale maaischema, of uw maaier van zonsondergang tot zonsopgang laten parkeren om dieren te beschermen die 's nachts in uw tuin komen.

De Smart Connections in de app Automower® Connect zijn gebaseerd op zogenoemde IFTTT-applets (If This Then That). Een IFTTT-applet is een manier om uw apps en apparaten met elkaar te laten communiceren. Hiermee kunt u iets doen wat de apps of apparaten zelf niet kunnen doen.

Dit artikel helpt u aan de slag te gaan met Smart Connections in de app Automower® Connect.

Vereisten

Om de Smart Connections in de app Automower® Connect te gebruiken, hebt u het volgende nodig:

• Een maaier met wifi- of mobiele connectiviteit, of een maaier met een kit van Automower® Connect
  • De app Automower® Connect
  • Een iOS- of Android-apparaat
  • Een IFTTT-account

Koppel een IFTTT-account aan uw account van Automower® Connect

Om toegang te krijgen tot de beschikbare Smart Connections in uw app Automower® Connect, tikt u op de knop Meer en selecteert u Smart Home. Nu wordt er automatisch gecontroleerd of er al een IFTTT-account is gekoppeld aan uw account van Automower® Connect

Als uw IFTTT-account al aan uw account van Automower® Connect is gekoppeld, kunt u de Smart Connections out of the box gebruiken. Zie Hieronder een Smart Connection inschakelen voor meer informatie.

Volg de onderstaande instructies als u geen IFTTT-account aan uw account van Automower® Connect hebt gekoppeld.

Als u geen IFTTT-account hebt

Als u geen IFTTT-account hebt, maakt Automower® Connect er een voor u. Voer gewoon een e-mailadres in en tik op Verbinden. (Het e-mailadres dat u gebruikt om u aan te melden bij uw account van Automower® Connect wordt automatisch ingevuld, maar u kunt dit desgewenst wijzigen in een ander adres.)

Wanneer uw IFTTT-account is gemaakt, wordt een e-mail naar het opgegeven e-mailadres gestuurd, waarin u wordt gevraagd een wachtwoord in te stellen voor uw account. Voor de beste ervaring bij het gebruik van Smart Connections raden wij u aan een wachtwoord in te stellen, vooral als u meerdere apparaten gebruikt om uw maaier te aan te sturen. Het gebruik van het IFTTT-account op hetzelfde apparaat waarop u het account instelt, werkt prima zonder een wachtwoord in te stellen. Maar om het account op een ander apparaat te gebruiken, moet u een wachtwoord instellen voor het gemaakte account.

Als u een IFTTT-account hebt dat voor andere doeleinden wordt gebruikt

Als u al een IFTTT-account hebt dat voor andere doeleinden wordt gebruikt en u datzelfde account wilt koppelen met Automower® Connect, voert u simpelweg het e-mailadres in dat u gebruikt voor uw bestaande IFTTT-account.

Er wordt nu een verificatie-e-mail naar dat e-mailadres gestuurd om te controleren of u de juiste informatie hebt ingevoerd. Zoek de verificatie-e-mail in uw Postvak IN en klik op de link in die e-mail. U moet dit doen op hetzelfde apparaat als waarop u Automower® Connect gebruikt.

Wanneer de verificatie is voltooid, wordt uw bestaande IFTTT-account gekoppeld aan uw account van Automower® Connect.

Een Smart Connection inschakelen

1. Tik in de app Automower® Connect op de knop Meer en selecteer Smart Home.
  2. Selecteer de Smart Connection die u wilt inschakelen en tik op de schuifregelaar Aansluiten (A). Voor meer informatie over de verschillende Smart Connections, zie de Beschikbare Smart Connections hieronder.
  3. Volg de instructies op het scherm om de verbinding naar wens in te stellen.

Houd er rekening mee dat u IFTTT eerst toegang moet geven tot de service en gegevens die u wilt gebruiken. Als u bijvoorbeeld een IFTTT-verbinding wilt gebruiken die uw Google Agenda gebruikt, moet u toestaan dat deze toegang heeft tot uw Google Agenda en de bijbehorende gegevens.

Beschikbare Smart Connections

Meer informatie over de beschikbare Smart Connections in de app Automower® Connect is hier te vinden:

Een Smart Connection uitschakelen

Tik op de schuifregelaar Verbinden (A) om de verbinding uit te schakelen.

Om de aansluiting tussen Automower® Connect en IFTTT volledig te verwijderen, raadpleegt u Aansluiting tussen IFTTT en uw account van Automower® Connect verwijderen.

De instellingen van Smart Connection bewerken

Om de instellingen van Smart Connection te bewerken, selecteert u een aansluiting en tikt u op het instellingenpictogram

Breng de gewenste wijzigingen aan en tik op Opslaan.

Werkt Smart Connections niet?

Als er meerdere IFTTT-accounts zijn verbonden met uw account van Automower® Connect wanneer u de Smart Connections activeert in de app Automower® Connect, dan ontstaat er een conflict tussen de accounts en kunt u uw Automower® robotmaaier niet meer bedienen met de Smart Connections.

Om de Smart Connections te kunnen gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u slechts één IFTTT-account heeft verbonden met Automower® Connect. Verwijder de service Husqvarna Automower® gewoon van het IFTTT-account dat u niet wilt gebruiken voor het bedienen van uw Automower®-robotmaaier. Raadpleeg voor meer informatie over hoe u dit kunt doen Koppeling tussen IFTTT en uw account van Automower® Connect verwijderen. Wanneer u dit hebt gedaan, moet u de Smart Connections in de app Automower® Connect kunnen gebruiken.

Aanvullende informatie