Ansluta till en Automower®-robotgräsklippare med Automower® Connect

Kvinna med smartphone och Automower® i trädgård

Automower® Connect-appen ger dig full kontroll över klipparen direkt från din mobila enhet. Appen gör att du bland annat kan starta, stoppa och parkera robotgräsklipparen samt kontrollera och justera inställningarna.

Kom igång genom att hämta appen, skapa ett konto och lägga till dina robotgräsklippare i appen.

Ladda ner Automower® Connect-appen

Om du vill ansluta till klipparen med en telefon eller en liknande enhet behöver du ha Automower® Connect-appen. Automower® Connect-appen finns tillgänglig för både iOS- och Android-enheter.

Du hittar Automower® Connect-appen där du vanligtvis laddar ner appar:

Google Play | App Store

Skapa ett Husqvarna-konto

Du behöver inte ha ett konto för att använda Automower® Connect-appen för att styra din Automower®-robotgräsklippare, men det ger många fördelar. Så vi rekommenderar att du skapar ett om du inte redan har gjort det.

1. Öppna Automower® Connect-appen.
  2. Tryck på Registrera dig för att skapa ett nytt konto.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Lägg till en Automower®-robotgräsklippare till ditt Automower® Connect-konto

1. Öppna Automower® Connect-appen.
  2. Välj Logga in och ange dina kontouppgifter.
  3. Om det här är den första gräsklipparen du lägger till väljer du Lägg till Automower®. Annars väljer du Mer > Mina klippare och trycker på plustecknet (+).
  4. Välj din gräsklipparmodell.
  5. Följ instruktionerna på skärmen för att parkoppla enheten och klipparen.

Nu är din Automower®-robotgräsklippare parkopplad med Automower® Connect.

Lägg till ett Wi-Fi-nätverk

Vissa modeller kan även anslutas till ett eller flera Wi-Fi-nätverk när de har lagts till i Automower® Connect-appen och parkopplats med hjälp av Bluetooth.

Steg för steg-instruktioner för att lägga till ett Wi-Fi-nätverk

Skapa en tillfällig anslutning till en klippare (Automower® Direct)

Alla våra Automower®-robotgräsklippare* kan anslutas till en tillfällig anslutning. Anslutningen upprättas med hjälp av Bluetooth och inloggningsalternativet Automower® Direct. Det här alternativet kräver Automower® Connect-appen, men det kräver inte att man är inloggad på ett konto. Du måste ange klipparens PIN-kod och upprätta en ny anslutning varje gång du vill få åtkomst till eller styra klipparen via din mobila enhet.

1. Kontrollera att du har aktiverat åtkomst till platstjänster och Bluetooth på enheten. Se Aktivera platstjänster och Bluetooth.
  2. Öppna Automower® Connect-appen.
  3. Välj Automower® Direct
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

* Tillverkad 2018 eller senare. Inte tillgängligt för Automower®-modell 105.

Olika sätt att ansluta

Automower®-robotgräsklippare använder olika tekniker för att ansluta till Automower® Connect-appen. Beroende på vilken modell din robotgräsklippare är har den stöd för en eller flera av nedanstående tekniker.

Mobilanslutning

Med mobilanslutning kan robotgräsklipparen ansluta till Automower® Connect-appen och Husqvarna Cloud. Det gör det möjligt för dig att styra klipparen var du än befinner dig och när du vill (förutsatt att klipparen har mobiltäckning). Dessutom kan du få pushnotiser, larm och spåra robotgräsklipparens position om den blir stulen.

Bluetooth-anslutning

Med Bluetooth-anslutning kan robotgräsklipparen ansluta till Automower® Connect-appen när du befinner dig inom Bluetooth-räckvidden, vilken är inom 30 meter från klipparen. Det gör att du kan styra klipparen när du är nära den. Det här alternativet kallas ibland Automower® Connect@Home.

Standardmodeller av Automower® har stöd för en aktiv Bluetooth-anslutning i taget, medan NERA-modeller har stöd för två aktiva Bluetooth-anslutningar i taget.

Wi-Fi-anslutning

Med Wi-Fi-anslutning kan robotgräsklipparen ansluta till Automower® Connect-appen och Husqvarna Cloud. Det gör det möjligt för dig att styra klipparen var du än befinner dig och när du vill (förutsatt att klipparen har Wi-Fi-täckning).

Huvudsakliga skillnader

Många funktioner är exakt desamma i Automower® Connect-appen, oavsett hur du ansluter till klipparen. Men det finns några viktiga skillnader. Nedan följer en översikt över de viktigaste funktionerna som skiljer sig åt.

FunktionMobilanslutningWi-Fi-anslutningBluetooth-anslutning (Connect@Home)Tillfällig anslutning (Automower® Direct)
Inloggat lägeJaJaJaNej
Lägg till klippare på kontotJaJaJaNej
FjärrkontrollKontrollera när som helst och var du än är när klipparen har mobiltäckning.Kontrollera när som helst och var du än är när klipparen har Wi-Fi täckning.Kontrollera när du befinner dig inom klipparens Bluetooth-räckvidd (30 m).Kontrollera när du befinner dig inom klipparens Bluetooth-räckvidd (30 m).
SatellitkartvyJaJa*NejNej
StöldspårningJaNejNejNej
Push-meddelandenJaJaNejNej

*Gäller inte Automower®-modellen Aspire™ R4.

Observera att vissa undantag gäller för vår professionella serie.

Hur många Automower®-robotgräsklippare kan jag lägga till i Automower® Connect?

Du kan lägga till valfritt antal Automower®-robotgräsklippare i Automower® Connect-appen. Det finns ingen övre gräns.

Om du har en hel maskinpark med robotgräsklippare får du ännu bättre översikt och kontroll över klipparna med Husqvarna Fleet Services.

Problem med att ansluta eller lägga till en klippare?

Det är vanligtvis enkelt att ansluta till en Automower®-robotgräsklippare. Men ibland inträffar ett fel så att anslutningen eller parkopplingen misslyckas – eller också kopplas klipparen bort.

Felsök anslutningen här

Se även:

Vilka Automower®-robotgräsklippare kan styras med Automower® Connect?

Vad är skillnaden mellan Automower® Connect och Husqvarna Connect?

Hur vet jag om min Automower®-robotgräsklippare har ett Automower® Connect-kit installerat?