Kan jag använda Automower®-robotgräsklippare på två olika platser?

Flera installationer för separata gräsmattor

Du kan använda samma Automower®-robotgräsklippare i upp till tre olika installationer. Det är mest praktiskt om Automower®-modellen har stöd för profiler. Profiler används för att spara produktinställningar för olika laddstationer och arbetsområden.

Om du till exempel vill använda samma Automower®-robotgräsklippare hemma och i sommarstugan måste du ha en laddstation hemma och en i sommarstugan samt installera en begränsningskabel på varje plats enligt bilden nedan.

Sedan kan du enkelt ställa in två profiler i klipparens meny och växla mellan dem när du flyttar klipparen mellan de två platserna.

Automower installation with two charging stations

Ställa in och aktivera klipparens profiler

Exakt hur en profil läggs till, redigeras och aktiveras beror på vilken klipparmodell du har, men i allmänhet väljer du Inställningar > Profiler på klipparens meny och gör inställningarna därifrån. Mer detaljerad information finns i Automower®-robotgräsklipparens bruksanvisning.

En installation för geografiskt närliggande gräsmattor

Om gräsmattorna är geografiskt närliggande, t.ex. om du vill dela Automower®-robotgräsklippare med din närmaste granne eller om en del av gräsmattan är nära men inte direkt ansluten till resten av gräsmattan, kan du göra en av platserna till en biyta. Då behöver du bara göra en installation – med en laddstation och en begränsningskabel enligt bilden nedan. Kom dock ihåg att den rekommenderade maximala längden på begränsningskabeln är 800 m.

Eftersom det inte finns någon passage mellan de två områdena i den här typen av installation måste du flytta klipparen manuellt mellan dem och välja Biyta när du startar klipparen

Automower installation with secondary area