Saveti pri kupovini

Šta treba imati u vidu kada kupujete motornu testeru

Želite da orežete grm ili da obarate stabla? Kada kupujete novu testeru, najvažnije je imati u vidu kako ćete je koristiti. Ako tražite novu motornu testeru, treba razmotriti nekoliko stvari koje će vam olakšati posao.

Snaga i težina

Ako niste iskusan korisnik motorne testere, bolje je da uzmete laganiji model, jer su lakše za rukovanje. Profesionalni korisnici, koji rade po ceo dan u šumi, će takođe ceniti laganu motornu testeru.
 
Treba i da vodite računa da vaša nova testera bude dovoljno snažna za ono što nameravate da radite. Ako ćete se baviti težim poslovima, treba vam više snage i odgovarajuća oprema za sečenje. Husqvarna ovlašćene prodavnice će vam pomoći da odredite pravi model.

Vibracije

Ako ste profesionalac, važno je da testera ima smanjen nivo vibracija, da bi rizik od povrede ruku bio manji. Ali, i ako je koristite povremeno, manji nivo vibracija značiće udobnost pri korišćenju.

X-cut

Kontrolna lista pri kupovini motorne testere:

 1. Emisije izduvnih gasova
  Većina zemalja ima stroge propise o emisijama, a starije motorne testere često ih ne ispunjavaju. Uverite se da motorna testera prati ove propise, kako zbog vas, tako i zbog okoline.

 2. Ravnoteža
  Uverite se da je motorna testera dobro balansirana i da vam lepo leži u ruci. Trebalo bi da je lako promeniti mesto na kom držite motornu testeru bez gubitka ravnoteže, jer će vam to znatno pomoći pri radu.

 3. Bezbednost
  Ovo je jedna od najvažnijih stvari na koju treba obratiti pažnju pri kupovini motorne testere. Uverite se da je testera opremljena brojnim i dobro testiranim bezbednosnim funkcijama, da biste smanjili rizik od povreda. Uvek koristite i odgovarajuću zaštitnu opremu kada koristite motornu testeru.

 4. Održavanje
  Da biste uštedeli vreme pri održavanju, pazite da su filter za vazduh i pumpa za gorivo lako dostupni i da je jednostavno izvršiti podešavanje lanca.
Motorne testere

Saznajte više o asortimanu naših motornih testera

Saznajte više