Priče i inspiracija

Husqvarna X-Cut: Stvaranje boljeg lanca za vašu testeru

Po prvi put su se pojavili originalni Husqvarna lanci za testere, na mestu gde je nekada davno sve počelo – Huskvarna, Švedska. Zašto, možda se pitate. Pa, priča počinje na kraju. Kroz celo istraživanje i razvoj, naš krajnji cilj je bio vaša maksimalna produktivnost.

Decenijama je Husqvarna jedan od najcenjenijih svetskih brendova motornih testera. Ne postoji jednostavno objašnjenje zašto je to tako. Ali glavni ključ uspeha brenda je uvek bio konstantan fokus na rezultat korisnika. Svako ko uzme Husqvarna motornu testeru trebalo bi da može da računa na najbolji mogući rezultat.

„Proizvodnja sopstvenih X-CUT lanaca za motorne testere nije nešto na šta smo se upustili samo iz zabave ili zato što smo tako želeli“, prilično ozbiljno kaže glavni inženjer Hans-Ake Sundberg. „Tokom svih godina, nikada nismo prestali da poboljšavamo iskustvo i rezultate naših korisnika. Oprema za sečenje igra izuzetno važnu ulogu u tome.“

Bar and Chain X-force X-cut

Više od samo visokog kvaliteta

„San o originalnom lancu za testere kompanije Husqvarna sanjamo odavno“, dodao je globalni menadžer proizvoda, Matijas Karlson. „Da bi taj san postao stvarnost, trebalo je mnogo planiranja, istraživanja i strateškog razmišljanja. Kad Husqvarna objavi proizvod, nema probe i greške.“

Husqvarna lanci testere su podrazumevano morali da odgovaraju visokom kvalitetu Husqvarna testera. Međutim, za većinu korisnika, Husqvarna je više od izdržljivosti i performansi – suština je u poverenju.

„Morate da možete da verujete da će mašina u koju ste uložili novac da vam uzvrati najvećom efikasnošću i najboljim rezultatima“, nastavlja Karlson. „Ispunjavanje tih očekivanja zahteva znatnu posvećenost proizvođača.“

X-CUT®

Saznajte više o X-CUT® lancu

Pročitajte više

U srcu kompanije Husqvarna

Fabrika lanaca je napravljena od nule za nekoliko godina. Njena strateška lokacija, odmah pored originalne fabrike testera u Huskvarni, Švedska, ističe njen značaj – nalazi se u srcu brenda.

Unutar ove moderne, napredne fabrike nalaze se brojne složene mašine, nizovi proizvodnih linija na kojima se odvijaju složeni procesi. Nijedan deo lanca ne nabavljamo od nekog dobavljača, spremnog za upotrebu. Sve se pravi ovde, od neobrađenog čelika do gotovog proizvoda. Husqvarna je shvatila da pored fabrike treba podići i malu strugaru, za stalno testiranje prototipova.

X-cut

Pažljiv i detaljan razvoj

„Najvažniji deo dana svakog sekača je produktivnost u kubnim metrima“, kaže Sundberg. „Odatle idemo unazad. Identifikovali smo odgovarajuće funkcije proizvoda, odgovarajući proces proizvodnje, odgovarajuće materijale, odgovarajuću stručnost i odgovarajući način razmišljanja za dugoročnu preduzimljivost u novom polju.“

X-Cut lanac testere se testira i precizno podešava već oko dve godine. Prateći klasične procedure kompanije Husqvarna, kombinacija laboratorijskih testova i proba u raznim okruženjima je bila ključna za usavršavanje funkcija lanca, precizno prilagođavanje dizajna i obezbeđivanje kvaliteta.

X-CUT®

Sve je u učinku: Predstavljamo Husqvarna X-CUT® lanac

Pročitajte više

Spreman za akciju

Dakle, od kraja do početka i nazad, konačno smo stigli. Posle godina planiranja, istraživanja, razvoja, testiranja i saradnje sa sekačima – i još malo testiranja, prvi Husqvarna lanac za testere je spreman za postavljanje na vašu testeru. Spreman je za težak rad bez zastoja, spreman da vam pruži maksimalnu efikasnost i izlaz. Spreman je kada ste i vi.