Alati za korišćenje


Stvari o kojima treba da razmislite kada kupujete Makaze ze živu ogradu

Kada birate Makaze za živu ogradu, razmislite za koju vrstu poslova ćete ih koristiti. Da li ćete seći visoko, nisko ili uzduž ograda? Da li ćete oblikovati ogradu? Postoje tri važne vrste makaza za živu ogradu: dupla sečiva, jednostrana sečiva i teleskopske makaze. Označite koje najbolje odgovaraju vašim baštovanskim potrebama.

Dupla sečiva makaza za živu ogradu za oblikovanje

Makaze za živu ogradu sa duplim sečivima su najbolji izbor ukoliko oblikujete ograde i možete da ih koristite za sečenje ograda do visine grudi. Makaze sa duplim sečivima mogu da se opreme sa podesivom zadnjom ručkom za veći fleksibilnost i za bolju ergonomiju kada sečete bočne strane ograde.

Jednostrano sečivo makaza za živu ogradu za veće površine

Makaze za živu ogradu sa jednostranim sečivima su uglavnom namenjene ravnim delovima vaše ograde. Sa zubima sa jedne strane noža, nož može da bude duži bez da mašina postane preteška. Duže sečivo vam omogućava da sečete veće površine jednim potezom.

Sa teleskopskim makazama za živu ogradu dosežete daleko

Teleskopske makaze za živu ogradu se koriste za sečenje visokih i niskih ograda i onih do zemlje. Sa teleskopskim makazama možete da sečete visoke ograde bez merdevina. Zato što može da se iskrivi sečivo možete da radite brže i lakše da dosegnete kada sečete visoke ili niske ograde. Motor se ponaša kao kontrateg nožu, tako da je mašina dobro izbalansirana dok radite.

Baterijske makaze za živu ogradu

Moderne baterijske makaze za živu ogradu su jake, tihe i skoro bez vibracija. Svi Husqvarna proizvodi koriste isti tip punjača i punjenje 4.3 Ah baterije oduzima oko 30-50 minuta. Neke dodatne baterije, ili baterije u rancu omogućavaju vam da radite ceo dan. Baterijski proizvodi su savršeni kada radite na javnim mestima ili područjima osetljivim na buku, kao što su bolnice, šoping centri, gradski parkovi ili škole.

Nekoliko činjenica koje mogu da vam pomognu:


 1. Uveravamo vas da makaze za živu ogradu imaju efikasan anti-vibracioni sistem za bolju i udobniju upotrebu.

 2. Makaze za živu ogradu sa kontrolom emisije izduvnih gasova su bolje i po vas i po okolinu.

 3. Izaberite makaze za živu ogradu sa odgovarajućom dužinom noža za posao koji nameravate da radite.

Uporedite naše proizvode i pogledajte više informacija na 

stranici sa makazama za živu ogradu
What to think about when buying a hedge trimmer

Povezani artikli

 • Battery pack
  Alati za korišćenje

  Get more done with the Husqvarna Battery Series

  Gone are the days of disturbing the surroundings with your work. The machines in the Husqvarna Battery Series open up a whole new world of possibilities for you to get the work done – outdoors and in.

 • Brushcutter off set post
  Alati za korišćenje

  Husqvarna’s trimmers and brushcutters – designed to better your business

  Reduce the weight and increase the efficiency. That’s on the top of our list when we at Husqvarna develop new features for our trimmers and brushcutters. Here’s a closer look at what we’ve invented to make your business better.

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Alati za korišćenje

  Šta trebate razmotrititi kada kupujete motornu kosu

  Trebate novi sekač da očistite velika područja, visoke trave, šiblje ili za obrezivanje grmlja i manjeg drveća? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu pre kupovine motorne kose.