Alati za korišćenje


Šta trebate razmotriti prilikom kupovine duvača

Duvač je odlično sredstvo za čišćenje od lišća, otpadaka, trave i obrezane žive ograde. Ali, na šta trebate obratiti pažnju prilikom kupovine novog duvača? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu pre kupovine. Nudimo duvače za sve vaše potrebe. Ako znate za što ćete ga upotrebljavati, mi vam možemo pomoći odabrati onaj pravi.

Ručni ili za ruksak verzija?

Kada kupujete duvač, važno je razmisliti za šta ćete ga zapravo upotrebljavati. Ako ćete ga upotrebljavati u kraćim razdobljima i za manje količine otpadaka, bolji je izbor lagan i prilagodljiv ručni duvač za lišće kao što je Husqvarna 125BVx.ko ćete raditi duže vremena i sa većim količinama za otpuhivanje, bolji je izbor leđni duvač.

Leđni duvači djele se u dve kategorije: za opšte profesionalne poslove i za izuzetno zahtjevne poslove. Najsnažniji duvač jest Husqvarna 580BTS, čiji filtrirani ulaz vazduha osigurava duže vreme rada i nesmetanu upotrebu.

Pretvorite duvač u vakum

Duvač se također može pretvoriti u usisivač za usisavanje trave, otkosa i lišća sa površine. Posebno je koristan na mestima na kojima otpatke ne želite razbacivati okolo, na primer oko jezerca ili parkiranog automobila. Husqvarna 125BVx isporučuje se sa kompletom za usisavanje.

Baterijski ili benzinski?

Moderni baterijski duvači su lagani, snažni, nevjerojatno tihi i ne proizvode gotovo nikakve vibracije. Svi Husqvarnini proizvodi upotrebljavaju istu vrstu punjača, a punjenje baterije od 4,2 Ah traje između 30 i 50 minuta. Dodatne baterije ili baterija za nošenje na leđima omogućuje vam celodnevni rad. Baterijski duvači savršeni su za poslove u zatvorenim prostorima ili kada radite na područjima osetljivima na buku, na primer bolnicama, školama ili gradskim parkovima. Ako obavljate zahtevnije poslove, kao što je pomeranje velike količine mokrog lišća, preporučujemo da razmislite o benzinskom leđnom duvaču jer je on prikladniji za taj posao.

Stvari koje trebate razmotriti kada kupujete duvač:


 1. Budite sigurni da je jednostavan za pokretanje i korištenje.

 2. Odaberite duvač sa manjom vibracijom, da biste izbegli umor i povrede od vibracije.
 3. Obratite pažnju na to da imaju dovoljno visoku brzinu vazduha i ispuh za predviđen posao.


 4. Ako dugo radite, obratite pažnju na to da leđni duvač imaju udobne naramenice i pojas oko struka i široke naramenice radi smanjenja opterećenja.

Uporedite naš proizvod i saznajte više informacija na  stranica o duvačima

Blowing away leaves in the garden

Povezani artikli

 • Battery pack
  Alati za korišćenje

  Get more done with the Husqvarna Battery Series

  Gone are the days of disturbing the surroundings with your work. The machines in the Husqvarna Battery Series open up a whole new world of possibilities for you to get the work done – outdoors and in.

 • Brushcutter off set post
  Alati za korišćenje

  Husqvarna’s trimmers and brushcutters – designed to better your business

  Reduce the weight and increase the efficiency. That’s on the top of our list when we at Husqvarna develop new features for our trimmers and brushcutters. Here’s a closer look at what we’ve invented to make your business better.

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Alati za korišćenje

  Šta trebate razmotrititi kada kupujete motornu kosu

  Trebate novi sekač da očistite velika područja, visoke trave, šiblje ili za obrezivanje grmlja i manjeg drveća? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu pre kupovine motorne kose.