Alati za korišćenje


Stvari koje trebate imati na umu kada kupujete novi baštenski traktor

Tražite najbolje rješenje za novi baštenski traktor? Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći u odabiru onog pravog.

Prava veličina za posao

U principu, ako je vaša bašta veća i otvorenija, važnije je da vaš baštenski traktor ima veliku širinu košenja. Međutim, ako postoje brojne prepreke poput drveća i grmlja, bolji je izbor baštenski traktor koji je dovoljno malen da prođe i kroz najuži prolaz. U asortimanu Husqvarna baštenskih traktora nudimo traktore sa širinom košenja od 77 cm do 137 cm.

Sakupljač ili bočno izbacivanje?

Husqvarna baštenski traktor pomaže vam postići prvoklasne rezultate zahvaljujući metodi košenja koja najbolje odgovara vašem travnjaku. Odaberite model sa ugrađenim sakupljačem kada želite sakupljati otkos i dobiti uredan travnjak. Za brzo i učinkovito košenje odaberite traktor sa bočnim izbacivanjem. Prebacite se na način rada BioClip® (usitnjavanje) kada je vreme za đubrenje vašeg travnjaka.

Dodaci za više namena

Naši baštenski traktori mogu biti opremljeni sa najrazličitijom dodatnim priborom tako da traktor možete upotrebljavati cele godine za različite svrhe. Primjera radi, možete ga upotrebljavati kao sakupljač lišća, grablje za mahovinu, grabulje za mahovinu i razbacivač za pripremu travnjaka, četku koja se montira napred, ralicu za sneg ili bacač snijega za čišćenje prilaza i staza, a postoji i priključak za prikolicu koji vam olakšava rad u bašti.
Tractor with snow blade

Izbor prenosa

Baštenskim traktorom sa hidrostatičkim prenosom puno se lakše upravlja nego traktorom sa ručnim prenosom. Ručni prenos prisiljava vas da zaustavite traktor svaki put kada menjate brzine. Hidrostatički prenos omogućuje neprimetno prilagođavanje prilikom vožnje. 

Postoje dva različita hidrostatička rešenja za prenos. Za najveću udobnost odaberite traktor sa prenosom na pedale kod kojeg se posebnim pedalama upravlja brzinom i smerom za kretanje prema napred i natrag. Druga je mogućnost hidrostat kojim se upravlja ručkom. Ručka se nalazi na blatobranu i može je se jednostavno dosegnuti sa vozačkog sedala.

Nekoliko činjenica koje vam mogu pomoći u odabiru pravog traktora:


 1. Baštenski traktor sa ugrađenim sakupljačem ima najučinkovitiji sistem za sakupljanje.
 2. Kada kosite visoku i grubu travu, najučinkovitije rezna glava je sa bočnim izbacivanjem.
 3. Korištenje različitih vrsta pribora, naši traktori mogu biti nadograđeni za sakupljanje, BioClip® košenje i izbacivanje, kako bi odgovarao vašoj vrsti travnjaka i navikama košenja.
 4. Većina traktora sa integrisanim sakupljačima (CT/CTH modeli) dolaze sa BioClip® kao standardnim delom, dok se deflektor za zadnje izbacivanje može kupiti kao dodatna oprema. 
 5. Svi traktori sa bočnim izbacivanjem mogu biti opremljeni sa 2 ili 3 pribora za sakupljanje.
 6. Svi traktori sa bočnim izbacivanjem mogu biti opremljeni sa BioClip® priborom za rezanje.
 7. Budući da traktori sa ugrađenim sakupljačem nemaju deflektor koji je izbočen na jednoj strani reznog kućišta, oni mogu raditi u užim prostorima od modela sa bočnim izbacivanjem.

Uporedite naše proizvode i saznajte više informacija na stranica o baštenskim traktorima

Povezani artikli

 • Battery pack
  Alati za korišćenje

  Get more done with the Husqvarna Battery Series

  Gone are the days of disturbing the surroundings with your work. The machines in the Husqvarna Battery Series open up a whole new world of possibilities for you to get the work done – outdoors and in.

 • Brushcutter off set post
  Alati za korišćenje

  Husqvarna’s trimmers and brushcutters – designed to better your business

  Reduce the weight and increase the efficiency. That’s on the top of our list when we at Husqvarna develop new features for our trimmers and brushcutters. Here’s a closer look at what we’ve invented to make your business better.

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Alati za korišćenje

  Šta trebate razmotrititi kada kupujete motornu kosu

  Trebate novi sekač da očistite velika područja, visoke trave, šiblje ili za obrezivanje grmlja i manjeg drveća? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu pre kupovine motorne kose.