Alati za korišćenje


Stvari koje trebate imati na umu kada kupujete kosačicu

Želite da kupite kosačicu za travu? Prva stvar na koju trebate obratiti pažnju jeste veličina travnjaka i način na koji ga želite kositi. Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu pre kupovine.

Nemojte zaboraviti da svaki put kada pokosite 1.000 metara travnjaka prohodate dva do tri kilometra. To znači da samohodne kosačice postaju sve privlačnije. Vrsta travnjaka i učestalost košenja određuju vaš izbor reznog sistema. Zadnje i bočno izbacivanje učinkovito je za visoku, gustu i grublju travu te travnjake koji se rijetko kose.

Malčiranje prirodno đubri vaš travnjak

Metoda BioClip® (usitnjavanje) savršena je ako želite prvoklasne rezultate i ako često kosite. Sitno košena trava služi kao gnojivo za travnjak i čini ga otpornijim na suše.

Biranje kosačice za travu sa sakupljačima

Kosačice za travu sa sakupljačima uredne su i štede vrijeme jer više ne morate grabljama skupljati otkos nakon košenja. U jesenje doba sakupljače možete upotrebiti za lišće, a savršeni su i ako želite izbjeći alergijske reakcije na travu i smanjiti širenje semena korova.

Odaberite kosačicu koja najbolje odgovara vašim potrebama:


 1. Odlučite sa za širinu rezne glave prema veličini vašeg travnjaka.
 2. Ako je vaš travnjak srednje do velike veličine, preporučuje se kupovina samohodnog modela.
 3. Ako je vaš travnjak srednje veličine, a vama je draže ubaciti malo fizičke aktivnosti tokom košenja, mogli biste razmisliti o kupovini kosačice za travu na guranje.
 4. Ako je vaš travnjak male veličine, mogli biste razmisliti o kupovini ručne kosačice koja ne ispušta direktne emisije i bukom ne uznemirava vaše komšije.

 5. Ako niste sigurni koji sistem rezanja odgovara vašem travnjaku i vaše najbolje navike košenja, trebali biste izabrati kosačicu koja obrađuje nekoliko reznih sistema: izbacivanje, prikupljanje i BioClip® (usitnjavanje).
Uporedite proizvod i saznajte više informacija na stranica o kosačicama 
Lawnmower LC 348 V

Povezani artikli

 • Battery pack
  Alati za korišćenje

  Get more done with the Husqvarna Battery Series

  Gone are the days of disturbing the surroundings with your work. The machines in the Husqvarna Battery Series open up a whole new world of possibilities for you to get the work done – outdoors and in.

 • Brushcutter off set post
  Alati za korišćenje

  Husqvarna’s trimmers and brushcutters – designed to better your business

  Reduce the weight and increase the efficiency. That’s on the top of our list when we at Husqvarna develop new features for our trimmers and brushcutters. Here’s a closer look at what we’ve invented to make your business better.

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Alati za korišćenje

  Šta trebate razmotrititi kada kupujete motornu kosu

  Trebate novi sekač da očistite velika područja, visoke trave, šiblje ili za obrezivanje grmlja i manjeg drveća? Evo nekoliko sitnica koje morate imati na umu pre kupovine motorne kose.