Održavanje

 • Održavanje

  Kako da promenite ulje na vašoj Husqvarna kosačici

  Promenite ulje nakon svakih 25 sati rada ili svake sezone. Možda ćete morati ulje češće menjati pod prašnjavim, prljavim uslovima. Postoje dva načina za ispuštanje ulja, i oba su prikazana u ovom videu. 

  Pre naginjanja kosačice za izbacivanje ulja, ispraznite rezervoar za gorivo pokretanjem motora, sve dok rezrvoar ne bude prazan.

 • Održavanje

  Kako da održavate vodilicu motorne testere

  Prilikom održavanja vaše motorne testere, trebali biste također proveriti i vodilicu kako biste videli da li je i njoj potrebna popravka ili bi trebala biti zamenjena. 

 • Održavanje

  Kako da zamenite i očistite vazdušni filter na Husqvarna motornim testerama

  Vazdušni filteri sprečavaju prljavštini da dopre unutar vaše Husqvarna motorne testere. Prljav ili pohaban filter može smanjiti radni vek vašeg uređaja. Mi imamo tri vrste vazdušnih filtera: standardne - za normalne uslove, zimske - za temperature oko tačke smrzavanja i ispod, i filtere za prašinu i suve uslove. 

 • Održavanje

  Kako da promenite oštricu na vašoj motornoj kosi

  Zamena sa trimi niti na oštricu za travu na vašoj Husqvarna kosačici je lako; sve što treba je da pratite ove jednostavne korake. Ukoliko menjate glavu trimera vani na otvorenom, obezbedite da je to prostor gdje je lako uočiti mali alat ili šaraf, ako vam ispadne. 

 • Održavanje

  Kako da napunite bateriju vašeg Husqvarna rajdera

  Neka vam bude navika da uvek punite bateriju kada mašina nije u funkciji. Kada je baterija potpuno naunjena, punjač prelazi u stanje održavanja. Nepravilno korištenje, slomljen ili sa greškom, punjač baterije može izazvati električni šok, pregrejavanje, ili izlivanje baterijske kiseline. Setite se da baterije moraju biti punjene samo sa priloženim punjačem.
  Punjenje bi trebalo da bude na idelanoj temperaturi od 0 do 40°C. Nemojte puniti na temperaturama ispod 0, ili na direktnom suncu. Osigurajte da punjač bude van dohvata djece.

 • Održavanje

  Husqvarna vas savjetuje kako da negujete svoj travnjak

  Zemlja u vašem travnjaku je živi organizam kome su potrebni vazduh, voda i hrana. Zato je kultivisanje zemlje imperativ za zdrav travnjak. Ovo je ujedno i razlog zašto smo za vas pripremili vodič na tu temu.