Korišćenje


Brzi vodič rezbarenja sa motornom testerom

Plemenita i sve popularnija umetnost rezbarenja sa motornom pilom, datira iz drevne umetnosti oblikovanja drveta, koja je modernizovana tokom 1950-ih, do prvog umjetnika sa motornom testerom.

1980-ih umetnost je doživela svoj prvi proboj za vreme Svetskog prvenstva drvoseča u Haivardu, Viskonsin – i nekoliko godina kasnije, 1987., je bilo održano Svetsko takmičenje u rezbarenju motornom testerom. Opšti utisak je najčešće da je ovo performans zbog buke, prašine i brzih krajnjih rezultata. Danas ima mnogo umetnika sa motornom testerom širom sveta koji proizvode zaista zapanjujuća umetnička dela.

Kao umetnička forma, rezbarenje motornom testerom je evoluiralo tokom godina, baš kao i prave testere koje sada koriste specijalne vodilice i lance. Ovi umetnici obično koriste vodilice sa malim vrhom da bi mogli da oblikuju svoje komade drveta sa velikom preciznošću, a da bi se povećala preciznost lanca zubi su znatno smanjeni. Još jedna bitna razlika, u poređenju sa regularnim testerama, ovi modeli nisu toliko skloni “povratnom udarcu” kada se koristi vrh vodilice. Međutim, kako kažu, postoji nekoliko osnovnih stvari koje možete da kreirate sa svojom običnom testerom. Dakle, da biste dali doprinos predivnom svetu rezbarenja testerom, ovde su dva velika projekta za početnike. Uživajte!

Stolica

1. Počnite sa određivanjem visine stolice. Ovo je određeno sa dva kosa reza. 

2. Napravite odgovarajući rez pod uglom od 90 stepeni u odnosu na prve. Ovo određuje debljinu nogu. 

3. Secite ravno sa svih strana kako biste skinuli koru sa nogu. 

4. Okrenite stolicu i napravite iskošeni rez kako biste dobili željeni ugao naslona. Budite sigurni da ste ostavili dovoljno prostora pri dnu za sedište. 

5. Krajnji rez: Polegnite stolicu i secite pravo unutra, napravite precizniji rez od prethodnog – i završili ste!

Polica za knjige

1. Počnite sečenjem vašeg debla na četiri visoka “komada kolača”. 

2. Napravite rez u sredini debla istom tehnikom koju koristite za obaranje drveta: Jedan rez sa strane a drugi blago nagnut od vrha ka dole. 
    Manju policu napravite sa dva jednostavna reza sa strane, određujući tako dubinu police, i jedan završni rez da uklonite unutrašnji deo. 

3. Napravite nekoliko zareza na vrhu debla. 

4. koristite dleto, ili sličan alat, da izvadite preostalo drvo - i završili ste!
Sadržaj ovog članka je obezbedila Husqvarna samo za vašu ličnu informisanost i inspiraciju. Nije predviđeno da se koristi kao uputstvo za proizvodne procese ili druge komercijalne svrhe. Sadržaj ovog članka je samo šematski i nije prikladan da se koristi kao vodič za dizajn niti da daje bilo kakav oblik saveta vezan za snagu i izdržljivost. Informacije iz ovog članka koristite na sopstvenu odgovornost. Ni Husqvarna ni njeni partneri neće biti odgovorni za greške ili netačnosti u sadržaju, ili za bilo koje radnje preduzete oslanjajući se na njega. Husqvarna se izričito odriče svih garancija, izraženih ili pretpostavljenih, za tačnost bilo kog sadržaja, ili u pogledu upotrebe informacija u bilo koju svrhu. Ni u kom slučaju Husqvarna neće biti odgovorna za bilo kakve direktne, indirektne, posledične, kažnjive štete, kao rezultat, koje proizilaze iz ili su u vezi sa korišćenjem ili nesposobnošću korišćenja ovog inspirativnog članka. 

Pre korišćenja vaše testere proverite da li ste pročitali korisničko uputstvo i uvek koristite preporučenu zaštitnu opremu.

Povezani artikli

 • Korišćenje

  Kako da pokrenete vaš Husqvarna rajder

  Kada pokrećete svoj Husqvarna rajder, pobrinite se da pratite ove jednostavne korake. 

 • Korišćenje

  How to mount a cutting deck on your Husqvarna Rider

  Your Husqvarna Rider is a versatile machine that lets you change attachments depending on the task at hand. Mounting your cutting deck or attachment on the Rider is easily done and only takes minutes. Warning! Wear protective glasses when fitting the cutting unit. The spring which tensions up the belt may break and cause serious injury.

 • Korišćenje

  How to install a mulch kit on your Husqvarna lawnmower

  Follow this guide to install a mulch kit on your Husqvarna lawnmower. Remember that blades are sharp, so protect your hands with gloves and/or wrap the blades with a heavy cloth.