Alati za korišćenje


Stvari koje morate da imate na umu kada kupujete testeru

Looking to prune bushes, or to cut down trees? When buying a new chainsaw the most important thing to consider is how you will use it.

Kada tražite novu testeru, ima nekoliko stvari koje vredi razmotriti s obzirom da će učiniti vaš rad lakšim.

Snaga i težina

Ako ste neiskusni u korišćenju testere bolje je da izaberete lakšu verziju, jer su lakše za rukovanje. Profesionalni korisnici, koji rade po ceo dan u šumi, će takođe više ceniti lakšu testeru.

Trebali biste da se uverite da je vaša testera dovoljno jaka za šta nameravate da je koristite. Ako ćete raditi teške poslove, trebaće vam više snage i prava rezna oprema. Većina specijalizovanih dilera vam može pomoći da izaberete pravu veličinu.

Vibracije mogu da prouzrokuje povrede

Ukoliko ste profesionalac, veoma je bitno da se uverite da testera ima nizak nivo vibracija, da bi se smanjio rizik od oštećenja vaših ruku. Ali čak i ako je koristite samo sporadično niske vibracije vam pružaju mnogo udobnije korišćenje. Više o vibracijama naše testere možete saznati u kalkulatoru vibracija.

Benzin ili baterija?

Benzinska testera je najbolji izbor ukoliko radite dugo napolju u šumi, jer ne morate okolo da nosite dodatnu bateriju. Ali ukoliko radite samo u bašti, električna testera je odlična alternativa. Ukoliko imate dve baterije, možete puniti jednu dok drugu koristite. Korišćenje električne testere je takođe praktično i udobno, jer su vibracije manje i manje su bučne. Ali ne morate da brinete ni o izduvnim gasovima.

Husqvarna Battery Chainsaw

Lista za proveru prilikom kupovine testere:

 1. Emisija

  Većina zemalja ima stroge propise o emisiji izduvnih gasova koje starije testere često ne zadovoljavaju. Uverite se da vaša testera ispunjava ove propise, i za vaše dobro i za dobro okoline.

 2. Balans

  Uverite se da je testera dobro izbalansirana i dobro leži u vašoj ruci. Trebalo bi da bude lako da prebacite ručku iz jedne ruke u drugu, bez gubljenja ravnoteže i to će vam biti od velike pomoći dok radite.

 3. Bezbednost

  Ovo jedan od najvažnijih aspekata koje treba da uzmete u obzir kada radite sa motornom testerom. Uverite se da testera ima dosta sigurnosnih karakteristika koje su dobro testirane, da biste smanjili rizik od povreda. Uvek koristite pravu zaštitnu opremu kada radite sa testerom.

 4. Održavanje

  Da biste uštedeli vreme na održavanju vaše testere uverite se da su vazdušni filter i primer lako dostupni, i da je lako zategnuti lanac.

Uporedite naše proizvode i pronađite više informacija na stranici sa testerama

Povezani artikli

 • 545 chainsaw - WEB PCP
  Šuma

  Kako izabrati najbolju testeru za vaše potrebe

  Razlika između dobre testere i najbolje testere za vaše specifične potrebe može da bude značajna. Znamo koji faktori su važni kada odlučite koja testera vam savršeno odgovara.