Slik finner og reparerer du et kabelbrudd i Automower®-installasjon din

Hvis ladestasjonen for Automower®-robotgressklipperen viser et blinkende blått lys og Automower® Connect-appen eller displayet på klipperen viser feilmeldingen Ikke noe sløyfesignal, kan det være en ødelagt kabel i installasjonen. Du kan utføre noen grunnleggende kontroller før du starter feilsøkingen. Hvis disse kontrollene ikke fungerer, viser vi deg de nødvendige trinnene for å identifisere og reparere den skadede kabeldelen.

Innledende kontroller

Før du går i gang med feilsøking, må du utføre følgende visuelle kontroller:

1. Kontroller at avgrensningssløyfens og guidekabelens kontakter til ladestasjonen er riktig tilkoblet og uskadet. Se Slik kobler du avgrensningssløyfen og guidekablene til ladestasjonen.

1. Sjekk kjente skjøter i sløyfekabelen for å sikre at kablene er riktig koblet sammen, og at koblingene ikke er skadet. Hvis det er tilgjengelig, kan du bruke kartet som ble tegnet under installasjonen, for å se hvor kablene ble lagt.

1. Hvis feilmeldingen vedvarer etter disse innledende kontrollene, fortsetter du med feilsøkingstrinnene nedenfor.

Slik finner du et kabelbrudd

Vi anbefaler to metoder for å finne et kabelbrudd:

Manuelt søk

Du kan finne en ødelagt kabel i Automower®-installasjonen ved hjelp av en manuell søkemetode, der grunnidéen er å fortsette å dele avgrensningssløyfen i halvdeler til du finner den ødelagte delen. Slik gjør du det:

1. Slå av ECO-modus

Denne søkemetoden fungerer ikke hvis ECO-modus er aktivert. Avhengig av Automower®-modellen kan du bruke Automower® Connect-appen eller displayet på klipperen til å slå av ECO-modus. Følg disse trinnene:

1. Sett klipperen i ladestasjonen.
  2. Åpne Automower® Connect-appen, eller trykk på Menu på displayet på klipperen.
  3. Velg Innstillinger > ECO-modus.
  4. Fjern avmerkingen i boksen.

2. Bytt om kontaktene i ladestasjonen

• Bytt om kontaktene mellom guidekabelen og avgrensningssløyfen i ladestasjonen.
  • Start med å bytte koblingene AL og G1. Hvis indikatorlampen lyser grønt, er det et brudd i avgrensningssløyfen mellom AL og punktet der guidekabelen er koblet til avgrensningssløyfen (tykk svart strek i bilde 1). Da er det her du skal begynne å lete etter bruddet.
  • Merk at noen Automower®-modeller har ekstra guidekabler (G2, G3). Du kan gjenta prosedyren med disse.

Bilde 1

3. Finn bruddet

Du trenger følgende for å finne den ødelagte delen av kabelen:

• Sløyfekabel
  • Automower®-koblinger
  • Automower®-kontakter
  • Nebbtang
  • Avbitertang

Følg disse trinnene:

1. Koble den mistenkt ødelagte kabelen fra ladestasjonen.
  2. Koble den ene enden av den nye sløyfekabelen til et ledig spor på ladestasjonen, enten AL eller AR, ved hjelp av en kontakt.
  3. Gå til midten av den mistenkt ødelagte delen, og klipp den over.
  4. Koble den andre enden av den nye sløyfekabelen til kabelenden som fremdeles er koblet til ladestasjonen (tynn strek i bilde 2).
  5. Kontroller indikatorlampen på ladestasjonen.
  6. Hvis lampen er grønn, er bruddet i delen med den frakoblede enden (tykk strek i bilde 2).
  7. Gjenta denne prosessen til det bare er en kort del av kabelen igjen. Det er her bruddet befinner seg.

Tips! Hvis den mistenkt skadede delen av avgrensningssløyfen er kort, kan det være enklere å skifte den helt ut enn å prøve å finne ut nøyaktig hvor bruddet er.

Bilde 2

Bilde 3

Manuelt søk med et bruddetektorverktøy

For å spare tid og unngå å klippe over kabler under feilsøking kan du bruke et bruddetektorverktøy. Vær oppmerksom på at dette verktøyet er nyttig for å finne totale kabelbrudd, men kanskje ikke like effektivt ved delvise kabelbrudd.

Se denne videoen, som viser hvordan du bruker et bruddetektorverktøy til å søke etter et brudd på avgrensningssløyfen i en Automower®-installasjon (bare tilgjengelig på engelsk).

Slik reparerer du en ødelagt kabel

Når du har funnet den ødelagte delen av kabelen, kan du utføre reparasjonen. Du trenger følgende:

• Sløyfekabel
  • Automower®-koblinger
  • Nebbtang
  • Avbitertang

1. Fjern en del av den skadede kabelen

Fjern ca. 60 centimeter (2 fot) fra hver ende av den ødelagte kabelen for å fjerne alle skadede deler.

2. Stikk kabelen inn i koblingen

Sett begge kabelendene inn i koblingen, én ende per hull. Det spiller ingen rolle hvilket hull som brukes til hvilken kabelende.

3. Kontroller at kablene er satt inn riktig

Kontroller at kablene er satt helt inn i koblingen. Se gjennom den gjennomsiktige siden på koblingen for å bekrefte dette.

Hvis du bruker en pro-kabel, må du fjerne det ytterste beskyttelseslaget før du setter kabelen inn i koblingen.

4. Trykk sammen koblingen

Klem koblingen sammen med en tang.

Se denne videoen for å få detaljerte instruksjoner om hvordan du kobler en guidekabel til avgrensningssløyfen:

5. Fest eller grav ned kabelen

Unngå skade på nye kabler ved å grave ned den eksponerte avgrensningssløyfen og koblingen, eller fest den trygt til bakken med stifter.

Hvorfor bruke en original Automower®-kobling?

Automower®-koblingen er spesielt utformet for reparasjon og forlengelse av avgrensningssløyfen, og for å koble til guidekabelen. Den er slitesterk og vanntett, og sikrer optimal ytelse.

Unngå kabelbrudd

Det er noen enkle ting du kan gjøre for å forhindre kabelbrudd i Automower®-installasjonen. Klikk her for å finne ut mer.

Få profesjonell hjelp

Hvis du trenger hjelp med Automower®-installasjonen, kan du kontakte din lokale Husqvarna-forhandler. De har lang erfaring og spesialverktøy, og kan hjelpe deg med å få Automower®-robotgressklipperen til å fungere igjen på kort tid.