Frontklippere11.02.2024

Kjøregressklipperen starter ikke

Det kan være mange tilfeller der kjøregressklipperen ikke starter. Årsakene til dette kan variere, avhengig av type kjøregressklipper eller batteritilstand og temperatur.

Kjøregressklipperen starter ikke

De vanligste årsakene til at kjøregressklipperen ikke starter kan være:

• Batteriet er tomt (ikke ladet). Dette kan skje etter vinterlagring eller hvis produktet ikke brukes over lengre tid. Lad batteriet i henhold til instruksjonene. Hvis batteriet dør raskt etter lading eller ikke lader, må du bytte det ut med et nytt.
  • Før du starter kjøregressklipperen, må du forsikre deg om at parkeringsbremsen er på. Ellers vil ikke produktet starte.
  • Klippeaggregatet er senket. Etter at du har arbeidet med kjøregressklipperen, må du passe på å løfte opp klippeaggregatet. Hvis ikke vil ikke produktet starte neste gang, på grunn av sikkerhetshensyn.

Kjøregressklipperen er vanskelig å starte

Hvis kjøregressklipperen er vanskelig å starte, kan de vanligste årsakene være:

Dvalemodus

Dvalemodus er en tilstand batteriet i kjøregressklipperen går inn i når produktet ikke brukes og batteriets ladenivå er lavere enn 40 %. Dvalemodus hindrer at batteriet tømmes helt.

Slik starter du produktet fra dvalemodus:

• Hold inne START-knappen i ti sekunder.
  • Koble kjøregressklipperen til laderen.

Hvis dette ikke fungerer, må du lade produktet i 48 timer. Dette vil «vekke» kjøregressklipperen.

Parkeringsbremsen står i feil stilling

Når du prøver å slå på kjøregressklipperen, kan det hende at dette symbolet vises.

Hvis parkeringsbremsen eller låsen til det elektriske parkeringsbremsesystemet står i feil stilling, vil du ikke kunne starte produktet.

I så fall må du frigjøre låsen til det elektriske parkeringsbremsesystemet og flytte spaken til venstre stilling for å koble ut det elektriske parkeringsbremsesystemet.

Laderen er koblet til kjøregressklipperen

Når du er ferdig med å lade batteriet i produktet, må du koble laderen fra kjøregressklipperen. Ellers vil den ikke starte.

Aktivert klippeaggregat

Hvis klippeaggregatet er aktivert på produktet, vil det av sikkerhetsgrunner ikke starte. Løft klippeaggregatet, og slå på kjøregressklipperen på vanlig måte.

Lavt batterinivå

Hvis batteriet ikke er ladet nok (gule striper på batteridisplayet), vil ikke kjøregressklipperen starte. Lad produktet, koble det fra laderen, og slå det på på vanlig måte.