Kan jeg bruke robotklipperen Automower® på flere steder?

Flere installasjoner for separate plener

Du kan bruke samme Automower® i opptil tre forskjellige installasjoner. Dette er mest praktisk hvis din Automower®-modell støtter bruken av profiler. Profiler brukes til å lagre produktinnstillinger knyttet til forskjellige ladestasjoner og arbeidsområder.

Hvis du f.eks. ønsker å bruke samme gressklipper hjemme og på hytta, må du ha en ladestasjon hjemme og en på hytta og legge en grensetråd på hvert sted, som vist på figuren nedenfor.

Deretter kan du enkelt sette opp to profiler i menyen på gressklipperen og bytte mellom dem når du flytter gressklipperen mellom de to stedene.

Automower installation with two charging stations

Slik setter du opp og aktivere gressklipperprofiler

Nøyaktig hvordan du legger til, redigerer og aktiverer en profil, avhenger av hvilken gressklippermodell du har, men generelt navigerer du til Innstillinger > Profiler i menyen på gressklipperen og foretar innstillingene derfra. Du kan lese mer i brukerhåndboken for Automower®.

Én installasjon for plener som ligger i nærheten av hverandre

Hvis plenene ligger i nærheten av hverandre, f.eks. hvis du deler én Automower® med naboen eller et område av plenen ligger i nærheten av resten av plenen uten å være direkte tilstøtende, kan du angi et av områdene som et sekundært område. Da trenger du bare å lage én gressklipperinstallasjon – med én ladestasjon og én grensetråd, som vist på figuren under. Husk imidlertid at grensetråden ikke kan være lengre enn 800 m.

Siden det ikke er noen passasje mellom de to områdene i denne installasjonstypen, må du flytte gressklipperen manuelt mellom dem og velge Sekundært område når du starter den.

Automower installation with secondary area