Styring av Automower®-robotgressklipperen med IFTTT

Med IFTTT kan du automatisere styringen av Automower®-robotgressklipperen og gjøre robotgressklipperen til en naturlig og fullt integrert del av hjemmeautomasjonssystemet ditt.

Er IFTTT nytt for deg?

IFTTT står for If This Then That. Det er en tjeneste som lar deg koble sammen apper, tjenester og smarthjem-enheter. Lær mer om IFTTT

Krav

Hvis du skal bruke IFTTT med Automower®-robotgressklipperen, trenger du følgende:

• En gressklipper med Wi-Fi- eller mobiltilkobling, eller en gressklipper med et Automower® Connect-sett installert
  • Automower® Connect-appen
  • En iOS- eller Android-enhet
  • En IFTTT-konto

Koble til IFTTT og opprett en applet

1. Last ned og installer IFTTT-appen fra Google Play eller App Store.
  2. Åpne IFTTT-appen og opprett en IFTTT-konto eller logg på en eksisterende IFTTT-konto.
  3. Når du har logget på IFTTT-kontoen din, kan du trykke på Opprett.
  4. Trykk på If This Add for å begynne å opprette en IFTTT-applet.
  5. Velg hvilken handling som skal utløse en aktivitet for Automower®-robotgressklipperen. Hvis du for eksempel vil at gressklipperen skal parkere når du trykker på en smart-knapp, kan du velge en utløser som Knapp-widget.
  6. Etter at du har valgt en utløser må du koble gressklipperen til IFTTT-appleten. Trykk på Then That Add for å bestemme hva som skal skje når utløseren aktiveres.
  7. Søk etter Husqvarna eller Automower og trykk på Husqvarna Automower®-ikonet.
  8. Velg en handling fra listen og trykk på Koble til.
  9. Logg på med brukernavnet og passordet ditt for Automower® Connect (hvis du ikke allerede er pålogget).
  10. Les personvernerklæringen og trykk på Autoriser.
  11. Hvis det er nødvendig, kan du stille inn betingelsene for de valgte handlingene og trykke på Opprett handling.
  12. Trykk på Fortsett, gi appleten et navn og trykk deretter på Fullfør.

Nå har du koblet Automower® Connect-kontoen din til IFTTT og opprettet en applet for styring av Automower®-robotgressklipperen med IFTTT.

Aktiver eller deaktiver en IFTTT-applet

Trykk på glidebryteren Koble til for å aktivere en IFTTT-applet.

Trykk på glidebryteren Tilkoblet for å deaktivere en IFTTT-applet.

Fjern en IFTTT-applet

Trykk på en applet og velg Arkiverfor å fjerne en IFTTT-applet.

Endre IFTTT-konto

Det er mulig å endre IFTTT-kontoen som er koblet til Automower® Connect-kontoen din. Dette er nyttig når du f.eks. har angitt feil e-postadresse i appen Automower® Connect, eller hvis en ny IFTTT-konto har blitt opprettet for Automower® Connect, mens du har en annen IFTTT-konto du bruker til andre smarte hjemmefunksjoner som du også vil bruke med Automower® Connect.

1. Fjern Husqvarna Automower®-tjenesten fra IFTTT-kontoen som du ikke vil bruke til å styre Automower®-robotklipperen. Du finner informasjon om hvordan du gjør dette i Fjern tilkoblingen mellom IFTTT og Automower® Connect-kontoen din.
  2. Åpne Automower® Connect, og velg Smart Home på menyen.
  3. Angi e-postadressen til IFTTT-kontoen du vil bruke med Automower® Connect.

Nå har du endret IFTTT-kontoen som brukes med Automower® Connect.

Flere IFTTT-kontoer

Det er som regel ikke et problem å ha flere IFTTT-kontoer koblet til Automower® Connect-kontoen din, så lenge IFTTT-appleter ikke sender motstridende kommandoer til systemet.

IFTTT-begrensninger

IFTTT kan brukes til å styre Automower®-robotgressklipperen på mange smarte måter, men det er noen begrensninger for hva en IFTTT-applet kan gjøre når gressklipperen har statusen Stoppet eller Parkert inntil videre.

Parkert inntil videre

Hvis Automower®-robotgressklipperen er parkert med kommandoen Parkert inntil videre, kan den ikke startes med IFTTT.

For å starte produktet på nytt kan du bruke Automower® Connect-appen, Google Assistant, Amazon Alexa eller displayet på produktet (hvis tilgjengelig).

Stoppet

Hvis Automower®-robotgressklipperen stoppes med STOP-knappen på gressklipperen, kan den ikke startes med IFTTT.

For å starte produktet på nytt må du starte produktet manuelt på stedet.

Mer informasjon

Fjerne forbindelsen mellom IFTTT og Automower® Connect-konto