Motorsager11.02.2024

Hvorfor er det hardnet harpiks eller ansamlinger av smuss på motorsagkjedet?

Når du bruker motorsagen, kan du oppleve at det samler seg harpiks eller smuss på motorsagkjedet.

Dette er vanligvis en indikasjon på at kjedet ikke får nok olje. Olje bidrar til å forhindre at harpiks fester seg til kjedet. Kontroller oljeåpningene og innstillingene til oljesmøreren på sverdet. Se i bruksanvisningen for å få veiledning om hvordan du rengjør sverdet og sjekker om sagen har en justerbar oljesmører og hva de riktige innstillingene er for sverdlengden.

En annen grunn er at et sløvt kjede blir tvunget til å kutte, slik at det oppstår varme som gjør at harpiksen brenner seg fast til kjedet. Enkelte typer tre avgir mer harpiks enn andre.

Slik sjekker, vedlikeholder og rengjør du sverdet

Slik sliper du et motorsagkjede