Slik legger du til en Automower®-robotgressklipper i Automower® Connect

Dame med smarttelefon og Automower i hage

Automower® Connect-appen gir deg full kontroll over gressklipperen ved hjelp av en mobilenhet. Appen lar deg starte, stoppe og parkere gressklipperen, i tillegg til å sjekke og justere innstillingene og mye mer.

Kom i gang ved å laste ned appen, opprette en konto og legge til robotgressklipperne dine i appen.

Last ned Automower® Connect-appen

For å kunne koble til gressklipperen ved hjelp av en telefon eller en lignende enhet må du ha Automower® Connect-appen. Automower® Connect-appen er tilgjengelig for både iOS- og Android-enheter.

Du finner Automower® Connect-appen der du vanligvis laster ned apper:

Google Play | App Store

Oppretting av Husqvarna-konto

Det er ikke nødvendig å ha en konto for å bruke Automower® Connect-appen til å styre Automower®-robotgressklipperen, men det gir mange fordeler, så vi anbefaler deg å opprette en konto hvis du ikke allerede har en.

1. Åpne appen Automower® Connect.
  2. Trykk på Registrer deg for å opprette en ny konto.
  3. Følg instruksjonene på skjermen.

Legge til en Automower®-robotgressklipper i Automower® Connect-kontoen din

1. Åpne appen Automower® Connect.
  2. Velg Logg på og skriv inn brukernavn og passord.
  3. Hvis dette er den første gressklipperen du legger til, velger du Legg til Automower®. Ellers velger du Mer > Mine gressklippere og trykker på pluss-symbolet (+).
  4. Velg gressklippermodell.
  5. Følg instruksjonene på skjermen for å parkoble enheten med gressklipperen.

Nå er Automower®-robotgressklipperen din paret med Automower® Connect.

Legge til et Wi-Fi-nettverk

Når noen modeller er lagt til i Automower® Connect-appen og paret ved hjelp av Bluetooth, kan de også kobles til ett eller flere Wi-Fi-nettverk.

Trinnvise instruksjoner for å legge til et Wi-Fi-nettverk

Opprette en midlertidig tilkobling til en klipper (Automower® Direct)

Alle Automower®-robotgressklipperne* våre kan kobles til ved hjelp av en midlertidig tilkobling. Tilkoblingen opprettes ved hjelp av Bluetooth og påloggingsalternativet Automower® Direct. Dette alternativet krever Automower® Connect-appen, men det krever ikke at du er logget på en konto. Du må skrive inn gressklipperens PIN-kode og opprette en ny tilkobling hver gang du vil ha tilgang til eller styre gressklipperen med mobilenheten din.

1. Pass på at du har aktivert tilgang til posisjonstjenester og Bluetooth på enheten din. Se Aktiver posisjonstjenester og Bluetooth-tilgang.
  2. Åpne appen Automower® Connect.
  3. Velg Automower® Direct.
  4. Følg instruksjonene på skjermen.

*Produsert i 2018 eller senere. Gjelder ikke for Automower® modell 105.

Forskjellige måter å koble til på

Automower®-robotgressklippere bruker forskjellig teknologi for å koble til Automower® Connect-appen. Avhengig av modell støtter robotgressklipperen én eller flere av teknologiene nedenfor.

Mobiltilkobling

Med en mobiltilkobling kan robotgressklipperen kobles til Automower® Connect-appen og Husqvarna-skyen. Da vil du kunne styre klipperen fra hvor som helst, når som helst (forutsatt at klipperen har mobildekning). I tillegg kan du motta pushvarsler, alarmer og spore gressklipperens posisjon i tilfelle tyveri.

Bluetooth-tilkobling

Med en Bluetooth-tilkobling kan robotgressklipperen kobles til Automower® Connect-appen når du er innenfor Bluetooth-rekkevidde, dvs. < 30 m / 100 fot fra klipperen. Da vil du kunne styre klipperen når du er i nærheten av den. Dette alternativet kalles noen ganger Automower® Connect@Home.

Standard Automower®-modeller støtter én aktiv Bluetooth-tilkobling om gangen, mens NERA-modeller støtter to aktive Bluetooth-tilkoblinger om gangen.

Wi-Fi-tilkobling

Med en Wi-Fi-tilkobling kan robotgressklipperen kobles til Automower® Connect-appen og Husqvarna-skyen. Da vil du kunne styre klipperen fra hvor som helst, når som helst (forutsatt at klipperen har Wi-Fi-dekning).

De viktigste forskjellene

Mange funksjoner er nøyaktig de samme i Automower® Connect-appen, uansett hvordan du kobler til klipperen. Men det er noen viktige forskjeller. Nedenfor finner du en oversikt over de viktigste funksjonene som er forskjellige.

FunksjonMobiltilkoblingWi-Fi-tilkoblingBluetooth-tilkobling (Connect@Home)Midlertidig tilkobling (Automower® Direct)
Pålogget-modusJaJaJaNei
Legge til klipper i kontoJaJaJaNei
FjernkontrollStyring fra hvor som helst, når som helst, forutsatt at klipperen har mobildekningStyring fra hvor som helst, når som helst, forutsatt at klipperen har Wi-Fi-dekningStyring når du er innenfor klipperens Bluetooth-rekkevidde (30 m / 100 fot)Styring når du er innenfor klipperens Bluetooth-rekkevidde (30 m / 100 fot)
SatellittkartvisningJaJa*NeiNei
TyverisporingJaNeiNeiNei
PushvarslerJaJaNeiNei

*Gjelder ikke for Automower®-modellen Aspire™ R4.

Vær oppmerksom på at noen unntak gjelder for den profesjonelle serien vår.

Hvor mange Automower®-robotgressklippere kan jeg legge til i Automower® Connect?

Du kan legge til et valgfritt antall Automower®-robotgressklippere i Automower® Connect-appen. Det er ikke en øvre grense.

Hvis du har et stort antall robotgressklippere, får du imidlertid enda bedre oversikt og kontroll over dem med Husqvarna Fleet Services.

Problem med å koble til eller legge til en klipper?

Det er vanligvis enkelt å koble til en Automower®-robotgressklipper. Noen ganger går det imidlertid galt slik at tilkoblingen eller paringen mislykkes, eller at gressklipperens kobles fra.

Feilsøk tilkoblingen her

Se også:

Hvilke Automower®-robotgressklippere kan styres av Automower® Connect?

Hva er forskjellen på Automower® Connect og Husqvarna Connect?

Hvordan kan jeg sjekke om Automower®-robotgressklipperen har et Automower® Connect-sett installert?