Automower®08.03.2024

Hva er FOTA, og hvordan kan jeg bruke det?

Firmware Over The Air (fastvare over luften, FOTA) er en funksjon som gjør det mulig for deg å oppdatere fastvaren til Automower® selv. Fastvaren lastes ned til klipperen ved hjelp av datatilkoblingsalternativer som WiFi eller mobilnettverk.

Krav til bruk av FOTA

For å bruke FOTA trenger du:

• En Automower®-modell som støtter FOTA.
  • Alternativet Se etter nye fastvareoppdateringer må være aktivert i Automower® Connect-appen (som du finner under Mer > Gressklipperne mine > Informasjon om gressklipper). Denne funksjonen er aktivert som standard.

Kontrollere fastvareversjonen

Hvis modellen din kan oppdateres ved hjelp av FOTA, kan du se gjeldende fastvareversjon i Automower® Connect-appen under Mer > Mine klippere > Informasjon om gressklipper > Programvareversjon.

Laste ned ny fastvare

Fastvarepakken lastes automatisk ned til robotgressklipperen. Når fastvaren er lastet ned, kan du starte installasjonen i Automower® Connect-appen.

Fakta om nedlasting av fastvare

• Gressklipperen søker etter ny fastvare én gang i uken.
  • Gressklipperen laster ned fastvaren når den oppdager at ny fastvare er tilgjengelig.
  • For Automower®-modeller som bare kommuniserer med Husqvarna-skyen via Wi-Fi, må ladestasjonen plasseres på et sted med Wi-Fi-dekning. Hvis ladestasjonen er plassert på et sted med svakt eller ingen Wi-Fi-signal, kan ikke robotgressklipperen laste ned oppdateringer.
  • For klippere som støtter mobiltilkobling, er nedlasting av fastvarepakker inkludert i mobilabonnementet for klipperen.
  • Gressklipperen står parkert i ladestasjonen til nedlastningen er ferdig.
  • Hvis en start er planlagt under nedlastingen, vises en melding i Automower® Connect-appen om at gressklipperen laster ned fastvare. Når nedlastingen er fullført, begynner gressklipperen å klippe gresset i samsvar med tidsplanen.
  • Nedlastingen av fastvaren kan ta én til fire timer.

Installere ny fastvare

Når ny fastvare er tilgjengelig, vises en melding i Automower® Connect-appen, hvor du kan velge å installere den nye fastvaren.

Trykk på Installer for å starte installasjonen eller Forkast for å få meldingen til å forsvinne midlertidig. Du finner installeringsalternativet igjen under Mer > Gressklipperne mine > Informasjon om gressklipper.

Trinnvise installeringsinstruksjoner

1. I meldingen om fastvareoppdateringen trykker du på Installer, eller trykker på Mer > Gressklipperne mine på menyen. Deretter velger du Informasjon om gressklipper.

2. Trykk på Installer fastvareoppdatering.

3. Gressklipperen må være tilstrekkelig ladet for at installasjonen skal starte. Trykk på Parker gressklipper for å sette den i ladestasjonen.

4. Trykk på Installer fastvareoppdatering for å starte oppdateringen.

5. Nå er fastvareoppdateringen ferdig. Trykk på Ferdig for å avslutte installasjonen.

Merk: Merk at gressklipperen kobles fra Automower® Connect-appen når installasjonen starter. Den kobles automatisk til igjen når oppdateringen er fullført.

Overvåke installasjonsstatus

Du kan følge fremdriften til installasjonen i Automower® Connect-appen.

Hva om installasjonen mislykkes?

Start gressklipperen på nytt hvis installasjonen mislyktes. Koble til igjen med Bluetooth og kontroller hvilken fastvareversjon som er installert, i Automower® Connect-appen under Mer > Gressklipperne mine > Informasjon om gressklipperen > Programvareversjon. Hvis den nye versjonen er installert, er alt i orden. Hvis ikke må du starte installasjonen på nytt.

Produktmerknader for modeller som støtter FOTA

Tilleggsinformasjon

Hvis du vil ha personlig tilpasset hjelp med Automower® -robotgressklipperen, kan du ta kontakt med den lokale Husqvarna-forhandleren.