Kom i gang med Smart Connection-tilkoblinger i Automower® Connect-appen

Når du bruker Smart Connections-tilkoblinger i Automower® Connect-appen, kan du for eksempel la hendelser i Google Calendar styre Automower®-robotgressklipperen i tillegg til den vanlige tidsplanen for klipping, eller parkere gressklipperen over natten for å beskytte nattdyr som besøker hagen om natten.

Smart Connection-tilkoblinger i Automower® Connect-appen er basert på såkalte IFTTT-applets (If This Then That). En IFTTT-applet lar applikasjonene og enhetene dine snakke sammen. Den lar deg gjøre noe som applikasjonene og enhetene ikke klarer på egen hånd.

Denne artikkelen vil hjelpe deg i gang med å bruke Smart Connection-tilkoblinger i Automower® Connect-appen.

Krav

Når du skal bruke Smart Connections-tilkoblinger i Automower® Connect-appen, trenger du følgende:

• En gressklipper med Wi-Fi- eller mobiltilkobling, eller en gressklipper med et Automower® Connect-sett installert
  • Automower® Connect-appen
  • En iOS- eller Android-enhet
  • En IFTTT-konto

Koble en IFTTT-konto til Automower® Connect-kontoen din

Trykk på Mer-knappen og velg Smart Homefor å få tilgang til tilgjengelige Smart Connection-tilkoblinger i Automower® Connect-appen. En automatisk kontroll blir gjennomført for å se om det allerede finnes en IFTTT-konto knyttet til Automower® Connect-kontoen din

Hvis du allerede har en IFTTT-konto koblet til Automower® Connect-kontoen din, kan du begynne å bruke Smart Connection-tilkoblingene med en gang. Du finner mer informasjon i Aktiver en Smart Connections-tilkobling nedenfor.

Følg instruksene nedenfor hvis du ikke har koblet en IFTTT-konto til Automower® Connect-kontoen din.

Hvis du ikke har en IFTTT-konto

Hvis du ikke har en IFTTT-konto, oppretter Automower® Connect en for deg. Fyll inn e-postadressen din, og trykk på Koble til. (E-postadressen du bruker til å logge på Automower® Connect-kontoen blir bestemt på forhånd, men du kan endre den til en annen hvis du vil.)

Når du har opprettet IFTTT-kontoen, vil du motta en e-post på den bestemte e-postadressen. Denne e-posten vil be deg om å angi et passord for kontoen. For at du skal få en best mulig opplevelse når du bruker Smart Connections-tilkoblinger, anbefaler vi at du angir et passord. Dette gjelder særlig hvis du bruker flere enheter til å styre gressklipperen. Det går fint an å bruke IFTTT-kontoen på samme enhet som du satte opp kontoen på uten å angi et passord, men for å bruke kontoen på en annen enhet må du angi et passord for den opprettede kontoen.

Hvis du har en IFTTT-konto som brukes til andre formål

Hvis du allerede har en eksisterende IFTTT-konto som du bruker til andre formål og du ønsker å bruke samme konto til å koble til Automower® Connect, skriver du inn e-postadressen som er koblet til den eksisterende IFTTT-kontoen din.

En bekreftelses-e-post sendes til e-postadressen du har oppgitt, for å kontrollere at du har fylt inn riktig informasjon. Se etter bekreftelses-e-posten i innboksen din, og klikk på koblingen i e-posten. Dette må gjøres på den samme enheten som du bruker Automower® Connect.

Den eksisterende IFTTT-kontoen kobles til Automower® Connect-kontoen din når kontoen er bekreftet.

Aktiver en Smart Connection-tilkobling

1. Trykk på Mer knappen og velg Smart Homei Automower® Connect-appen.
  2. Velg Smart Connection-tilkoblingen du vil aktivere og trykk på glidebryteren Koble til (A). Du finner mer informasjon om de forskjellige Smart Connection-tilkoblingene i Tilgjengelige Smart Connections-tilkoblinger nedenfor.
  3. Følg instruksjonene på skjermen for å konfigurere koblingen som ønsket.

Merk at du først må gi IFTTT tilgang til tjenesten og dataene du vil benytte deg av. Om du for eksempel vil at en IFTTT-kobling skal bruke Google Calendar, må du gi den tilgang til Google Calendar og dataene lagret i tjenesten.

Tilgjengelige Smart Connections-tilkoblinger

Du finner mer informasjon om de tilgjengelige Smart Connection-tilkoblingene som finnes i Automower® Connect-appen her:

Deaktiver en Smart Connection-tilkobling

For å deaktivere tilkoblingen, trykker du på glidebryteren Koble til (A).

For informasjon om hvordan du fjerner koblingen mellom Automower® Connect og IFTTT fullstendig, kan du se Fjern tilkoblingen mellom IFTTT og Automower® Connect-kontoen din.

Redigere innstillinger for Smart Connection

For å redigere Smart Connection-innstillingene, velger du en tilkobling og trykker på innstillinger-ikonet

Gjør de ønskede endringene, og trykk på Lagre.

Fungerer ikke Smart Connections?

Hvis du har flere IFTTT-kontoer koblet til Automower® Connect-kontoen din når du aktiverer Smart Connections i Automower® Connect-appen, oppstår det en konflikt mellom kontoene, og du kan ikke styre Automower®-robotgressklipperen med Smart Connections.

Du må passe på at du bare har én IFTTT-konto koblet til Automower® Connect for å kunne bruke Smart Connections. Bare fjern Husqvarna Automower®-tjenesten fra IFTTT-kontoen du ikke vil bruke til å styre Automower®-robotgressklipperen. Du kan lese mer om hvordan du gjør dette, i Fjern tilkoblingen mellom IFTTT og Automower® Connect-kontoen din. Når du har gjort dette, skal du kunne bruke Smart Connections i Automower® Connect-appen.

Tilleggsinformasjon