Tractor TS 348XD(ClearCut)
  1. Vodič
  2. Preporučeni proizvodi
Saveti pri kupovini

Šta imati u vidu pri kupovini novog dvorišnog traktora

Tražite najbolju opciju za kupovinu novog baštenskog traktora? Nekoliko činjenica koje će vam pomoći pri donošenju pravog izbora.

Prava veličina za posao

Uopšteno, ako vam je dvorište veće i otvorenije, važnije je da baštenski traktor ima veću širinu košenja. Međutim, ako u njemu ima mnogo prepreka, kao što su stabla i žbunje, bolje je izabrati traktor dovoljno mali da može da se provuče kroz najuže prolaze. U asortimanu Husqvarna baštenskih traktora nudimo modele širine košenja od 97 cm do 108 cm.

Sakupljač ili bočno izbacivanje?

Husqvarna baštenski traktor će vam pomoći da ostvarite prvoklasne rezultate korišćenjem načina košenja koji najviše odgovara vašem travnjaku. Izaberite model sa integrisanim sakupljačem kad želite da dobijete uredan izgled. Za brzo i efikasno košenje izaberite traktor sa izbacivanjem sa strane. Pređite na režim BioClip® kad treba nađubriti travnjak pomoću usitnjavanja.

Dodaci za veću svestranost

Naši baštenski traktori mogu da se opreme dodacima za baštenske traktore, pa možete da koristite traktor za više namjena, tokom cijele godine. Na primjer, možete da koristite baštenski traktor kao sakupljač lišća, grabulju mahovine, vertikator i rasipač za pripremu travnjaka, sa prednje strane možete da mu postavite četku, raonik za snijeg ili bacač snijega, za čišćenje prilaza i staza, a dostupan je i dodatak za prikolicu koji će vam olakšati rad u dvorištu.

Biranje mjenjača

Baštenski traktor sa hidrostatičkim mjenjačem je mnogo lakši za upravljanje od traktora sa ručnim mjenjačem. Uz ručni mjenjač morate da zaustavite traktor kad god mijenjate stepen prenosa. Hidrostatički mjenjač obezbjeđuje podešavanja bez koraka, u toku vožnje.

Nudimo dvije varijante hidrostatičkih mjenjača. Za maksimalnu udobnost izaberite traktor sa mjenjačem koji se aktivira pedalama, gdje zasebne pedale upravljaju brzinom i smjerom kretanja. Druga opcija je polužni hidrostatički mjenjač. Njegova ručica se nalazi na braniku i lako se dohvata sa vozačevog sjedišta.

Baštenski traktori

Saznajte više o našim baštenskim traktorima

Pročitajte više

Nekoliko činjenica koje će vam pomoći pri izboru traktora

  1. Baštenski traktor sa integrisanim sakupljačem je najefikasniji sistem za sakupljanje
  2. Kad kosite visoku i grubu travu, najefikasniji način košenja je izbacivanjem sa strane
  3. Korišćenjem raznih dodataka, možete da prilagodite naše traktore za sakupljanje i BioClip® usitnjavanje i izbacivanje da biste ga prilagodili svom tipu travnjaka i navikama pri košenju
  4. Većina traktora sa integrisanim sakupljačima (modeli CT/CTH) se standardno isporučuju sa BioClip® priključkom, a odbojnik za izbacivanje sa zadnje strane može da se kupi kao dodatak
  5. Većina traktora sa izbacivanjem sa strane može da se opremi dodatkom, sakupljačem sa 2 ili 3 komore
  6. Svi traktori sa izbacivanjem sa strane mogu se opremiti dodacima za BioClip® košenje
  7. Pošto traktori sa integrisanim sakupljačima nemaju usmjerivač koji štrči sa strane rezne glave, mogu da rade na užim prostorima od modela sa bočnim izbacivanjem