Istaknuti delovi sa digitalnog događaja Living City, 23. mart 2021.

Prijavili smo se. Slušali smo. Naučili smo. Još jedan događaj Living City je završen i zahvaljujemo se profesionalcima, stručnjacima i entuzijastima koji su se okupili na mreži kako bi podelili svoje znanje i uvide. Uzbudljivi i revolucionarni razvoji koji menjaju pravila u okviru upravljanja negom travnog tepiha u sportovima i golfu bili su u žiži interesovanja. U nastavku se navode ključni istaknuti delovi sa još jednog fascinantnog i uspešnog događaja Living City.

Kako bi prikupljanje podataka moglo poboljšati kvalitet travnog tepiha?

GreenSight je američka kompanija specijalizovana za prikupljanje podataka u vezi sa kvalitetom travnog tepiha na golf terenima i sportskim terenima. Stiven Olson, potpredsednik odeljenja razvoja proizvoda u kompaniji GreenSight naveo je nekoliko zanimljivih primera toga kako njihove usluge mogu doprineti poboljšanju kvaliteta, smanjenju troškova i boljoj održivosti.

RoboGolf istraživanje: uticaj na kvalitet travnog tepiha korišćenjem mašina Husqvarna Automower®

Karin Jul Heselsøe iz NIBIO istraživačkog centra u Norveškoj govorila nam je o istraživačkom projektu kojim ona rukovodi a koji je u vezi sa uticajem mašina Husqvarna Automower na kvalitet travnog tepiha ferveja na golf terenima. Karinina prezentacija je obuhvatila obim i postavku projekta, kao i početne uvide u nalaze.

Novo inovativno partnerstvo unutar održavanja sportskih terena

GML Sport AB fokusira se na održavanje zelenih sportskih površina. Kristofer Palmlund iz švedske kompanije pridružio nam se kako bismo razgovarali o izazovima sa kojima se suočavaju u industriji i kako ih smanjuju usluge robotskog košenja kompanije Husqvarna, novi poslovni model i inovativna partnerstva.

Više vesti o CEORA

Takođe smo otkrili više uzbudljivih pojedinosti o CEORA, sledećoj generaciji Husqvarna robotskog košenja velikih razmera.

Panel diskusija u kojoj su učestvovali Stiven Olson, Karin Jul Heseløe i Kristofer Palmlund

Nakon njihovih pojedinačnih prezentacija, naša tri gosta su učestvovala u panel diskusiji o industriji upravljanja travnjacima na sportskim i golf terenima i odgovorila na neka pitanja učesnika.

Living City 2020.

Dizajn koji uključuje prirodu i održiva gradnja u urbanim oblastima

Kako stvaramo i dizajniramo istinski održive, zelene gradove budućnosti? Vini Mas, arhitekta, urbani planer i dizajner uređenja prostora MVRD u Holandiji, deli neke od svojih radova kao i svoje vizije o budućem razvoju naših zajedničkih urbanih okruženja.

HUGSI 2.0 – Kvantifikovanje zelenila globalnih gradova

Koliko su zeleni naši gradovi sveta? Odgovor na taj suštinski važan upit može se pronaći uz pomoć funkcije HUGSI – Husqvarna Indeksa urbanih zelenih površina, prikupljanjem informacija i analiziranjem podataka iz 155 gradova u 60 različitih zemalja. Erik Svon, strategista digitalnog ekosistema, predstavlja nam podatke i ukazuje na mnoge koristi koje je moguće postići – za rukovaoce, vlasnike preduzeća i čitave gradove – iz uvida.

Prikupljanje podataka i održivo upravljanje zelenim površinama

Od 2008, AGZA – Američki savez zelene zone – neumorno je radila na poboljšanju upravljanja zelenim površinama u Americi. Osnivač i glavni izvršni direktor Den Mabe poziva nas u svet AGZA i objašnjava kako oni rade – putem programa edukacije i sertifikacije – kako bi pomogli i osnažili rukovodioce zelenim površinama da stvaraju tiše, održivije zone sa manje uticaja.

Karbonski otisak u upravljanju zelenim površinama

Da bi se upravljalo prelaskom sa fosilnih goriva na održive alternative, organizacija ili gradsko rukovodstvo treba da se obaveže na promene. A da bi se to uradilo, postoji potreba za sveobuhvatnom strategijom sa konkretnim postignućima koja se mogu postići od strane svake organizacije ili gradske uprave. Jonas Vilard, načelnik odeljenja za životnu sredinu i održivost u kompaniji Husqvarna upoznaje nas detaljno sa nekim značajnim inovacijama i uslugama koje kompanija Husqvarna nudi na tržištu kako bi se smanjili karbonski otisci i povećalo ukupno okruženje u našim urbanim sredinama.

Husqvarna CEORA

Husqvarna nastavlja zacrtanim putem poboljšanja upravljanja zelenim površinama kroz revolucionarne inovacije. Ole Markuson, direktor odeljenja robotike za upravljanje proizvodima, izlaže prvi pogled na najnovije inovacije proizvoda usmerene ka pojednostavljivanju upravljanja svetom zelenih površina.

Održiva nega travnog tepiha kao usluga

Nova vremena i novi zahtevi traže nove poslovne modele. Erik Tinga, globalni direktor odeljenja iskustva klijenata i marketinga, predstavlja negu travnog tepiha kao uslugu, impresivnu kružnu ekonomiju prečica do povećanja efikasnosti nege travnjaka. Upošljavanjem Husqvarna rešenja za robotske usluge i automatizaciju, radni resursi mogu biti optimizovani. Karbonski otisak rada može se smanjiti na minimum putem značajnog smanjenja buke i emisija, sa bezbednim operacijama za sve predmetno.

Kuda idemo odavde?

Postoje brojni načini za unapređenje industrije upravljanja zelenim površinama. Husqvarna događaj Living City se osvrnuo samo na nekoliko staza ispred nas, ali naravno ima još dosta toga za diskutovanje i razmatranje. Na ovoj panel diskusiji, govornici su odgovorili na pitanja i detaljno izložili svoje ideje i budućnost uređenja prostora.