Automower 435X AWD
Instruktioner och guider

Programvaruuppdatering för Automower® 435X AWD och Automower® 535 AWD

Förra året fick Husqvarna information om några fall där batteriet försämrats i förtid på två modeller: Automower® 435X och 535 AWD. Som följd av det måste batteriet bytas på ett begränsat antal produkter. Två programvaruuppdateringar har schemalagts för att lösa problemet på lång sikt.

I vår är det dags för den andra programvaruuppdateringen, med syfte att installera batteriövervakningsfunktioner. Efter den kommer Husqvarna att kunna övervaka batteristatus för alla robotgräsklippare av de två modellerna och varna ägaren om batteriet försämras så mycket att det måste bytas. Vårt lokala återförsäljarnätverk kommer att hantera batteribyten utan kostnad upp till tre år efter inköpsdatumet för produkten.

Hur du vet om din robotgräsklippare behöver ett nytt batteri

Om batteriet i din robotgräsklippare behöver bytas visas ett meddelande i appen Automower® Connect. Så här fungerar meddelandesystemet:

  1. Ett meddelande om att du kommer att behöva byta batteriet inom en snar framtid visas i meddelandeavsnittet i appen Automower® Connect. Rubriken för meddelandet är ”Batteriet behöver bytas” och det innehåller information om att du bör kontakta din återförsäljare så att de kan beställa ett nytt batteri. Robotgräsklipparen fortsätter att fungera som normalt.
  2. När du måste byta batteri visas ett meddelande med rubriken ”Batterilivslängden är nästan slut” i meddelandeavsnittet i appen Automower® Connect. Du kan fortsätta använda robotgräsklipparen men den stannar en gång om dagen för att uppmärksamma dig på att du behöver ett nytt batteri. Du kan starta om robotgräsklipparen i appen. Du bör lämna in robotgräsklipparen för batteribyte så snart som möjligt.
  3. I det tredje steget stoppas robotgräsklipparen och det går inte att använda den förrän nytt batteri har monterats. Inget meddelande visas.

Det kommer troligtvis att gå flera veckor mellan de steg som är beskrivna ovan för att ge dig gott om tid att lämna in robotgräsklipparen till en lokal återförsäljare för montering av ett nytt batteri. Som nämnts ovan utförs det utan kostnad upp till tre år efter inköpsdatumet för robotgräsklipparen.

Tack på förhand för din förståelse och ditt samarbete! Den här nya proceduren är utformad för att se till att din robotgräsklippare alltid presterar enligt de högsta standarderna, både för säkerhet och funktioner.

Hälsningar

Husqvarna