Edge Campaign Photo
  1. Läs mer om X-CUT® kedjan
  2. X-CUT®-kedjor
Berättelser och inspiration

Husqvarna X-CUT: En bättre kedja

För första gången finns originalkedjor från Husqvarna och de är tillverkade där allt startade – i Huskvarna i Sverige. Du kanske undrar varför. Berättelsen startar faktiskt vid slutet. Med all forskning och utveckling är vårt övergripande mål att ge dig bästa möjliga resultat.

Husqvarna har under flera årtionden varit ett av världens mest respekterade motorsågsmärken. Det finns ingen enkel förklaring till varför det är så. Men en avgörande anledning till företagets framgång har alltid varit att konstant fokus ligger på användarens resultat. Alla som använder en motorsåg från Husqvarna ska kunna räkna med att få bästa möjliga resultat.

”Att tillverka vår egen kedja är ingenting vi gör för skojs skull eller för att vi känner för det”, säger chefsingenjören Hans-Åke Sundberg allvarligt. ”Under alla år har vi aldrig slutat att förbättra våra användares upplevelser och resultat. Sågutrustningen spelar en extremt viktig roll i det.”

 
Bar and Chain X-force X-cut

Mer än bara hög kvalitet

”Drömmen om en originalkedja från Husqvarna har funnits länge”, tillägger Mattias Karlsson som är Global Product Manager. ”Men i verkligheten har det krävts mycket planering, forskning och strategiskt tänkande. Det finns inget som heter att försöka och misslyckas i en produktlansering från Husqvarna.”

Naturligtvis måste Husqvarnas kedjor ha samma höga kvalitet som Husqvarnas motorsågar. Men för de flesta användarna betyder Husqvarna mer än bara kraft och prestanda – det handlar om tillförlitlighet.

”Du måste kunna lita på att maskinen du har investerat i kommer att ge dig bästa tänkbara effektivitet och resultat”, fortsätter Karlsson. ”Att leva upp till de förväntningarna kräver ett oerhört engagemang hos tillverkaren.”

X-CUT®

Läs mer om X-CUT® kedjan

Read more

I hjärtat av Husqvarna

Kedjefabriken byggdes upp från grunden under flera år. Dess strategiska läge, precis intill den ursprungliga motorsågsfabriken i Huskvarna i Sverige, understryker dess viktighet – i hjärtat av företaget.

Inuti denna avancerade och moderna motorsågsfabrik finns en stor variation av komplexa maskiner, slingrande löpande band och genomarbetade processer. Inte en enda del av kedjan levereras färdig från en leverantör – allt tillverkas här, från råstål till den slutgiltiga produkten. Utöver fabriken insåg Husqvarna att de även behövde bygga ett intilliggande litet sågverk för fortlöpande testning av prototyper.

X-cut

Utvecklad baklänges

”Den allra viktigaste delen av en skogshuggares vardag är hur många kubikmeter man avverkar” sa Sundberg. ”Vi arbetade baklänges därifrån. Vi identifierade rätt produktfunktioner, rätt tillverkningssätt, rätt material, rätt kompetens och rätt tankesätt för en långvarig satsning på ett nytt område.”

Kedjan X-Cut har testats och finjusterats under cirka två år. Enligt klassiska Husqvarna-rutiner har en kombination av labbtester och tester i olika miljöer varit avgörande för att göra dess funktioner perfekta då dess design och kvalitet finjusterats.

X-CUT®

Allt handlar om resultatet: Vi presenterar kedjan Husqvarna X-CUT®

Read more

Redo att användas

Så från slutet till början och tillbaka till slutet har vi äntligen kommit fram. Efter åratal av planering, forskning, utveckling, testning, samarbete med skogshuggare och ännu mer testning är Husqvarnas första kedja redo att monteras på din motorsåg. Den är redo för hårt arbete utan avbrott och att ge dig maximal effektivitet och maximala resultat – redo när du är redo.