Funderar du på att köpa en maskin? Tänk om.

Vi ifrågasätter hela tiden hur vi utformar produkter och tjänster för att bidra till en hållbar framtid. Här är några exempel på vad detta tankesätt har resulterat i hittills. Läs mer och hämta inspiration om hur du bör agera och vad du bör köpa för att se till att du fattar rätt beslut för dig, ditt företag och vår planet.

Battery Through Body Design
Må kraften vara med dig
Välj våra batteridrivna produkter så kan du jobba effektivt, bekvämt och avgasfritt. Du kommer också att uppskatta de lägre driftskostnaderna. Och tack vare i princip tysta motorer kan du utföra dina uppgifter när du vill utan att störa någon.
Läs om batteridrivna produkter
535iRXT, Bruscutter, Battery, ErgoFeed Trimmer Head
Ett knapptryck för miljön
ErgoFeed är en smart funktion på vår batteridrivna röjsåg 535iRXT. Med ett enkelt knapptryck får du den trimmerlina du behöver, vilket minskar risken för oavsiktlig matning av trimmerlinan och onödigt avfall i naturen.
Läs mer
Husqvarna Fleet Services - garage wall
Alla vinner på att ha färre maskiner
Du som yrkesanvändare får tillgång till maskindata och kan undvika att ha för många maskiner som sällan används – ett vinnande koncept för både din ekonomi och vår miljö. Det här är en av många fördelar med vårt digitala verktyg Husqvarna Fleet Services™.
Läs om Husqvarna Fleet Services™
P 535HX Hybrid
Vi presenterar ”stör ej-läge”
Förutom ett tyst transportläge mellan jobb har vår hybriddrivna (dieselelektriska) professionella frontrotorklippare Husqvarna P 535HX ett extra brett klippaggregat – och 30 % lägre bränsleförbrukning jämfört med en likvärdig bensindriven åkgräsklippare.
Läs om Husqvarna P 535HX
Forest image for 2T Re-Power
Tanka med naturen
Re-power är vårt alkylatbränsle med förnybart innehåll. Det ger renare förbränning och mindre direkta utsläpp. Detta förlänger våra maskiners livslängd, förbättrar din arbetsmiljö och – sist men inte minst – minskar koldioxidavtrycket.
Läs om Re-Power

Omfattande hållbarhetsarbete

Här hittar du artiklar med mer information om några av våra projekt och initiativ som på olika sätt gör våra liv mer hållbara – både idag och imorgon.

Living city digital event 2020 - image
Höjdpunkter från Living City 2021
Vi anordnar en årlig internationell konferens – som nu kallas Living City – om hur smart förvaltning av grönområden, satellitdata, anslutna produkter och ny teknik kan förbättra stadsområden och skapa grönare och mer levande städer.
Läs om Husqvarna Living City
Battery Box Tools for You
Använd någon annans maskin
Vi tror att delning av utrustning kan bli ett utmärkt komplement i framtiden. Därför utför vi testprojekt som Tools for You.
Fleet Services Carbon footprint
Gör ett mindre intryck
Om du arbetar professionellt och byter från bensindrivna till batteridrivna maskiner kan du se hur allt du gör påverkar miljön. Allt tack vare vår digitala funktion för att beräkna koldioxidavtryck.
Läs mer
X-Torq hero
En renare arbetsplats
Våra batteridrivna produkter är visserligen kraftfulla, men ibland behöver man bensindrivna maskiner för riktigt tuffa uppgifter. Som tur är leder vår X-Torq®-motorteknik till väsentligt lägre avgasutsläpp. Bra för dig och alla i din närhet.
Läs om X-Torq®
AI-satellit övervakar grönområden
Grönområden är städernas lungor, som bidrar till god fysisk och psykisk hälsa bland invånarna. För att övervaka allmänna grönområden har vi skapat HUGSI (Husqvarna Urban Green Space Index) – användbara insikter som samlas in genom artificiell intelligens.
Läs mer om HUGSI
Forest
Hållbarhet – en avgörande del av vår verksamhet
Hållbarhet och innovation – ”Sustainovate” – är vårt sätt att integrera hållbarhet i alla delar av vår verksamhet. Vi brinner för innovation och strävar efter att knyta samman människor med naturen.
Läs om vårt hållbarhetsengagemang

Kundkommentarer – Husqvarnas professionella batteriserie

Alla grönområden i staden Weissenfels underhålls med batteridrivna produkter från Husqvarna. Användarna är imponerade av hur effektiva maskinerna är. Och människor i närheten av den låga ljudnivån. ”De tror att vi inte arbetar eftersom de inte hör oss. Men vi blev klara för länge sedan. Det hörs bara inte”, säger en användare.
Offentliga grönområden, Weissenfels, Tyskland