Robotgräsklippare för alla trädgårdar

Med Husqvarna Automower® får du mycket mer fritid. Istället för att klippa gräsmattan kan du ägna tiden åt familj och vänner, och aktiviteter som är mycket roligare. Samtidigt håller robotgräsklipparen din gräsmatta i perfekt skick. Tyst och enkelt, i både regn och solsken.

Produktegenskaper som ger dig en överlägsen gräsmatta

Guidekabeln gör att Automower® når avlägsna arbetsområden. Den hjälper också till att hitta den kortaste vägen tillbaka till laddstationen, sparar energi och undviker synliga spår.

Husqvarna Automower® känner automatiskt av trånga passager och kan ta sig igenom även de allra smalaste öppningar.

Husqvarna Automower® ger ett utmärkt klippresultat i alla väder. Viktiga komponenter skyddas mot regn samt damm och gräsklipp.

Med skräddarsydd virtuell kartläggning av trädgården kan du definiera och namnge olika arbetsområden, justera tidscheman och klipphöjder, samt skapa avgränsade zoner för att skydda dina trädgårdsprojekt. Innovativ skötsel av gräsmattan som smidigt integreras i trädgården – och i ditt liv.

Läs mer om Husqvarnas AIM-teknologi

Automower® hittar tillbaka till laddstationen automatiskt. Den laddar i ungefär 60 minuter och fortsätter sedan att klippa – utan att du behöver göra något.

Du kommer att bli förvånad över hur snabbt du glömmer bort Husqvarna Automower®. Du märker den knappt när den åker runt i trädgården och gör sitt jobb snabbt, tyst och effektivt.

Tack vare sin optimala konstruktion och sitt intelligenta beteende klarar Husqvarna Automower® 435X AWD sluttningar på upp till 70 % eller 35°, och våra andra modeller hanterar enkelt lutningar på upp till 45 %.

Robotgräsklipparen avbryter automatiskt klippschemat när det är frost, vilket bidrar till att skydda gräsmattan.

Du kan tvätta robotgräsklipparens utsida och undersida med hjälp av en trädgårdsslang. Du kan använda det monterade serviceverktyget till att ta bort kåpan för enkel rengöring och för att kunna komma åt överallt.

Ett smartare val än någonsin

Alla komponenter i Automower® är noggrant utformade för att vara så intelligenta och användarvänliga som möjligt. I likhet med andra maskiner från Husqvarna drar Automower® nytta av den senaste tekniken samtidigt som den erbjuder pålitlighet från svenskt ingenjörskap.

Produktegenskaper för en smartare vardag

Tack vare GPS-spårning och fullständig uppkoppling kan du följa din Automower® och uppdatera inställningarna var du än är. Automower® Connect finns på alla X-Line-modeller. För Automower®-modeller utrustade med Connect@ Home (Bluetooth®-anslutning) finns Automower® Connect Kit som tillbehör.

*Automower® Connect inkluderar ett 10-årigt mobildatakontrakt. Detta gäller endast om en tredje part tillhandahåller tillräcklig mobiltäckning i området.

Ett inbyggt GPS-system skapar en karta över trädgården, inklusive var begränsnings- och guidekablarna finns utlagda. Husqvarna Automower® sparar information om vilka ytor i trädgården den har klippt och anpassar klippmönstret efter det. På så vis får du optimal yttäckning och ett utmärkt slutresultat.

Anpassar klipptiden så att Automower® arbetar mer under perioder med stark grästillväxt och mindre i soligt och torrt väder.

När Automower® kommer till ett område med högre gräs än det genomsnittliga arbetar den i ett koncentrerat, systematiskt spiralmönster för att jämna ut skillnaderna.

Automower® 450X och 435X AWD använder ultraljudsteknik för att upptäcka föremål längs sin väg. Gräsklipparen saktar ned och slår försiktigt emot föremålet, svänger och fortsätter klippa.

Alla Automower®-modeller kan hantera så smala passager som 60 cm. Automatisk passagehantering förenklar installationen och minimerar spårmärken.

Nu kan du få en ännu smartare relation till din trädgård genom att ansluta Automower® till det avancerade Gardena smart System. Automower® håller gräsmattan perfekt klippt och frisk, och GARDENA smart system – som känner av jordfuktighet, utomhustemperatur och ljusintensitet, och sedan bevattnar därefter – håller gräset grönt och fräscht. Gardena smart system fungerar med alla produkter som är utrustade med Automower® Connect om det finns en leverantör av 2G/3G inom arbetsområdet.

Med Automower® Connect är robotgräsklipparen redo att bli en del av ditt smarta hem. Du kan röststyra den med Amazon Alexa eller Google Home, och du kan använda den i IFTTT-appletar. Du kanske vill parkera den när dina barn kommer hem från skolan eller synkronisera den med vädret?

Byggd för säkerhet

Automower® har en hög säkerhetsnivå och varje enhet testas noggrant för att uppfylla säkerhetskraven för klipparen, användaren och djuren. Grunden läggs med den robusta och tåliga konstruktionen. Stötfångaren i gummi, de tillförlitliga kullagren och den borstlösa motorn är viktiga faktorer som skyddar klipparen.

Världsledande inom robotgräsklippning sedan 1995

Ända sedan den första modellen av Automower® introducerades 1995 har Husqvarna varit världsledande inom robotgräsklippning. Vi är stolta över att ha inlett robotrevolutionen – och så länge det finns gräsmattor som behöver vårdas ska vi att se till att den aldrig tar slut.

Inget ljud, inga avgaser, inga bekymmer

Automower® kommer att trivas lika bra med din trädgård som med dina grannar. Den håller gräsmattan i bra skick med minimal energiåtgång, den kräver ingen bensin eller olja och det blir inga utsläpp eller avgaser. Automower® har även marknadens lägsta upplevda ljudnivåer.