Underhåll


Husqvarnas skyddskläder: Handplockade material för skydd och flexibilitet

Vi har arbetat hårt för att ta fram bekväma kläder för skogsarbete, förbättra våra produkter och ta reda på vad som krävs för att du ska känna dig bekväm under hela arbetsdagen.

De material som används i Husqvarnas skyddskläder har alla antingen utvecklats eller handplockats av oss, och sedan testats på många olika sätt både i labbet och i skogen för att säkerställa att de kommer att klara av uppgiften.

PPE marketing feature image

Cordura® Reflex

Det här tyget skyddar plaggets mest utsatta zoner. Det reflekterande garnet gör att plagget syns bra i mörker och vid svag belysning. Finns i Technical Extreme-serien.

Vikt: 335 g/m2. Material: 100 % polyamid.

Rutig cordura®

Ger fullgott skydd för zoner som utsätts för slitage. Beläggning på baksidan ger ökad vattentålighet. Finns i Technical Extreme-serien.

Vikt: 225 g/m2. Material: 100 % polyamid.

Fjäderstretch

Vårt lättaste tyg, med stretch i två riktningar. Används vid zoner som kräver hög flexibilitet. Ger ökad rörelsefrihet och en bekväm känsla. Finns i Technical Extreme-serien.

Vikt: 185 g/m2. Material: 66 % polyester/34 % elastan.

Lättviktig stretch

Ett lätt tyg med stretch i fyra riktningar, både på bredden och på längden. Tyget är luftigt och bekvämt och ger otrolig flexibilitet. Finns i Technical Extreme-serien.

Vikt: 190 g/m2. Material: 88 % polyester (14 % coolmax-polyester®)/12 % elastan (Lycra®).

Pocket with Zipper, Technical

Melerad aramid

Fiberkombination med nötningsbeständiga kevlar®-fibrer och slitstarka cordura®-fibrer, vilket ger ett tåligt tyg som lämpar sig för att förstärka utsatta zoner. Finns i Technical-serien.

Vikt: 240 g/m2. Material: 45 % cordura®/30 % polyamid/25 % kevlar®.

Bekväm stretch

Tyg med stretch i fyra riktningar, både på bredden och på längden. Ett luftigt, flexibelt tyg som är otroligt bekvämt och ger stor rörelsefrihet. Finns i Technical-serien.

Vikt: 235 g/m2. Material: 92 % polyester/8 % Lycra®.

Cordura® Heavy

För plaggets mest utsatta zoner, till exempel runt fot- och handled. Cordura® Heavy har en yta av teflon® som är vattenavvisande och skyddar mot olja och fläckar. Finns i Functional- och Technical-serierna.

Vikt: 220 g/m2. Material: 100 % cordura®.

PPE marketing feature image

Cordura® Light

Det här tyget är väldigt bekvämt med hög funktionalitet. Finns i Functional-serien.

Vikt: 175 g/m2. Material: 100 % cordura®.

Mikropolyester

Mjukt tyg med tvåskaftsbindning. Väldigt slitstarkt, stretchigt och fläcktåligt. Finns i Functional-serien.

Vikt: 190 g/m2. Material: 100 % polyester.

Twill för arbetskläder

Ett robust vävt twilltyg som är väldigt slitstarkt, stretchigt och fläcktåligt, för pålitliga arbetskläder. Finns i Classic-serien.

Vikt: 270 g/m2. Material: 65 % polyester/35 % bomull.

Blank twill för arbetskläder

Den blanka varianten är lika pålitlig som det vanliga twilltyget för arbetskläder. Materialet är väldigt slitstarkt, stretchigt och fläcktåligt, och det blanka garnet ger ett snyggt utseende. Finns i Classic-serien.

Vikt: 240 g/m2. Material: 70 % polyester/30 % bomull.

Liknande artiklar

 • 576XP - USA version
  Underhåll

  Husqvarnas skyddskläder: Tvätt- och reparationsguider

  Rena och hela kläder är säkra kläder. Skyddskläder utsätts ofta för svett och olja – ämnen som kan påverka skyddslagret och försämra dess funktion.

 • 560XP
  Underhåll

  Husqvarnas skyddskläder: Hitta din storlek

  För att passa alla skogsarbetare och utmaningar finns Husqvarnas skyddskläder i många olika storlekar. Nedanstående storleksguide hjälper dig att hitta rätt. Ta dina kroppsmått och hitta rätt storlek med hjälp av guiden.

 • Working with chainsaws part 1
  Underhåll

  Ta hand om din sågutrustning

  Motorsågen behöver regelbunden service för att fungera på bästa sätt och hålla under lång tid. Här följer en guide om vad du själv kan ta hand om.