HUGSI film
video-play-button
video-play-button video-pause-button

Hållbarhet och innovation: Funderar du på att köpa en maskin? Tänk om


Artificiell intelligens hjälper städer att skydda grönområden

HUGSI (Husqvarna Urban Green Space Index) är en AI-driven satellitlösning som anger hur gröna städer är runtom i världen genom att granska deras grönområden ovanifrån. Syftet är att bidra till att skydda och förbättra tillväxten och underhållet av grönområden i städer.

Grönområden är städernas lungor. De förbättrar luftkvaliteten och hjälper oss att hantera översvämningar och regnvatten. De bidrar också till invånarnas fysiska och psykiska hälsa. I takt med att urbaniseringen fortsätter är det därför viktigt att övervaka förhållandet mellan grå och gröna områden i och omkring städer.

Skydda grönområden och höj effektiviteten

Genom att tillämpa teknik för datorseende och djupinlärning på satellitbilder ger HUGSI information om aktuellt tillstånd och den historiska utvecklingen av vegetationen och den kringliggande stadsmiljön. Detta gör det möjligt att ta reda på hur gröna städerna verkligen är och om förtätningen av våra städer minskar mängden urbana grönområden.

Och vinnaren är … Durban i Sydafrika!

HUGSI 2019 ger gröna insikter om alla C40-städer samt Bryssel (Belgien), Marseille (Frankrike), Genève (Schweiz) och Göteborg (Sverige). Hela 98 städer i 51 länder är rankade efter ett antal gröna KPI:er, till exempel: högsta andel grönområden i staden, bästa välmående för vegetationen, högsta andel av en tätort som är täckt av gräs, högsta andel av en tätort som är täckt av träd osv.

Totalt sett utsågs Durban i Sydafrika till den grönaste staden, följt av Rio de Janeiro i Brasilien på andra plats och Austin i USA på tredje plats.

HUGSI 2019 lanserades som en del av Husqvarna Living City i Göteborg, en internationell konferens om framtidens hållbara anläggning av grönområden. Klicka på här för att läsa mer och se vinnarna från alla regioner i världen.

Liknande artiklar

 • Battery Box Tools for You
  Sustainovate

  Använd någon annans maskin

  Vi tror att delning av utrustning kan bli ett utmärkt komplement i framtiden. Därför utför vi testprojekt som Tools for You.

 • Fleet carbon footprint
  Sustainovate

  Gör ett mindre intryck

  Om du arbetar professionellt och byter från bensindrivna till batteridrivna maskiner kan du se hur allt du gör påverkar miljön. Allt tack vare vår digitala funktion för att beräkna koldioxidavtryck.

 • X-Torq hero
  Sustainovate

  En renare arbetsplats

  Våra batteridrivna produkter är visserligen kraftfulla, men ibland behöver man bensindrivna maskiner för riktigt tuffa uppgifter. Som tur är leder vår X-Torq®-motorteknik till väsentligt lägre avgasutsläpp. Bra för dig och alla i din närhet.