Underhåll


Så här installerar du din Husqvarna-robotgräsklippare

När du äger en Husqvarna Automower® handlar allt om användarvänlighet, något som märks på en gång eftersom till och med installationsprocessen har finjusterats. Här är en guide om hur du enkelt installerar en robotgräsklippare.

Börja med att ta en titt på gräsmattan. För att minimera risken för att klipparen fastnar eller skadas måste gräset rensas från alla stenar, grenar, verktyg, leksaker och liknande hinder. Om gräset är mer än 10 cm högt rekommenderar vi att du klipper det en sista gång med en vanlig gräsklippare.

1. Placera ut laddstationen


Placera laddstationen på plan mark mitt i klippområdet med lite fri yta runt omkring. Se till att stationen inte står i direkt solljus och befinner sig utom räckhåll för vattenspridare och nära ett eluttag.

2. Ladda batteriet


När laddstationen är på plats är det dags att ladda robotgräsklipparen. Sätt robotgräsklipparen i laddstationen och gå vidare till nästa steg. Det tar 80–100 minuter att ladda upp ett tomt batteri.

3. Lägg ut begränsningskabeln


Begränsningskabeln läggs ut längs gräsmattans kanter för att definiera klippområdet. Fäst den i marken med de särskilda märlor som följer med i förpackningen. Nu vet robotgräsklipparen exakt var den ska svänga. Skapa ”öar” med hjälp av kablar runt rabatter och buskar för att förhindra att klipparen kör in i dem.

4. Lägg ut guidekabeln


Syftet med guidekabeln är att leda Husqvarna Automower® tillbaka till laddstationen när det behövs. Anslut ena änden av kabeln till laddstationen och lägg sedan ut kabeln till den bortersta delen av gräsmattan så att robotgräsklipparen enkelt kan hitta den. Anslut den andra änden till begränsningskabeln på den plats där kablarna korsar varandra. Anslut sedan både begränsningskabeln och guidekabeln till laddstationen.

5. Slappna av


Slå på Husqvarna Automower®, ange din fyrsiffriga PIN-kod och ställ in klipphöjden och arbetstimmar. Det är allt! Robotgräsklipparen laddas upp tills den är redo. Sen ger den sig iväg – och du har klippt gräsmattan själv för sista gången.
Unboxing a Husqvarna Automower Place the charging station Lay the boundary wire for a robotic lawnmower

Liknande artiklar

 • 450X (hero modell)
  Underhåll

  Husqvarna Automower® – Vanliga frågor

 • Automower X-line Led Lights
  Underhåll

  Ge Husqvarna Automower all inclusive-vistelse på vintern

  Ge Automower® en ordentlig service innan du lägger den i vintervila hos någon av våra Husqvarna-återförsäljare. De förvarar den och ser till den är laddad och klar inför nästa säsong.

 • Tiller background
  Underhåll

  Tips om gräsvård från Husqvarna: Så här sköter du jorden

  Jorden i din trädgård är en levande organism som behöver luft, vatten och näring. Därför är luckring – eller jordkultivering – av största vikt för en frisk trädgård. Och därför har vi sammanställt en guide i ämnet.