Husqvarna Fleet Services app & sensor (portrait)

ETT ENKLARE SÄTT ATT HÅLLA REDA PÅ DIN UTRUSTNING

Vilken utrustning har vi? Var är den? Hur mycket använder vi den faktiskt? När behöver vi serva eller ersätta den? Anslut din utrustning till Husqvarna Fleet ServicesTM för att hålla reda på allt - för en problemfri och mer produktiv arbetsdag.
video-play-button
video-play-button video-pause-button

Husqvarna Fleet Services™

Anslut en sensor till valfri utrustning så vet du alltid var maskinerna är, hur mycket de har använts, när de behöver service eller bytas ut och mycket mer. Om du använder våra professionella robotgräsklippare behöver du inte ens installera en sensor. Med den här uppdaterade informationen – som är lätt att se direkt i telefonen, på surfplattan eller på datorn – kan du spara tid och pengar och utveckla ditt företag ännu mer. Pröva Husqvarna Fleet Services™ i tre månader utan abonnemangsavgift. 
Husqvarna Fleet Services app, sensor and logo

Så här fungerar det

Systemet håller koll på utrustningen antingen genom användning av maskinsensorer eller – när det gäller våra professionella robotgräsklippare – genom inbyggd anslutning. Utrustningsdata överförs via Bluetooth (för Automover® sker överföringen via 2G/3G) och kan antingen samlas in ute på fältet via den intuitiva Husqvarna Fleet Services™-appen eller i förrådet via Fleet Services™ Gateway-appen. Kombinationen av de här apparna gör att du alltid har uppdaterade data som automatiskt överförs till det molnbaserade kontot där du kan få åtkomst till dem från valfri enhet.

+
+
+
+
+
+
Husqvarna Fleet Services - How it works

Abonnemang

Här hittar du våra abonnemangsmodeller och priser för Husqvarna Fleet ServicesTM. Alla priser visar månadsavgiften för varje maskin. Vilken lösning passar bäst för ditt företags behov?

Abonnemang på maskinlistan

Med det grundläggande Husqvarna Fleet ServicesTM-kontot kan du skapa en maskinlista med utrustningen som kan göras tillgänglig för alla ansvariga och tekniker. 

Fleet Services Company inventory subscription

Standardabonnemang

För handhållna maskiner, åkgräsklippare, handgräsklippare, arbetsfordon osv. Till och med för produkter från andra tillverkare.
Priser – se tabellen nedan 

Husqvarna Fleet Services Machines subscription

Abonnemang för Automower® 500-serien

För våra robotgräsklippare i 500-serien ingår ett livstidsabonnemang som standard.
Här finns abonnemang för 300- och 400-serien

Husqvarna Fleet Services Automower subscription
ABONNEMANGSMODELLER ENDAST MASKINLISTA 1-99 MASKINER 100-299 MASKINER 300-999 MASKINER >1000 MASKINER
Per månad Gratis 2,99 EUR/maskin 2,49 EUR/maskin 2,25 EUR/maskin Kontakta oss för pris
Ettårsabonnemang Gratis 1,89 EUR/maskin 1,49 EUR/maskin 1,39 EUR/maskin
Tvåårsabonnemang Gratis 1,55 EUR/maskin 1,29 /EUR /maskin 1,15 EUR/maskin

Maskinvara

Det här behöver du för att ansluta handhållna maskiner och maskiner med hjul. Under den sex månader långa provperioden för abonnemanget får du 100 % av pengarna tillbaka på maskinsensorer om du bestämmer dig för att inte fortsätta abonnera på Husqvarna Fleet Services. Du behöver även en telefon eller surfplatta med Husqvarna Fleet ServicesTM Gateway-appen som kan sitta monterad i förrådet. 

Maskinsensor

Med maskinsensorn kan du ansluta alla typer av maskiner, handhållna och med hjul.

Husqvarna Fleet Services - machine sensor

Nyckel till Fleets maskinsensor

Euro Används för att öppna och stänga sensorn, till exempel för att byta batteri.

Husqvarna Fleet Services - sensor key

Vanliga frågor

Jag har ett befintligt Husqvarna-konto – kan jag använda det?

Ja, du kan använda samma Husqvarna Group-konto för att komma åt alla Husqvarna Groups digitala tjänster. Men du måste fortfarande registrera dig för Husqvarna Fleet Services separat.

 

Hur registrerar jag mig och kommer igång?

Gå till tjänstens URL-adress, klicka på ”Registrera dig nu” och fyll i fälten med den begärda informationen. När begäran har godkänts skickas ett e-postmeddelande till den adress som används. Klicka på länken i e-postmeddelandet för att granska din information och skapa ett lösenord till ditt konto. Ditt konto är därefter klart att användas.

Vad är skillnaden mellan Fleet-appen och Gateway-appen?

Mobilappen Husqvarna Fleet ServicesTM hjälper Fleet-ansvariga och tekniker att hantera maskinerna när de är ute på jobb. Appen upptäcker maskinsensorer ute på jobb och överför data till molnet. Detta inkluderar ”senast kända plats”, vilket hjälper dig att hitta eventuell utrustning som saknas eller att se till att inget lämnas kvar.

Fleet Gateway är utformad för enbart en uppgift – att upptäcka ett stort antal maskiner när de returneras till förrådet, registrera deras återkomst och sedan överföra maskindata. Fleet Gateway fungerar bäst när den är stationär i ett förrådsutrymme, ansluten till Wi-Fi och är igång dygnet runt. Båda apparna kan hämtas från Apple Store och Google Play.

 

Behöver alla operatörer appen?

Nej, Husqvarna Fleet ServicesTM-maskiner upptäcker och lagrar maskindata även när inte mobilappen Fleet Services eller Gateway är i närheten. Men för att fånga upp en maskins senast kända position måste en Fleet-mobilapp köras på en telefon inom Bluetooth-räckvidd från maskinen. För att ha konstant kontroll över alla maskiners senast kända platser är det bäst om du ber alla operatörer att installera appen, eftersom avståndet mellan olika operatörer kan vara för stort.

Kan jag spåra min utrustning i realtid?

Om du använder Husqvarna Fleet Services™-appen (i en mobiltelefon eller surfplatta) på fältet och Husqvarna Fleet Services™ Gateway-appen (i en surfplatta) i förvaringsutrymmet kan du övervaka utrustningen dygnet runt. I annat fall visas den senast kända positionen för utrustningen.

 

Spårar appen operatörens position?

Nej, Husqvarna Fleet Services™ spårar inte operatören. Appen upptäcker Bluetooth-anslutningen från maskinsensorn och lagrar den som en tidsstämplad händelse. Med den tidsstämpeln rapporterar telefonen sin egen GPS-position, vilket ger maskinens senast kända position.

Hur installerar jag sensorer på min utrustning?

För att lägga till nya sensorer på en maskin måste du använda appen Husqvarna Fleet Services™.

Först måste maskinen i fråga läggas till i Fleet (vilket kan göras antingen med appen eller från en webbläsare). Starta sedan appen, välj maskinen i maskinlistan och tryck på knappen ”Installera sensor”.

Tryck sedan på ”Skanna QR-kod” och om appen begär tillstånd för att ta bilder och spela in videor ska du godkänna detta. Skanna QR-koden med kameran i telefonen – och se till att det finns tillräckligt med ljus så att kameran kan registrera koden.

När koden har registrerats lägger appen automatiskt till sensorn till vald maskin.

 

Hur installerar jag anslutningsboxen på min åkgräsklippare?

För att registrera en åkgräsklippares anslutningsbox för någon av dina maskiner väljer du den i inventarieförteckningen i mobilappen Husqvarna Fleet Services™. Appen ger dig instruktioner om hur du ansluter och installerar anslutningsboxen rent fysiskt. För utvalda Husqvarna-modeller finns det tillgängliga tillbehör som gör det möjligt att ansluta anslutningsboxen med plug-and-play-funktionalitet.

Anslutningsbox upptäcker både den tid motorn är på samt klipptiden från den elektriska kopplingen.

För andra maskiner krävs anpassade kablage – i Fleet Services™ finns scheman för detta. Du kan också kontakta din återförsäljare för att få hjälp med installationen.

Var beställer jag sensorer?

Du kan beställa sensorer från din Husqvarna-återförsäljare eller direkt från oss på Husqvarna.

 

Tål sensorn tufft yrkesmässigt arbete?

Ja, sensorhållaren och sensorelektroniken är konstruerade för många års användning i olika användningsområden, till exempel trädgårdsarbete, trädvård, byggarbeten osv.

 

Ger sensorerna GPS-spårning i realtid?

Nej. Den plats som registreras av systemet är alltid den ”senast kända”, och visas i alla Fleet-appar. Maskinens GPS-position kommer från din smartphone, inte från själva sensorn.

 

Kan jag installera sensorer på utrustning från andra märken?

Ja, du kan installera sensorer på maskiner från ett tredjepartsmärke för att ansluta dem till Husqvarna Fleet ServicesTM.

Vilken typ av utrustning kan jag spåra/hantera?

Du kan lägga till praktiskt taget alla typer av resurser till inventarieförteckningen i Fleet Services.

Fleet Services™ maskinsensor kan extrahera data från följande maskintyper:

 • Maskiner med bensinmotorer
 • Maskiner med elmotorer
 • Många dieselmaskiner där generatorn skapar elektrisk ström

Exempel på resurser som kan läggas till i Fleet Services är:

 • Handhållna maskiner
 • Åkmaskiner
 • Husqvarna Automower®
 • Fordon
 • Arbetsfordon

 

Vilka modeller av Husqvarna Automower® har stöd för Husqvarna Fleet ServicesTM?

Husqvarna Fleet Services™ stödjer alla Automower®-modeller som är utrustade med Automower® Connect:

 • 500-serien
 • 300- och 400-serien X-line
 • 300- och 400-serien med Automower® Connect installerat som tillbehör
Obs! Automower® Connect@Home stöds inte av Husqvarna Fleet Services™.

Kan jag tilldela olika användarroller till olika användare?

Ja, för närvarande har Husqvarna Fleet Services™ två roller – ansvarig och servicetekniker.

En användare kan ha flera roller.

Rollen som ansvarig ger fullständig tillgång till företagets maskinkonto, däribland behörighet att hantera användare och betalningar.

Rollen som servicetekniker är begränsad till hantering av resurser.

 

Hur många användare kan jag lägga till?

Det finns inga tekniska begränsningar för hur många användare som kan finnas i Husqvarna Fleet Services™.

Hur fungerar abonnemangsavgiften?

Du kan uppgradera från månadsabonnemang och ettårsabonnemang när som helst. Den nya abonnemangsavgiften börjar gälla omedelbart. Du kan även nedgradera tvåårsabonnemang och ettårsabonnemang när som helst. Nedgraderingen börjar gälla från förnyelsedatumet för ditt tidigare abonnemang.

Du kan även minska antalet maskiner. Minskningen börjar gälla på förnyelsedatumet. För standardabonnemanget måste du ta bort sensorn från Husqvarna Fleet Services™-appen, men du kan ändå behålla maskinen i maskinlistan. För Automower 300- och 400-serien måste du ta bort gräsklipparen från listan.

 

Kan jag fortfarande komma åt min historik om jag avaktiverar mitt abonnemang?

Ja. När ett maskinabonnemang avaktiveras är maskinhistoriken fortfarande tillgänglig.

Det går också att lägga till underhålls- och reparationsposter.

 

Fungerar Husqvarna Fleet Services™ med min smartphone/surfplatta/dator?

Webbportalen Husqvarna Fleet Services™ fungerar på surfplattor och datorer. Smartphone-appen Husqvarna Fleet Services™ finns för både Android och iOS. Gå bara till Google Play och/eller Appstore och sök efter ‘Husqvarna Fleet Services’.


Laddas batteriet ur när apparna är igång?

Appen måste vara igång för att Husqvarna Fleet Services™-platstjänsterna ska kunna rapportera maskinernas senaste plats. Den här funktionen använder Bluetooth-radion. Du kan förvänta dig en liknande energiförbrukning som för liknande spårningsappar som Tile, TrackR osv.

Överföring av maskindata förbrukar något mer energi.


Lagras min information säkert i molnet?

Informationen lagras på resurser som är säkra bakom brandväggar och kan endast kommas åt av systemet.

Tekniska data – maskinsensor

Vikt: 30 g (inklusive batteri)
Storlek: 69 x 45 x 15 mm
Batteri: CR2450 VARTA
Batteritid, motor på-timmar: Cirka 350 timmar 
Batteritid, vid förvaring: Cirka 10 månader
Radio: Bluetooth Low Energy
Minneskapacitet: 60 dagars data (vid 8 timmars arbetsdag)
Maximal temperatur: 60 °C
Min. temperatur: –20 °C

Tekniska data – anslutningsbox

Vikt: 120 g (inklusive maskinsensor och lock)
Storlek: 103 x 53 x 27 mm
Batteri: CR2450 VARTA
Batteritid, motor på-timmar: Cirka 350 timmar
Batteritid, vid förvaring: Cirka 10 månader
Radio: Bluetooth Low Energy
Minneskapacitet: 60 dagars data (vid 8 timmars arbetsdag)
Maximal temperatur: 60 °C
Min. temperatur: –20 °C

Kostnadsfri provperiod – de första sex månaderna gratis*

När du skapar ditt Fleet Services™-konto får du automatiskt de första sex månadernas abonnemang utan kostnad.

*Efter de första sex månaderna kommer du automatiskt att börja faktureras om du inte avslutar ditt abonnemang på Fleet Services™ innan provperioden är slut.

Du får ett meddelande via e-post två veckor innan provperioden går ut. Du kan uppgradera till ettårs- eller tvåårsabonnemang när som helst

Läs de fullständiga villkoren för abonnemanget (se länken nedan), inklusive information om hur och när du kan avsluta abonnemanget och kostnaden för abonnemanget efter provperioden på sex månader.

Pengarna tillbaka-garanti under provperioden på sex månader

*För att kunna hämta data från dina maskiner behöver du en maskinsensor för varje maskin.

Du kan köpa sensorn från din Husqvarna-återförsäljare – eller – via ditt lokala Husqvarna-säljbolag.

Om du bestämmer dig för att inte fortsätta använda Husqvarna Fleet Services™ efter den sex månader långa provperioden för abonnemanget kommer Husqvarna att köpa tillbaka dina sensorer till det inköpspris som du betalat för dem.

Pengarna tillbaka-garantin gäller endast under den kostnadsfria provperioden för abonnemanget. Detta är en del av kontraktet som du tecknar med Husqvarna-återförsäljare eller Husqvarna-säljbolag när du köper maskinsensorn.

Husqvarna-återförsäljaren eller Husqvarna-säljbolaget informerar dig om returprocessen, inklusive hur lång tid det tar att returnera sensorerna och få tillbaka pengarna.

Abonnemang

Här är våra abonnemangsmodeller och priser för Husqvarna Automower®-serierna 300 och 400.
Vilken lösning passar bäst för ditt företags behov?

Abonnemang för Automower® 300 och 400-serien

Dessa gräsklippare kan uppgraderas till Husqvarna Fleet ServicesTM. Kräver 2G-/3G-anslutning.
Husqvarna Fleet Services Automower subscription
ABONNEMANGSMODELLER 1-3 MASKINER 4-19 MASKINER 20-49 MASKINER >50 MASKINER
Per månad 6,99 EUR/maskin 6,49 EUR/maskin 5,99 EUR/maskin Kontakta oss för offert
Ettårsabonnemang (månadsavgift) 3,89 EUR/maskin 3,59 EUR/maskin 3,29 EUR/maskin
Tvåårsabonnemang (månadsavgift) 3,59 EUR/maskin 3,29 EUR/maskin 2,99 EUR/maskin