VERKTYG ATT ANVÄNDA


Saker att tänka på vid inköp av en ny trädgårdstraktor

Letar du efter det bästa alternativet vid inköp av en ny trädgårdstraktor? Här följer några tips som hjälper dig att välja rätt.

Rätt storlek för jobbet

Allmänt sett – om din trädgård är större och mer öppen är det viktigare att din trädgårdstraktor har en generös klippbredd. Om det förekommer många hinder, t.ex. träd och buskar, är det bättre att välja en trädgårdstraktor som är liten nog att klara trånga passager. Vi erbjuder traktorer med klippbredder från 77 cm upp till 137 cm i Husqvarnas sortiment av trädgårdstraktorer.

Uppsamlare eller sidoutkast?

Med en trädgårdstraktor från Husqvarna får du förstklassiga resultat genom att använda den klippmetod som lämpar sig bäst för din gräsmatta. Välj en modell med en integrerad uppsamlare om du vill samla upp gräsklipp och få prydliga resultat. För snabb och effektiv klippning väljer du en traktor med sidoutkast. Växla till BioClip®-läget (mulching) om gräsmattan behöver gödning.

Tillbehör för större mångsidighet

Våra trädgårdstraktorer kan utrustas med en mängd olika tillbehör så att de kan användas till fler ändamål, året om. Du kan exempelvis använda den som lövuppsamlare, mossrivare, vertikalskärare och spridare för skötsel av gräsmattan. En snöplog eller snöslunga gör att du kan röja uppfarter och gångvägar och det finns en vagnsanslutning som underlättar trädgårdsarbetet.

Tractor with snow blade

Välja transmission

En trädgårdstraktor med hydrostatisk transmission är mycket enklare att manövrera än en traktor med manuell transmission. Med manuell transmission måste du stoppa traktorn varje gång du växlar. Den hydrostatiska transmissionen ger steglös justering vid körning.

Det finns två olika lösningar för hydrostatiska transmissioner. För maximal komfort väljer du en traktor med en pedaldriven transmission, där separata pedaler styr hastighet och riktning för rörelse framåt och bakåt. Det andra alternativet är den spakdrivna hydrostaten. Spaken sitter på frontkåpan och är lättåtkomlig från förarsätet.

Några fakta som hjälper dig att välja rätt traktor:


 1. En trädgårdstraktor med integrerad uppsamlare har det mest effektiva systemet för uppsamling.
 2. Vid klippning av högt och grovt gräs är det mest effektiva klippaggregatet det som har sidoutkast.
 3. Genom att använda olika typer av tillbehör kan våra traktorer anpassas för uppsamling, BioClip®-klippning och utkast för att bäst passa din typ av gräsmatta och klippningsrutiner.
 4. De flesta traktorer med integrerade uppsamlare (CT/CTH-modeller) levereras med en BioClip®-anslutning som standard, medan en deflektor för bakutkast kan köpas som tillbehör.
 5. De flesta traktorer med sidoutkast kan utrustas med tillbehöret dubbel- eller trippeluppsamlare.
 6. Alla traktorer med sidoutkast kan utrustas med tillbehör för BioClip®-klippning.
 7. Eftersom traktorerna med integrerade uppsamlare inte har en deflektor som sticker ut vid klippaggregatets sida kan de användas i mer trånga utrymmen än modellerna med sidoutkast.
 &

Liknande artiklar

 • Battery pack
  Verktyg att använda

  Få mer gjort med Husqvarnas batteriserie

  Nu behöver du inte längre oroa dig för att störa personer i din omgivning när du arbetar. Maskinerna i Husqvarnas batteriserie ger en hel mängd nya möjligheter att få jobbet gjort, såväl inomhus som utomhus.

 • Brushcutter off set post
  Verktyg att använda

  Husqvarnas trimmers och buskröjare – konstruerade för att förbättra din verksamhet

  Minska vikten och öka effektiviteten. Det står högst upp på vår lista när vi på Husqvarna utvecklar nya funktioner till våra trimmers och buskröjare. Här tar vi en närmare titt på vad vi har uppfunnit för att förbättra din verksamhet.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Verktyg att använda

  Köpguide och tips för Husqvarna Automower

  Tänk att ha en helt perfekt klippt gräsmatta, oavsett om det är soligt eller regnigt ute. Här följer några saker att fundera på innan du köper den bästa robotgräsklipparen för din trädgård.