VERKTYG ATT ANVÄNDA


Köpguide och tips för Husqvarna Automower

Tänk att ha en helt perfekt klippt gräsmatta, oavsett om det är soligt eller regnigt ute. Här följer några saker att fundera på innan du köper den bästa robotgräsklipparen för din trädgård.

Hur stor är din gräsmatta?

När du köper en gräsklippare ska du välja en som klarar av din gräsmattas storlek. Men kom ihåg att klippningskapaciteten brukar baseras på en plan och öppen gräsmatta, så om du har en kuperad gräsmatta eller många hinder bör du välja en gräsklippare med högre kapacitet. Det är också viktigt om du inte vill att den ska klippa på natten.

Har trädgården branta slänter?

Om du har en gräsmatta med branta slänter bör du välja rätt gräsklippare för jobbet, med bra grepp och kraft. Robotgräsklippare fungerar även när det regnar, så välj en som har hjul med bra grepp. Vår mest kraftfulla version är Automower™ 450X, som klarar av sluttningar med lutning på upp till 45 procent.

Har du en komplex trädgård?

Om trädgården har knepiga passager och olika avdelningar måste du se till att klipparen klarar av att hantera en komplex trädgård. Ett tips är att välja en klippare med guidekablar, eftersom de enkelt hjälper gräsklipparen att hantera trånga passager.

Säkerhetssystem

Se till att din robotgräsklippare har ett PIN-kodslås, ett larm och helst även en GPS-spårare. Om du kontaktar din återförsäljare och anmäler att din produkt har stulits ska de kunna svartlista gräsklipparen så att den inte kan genomgå service i framtiden.

Är det enkelt att förstå displayen?

Det är en bra idé att kontrollera hur systemet faktiskt fungerar, men detta är något som de flesta glömmer bort att kolla upp när de ska köpa en robotgräsklippare. Läs i handboken och titta på displayen för att se om den verkar intuitiv och lättnavigerad. Och även om de flesta inställningarna är klara när du installerar din gräsklippare brukar timerinställningarna och klipplängden variera under säsongens gång.

Säkerheten först!

Husdjur och barn ska inte få befinna sig i närheten av gräsklipparen, men det kan ju såklart hända. Därför bör du kanske köpa en gräsklippare vars knivdisk har infällbara blad. Eftersom gräsklipparen körs varje dag klipper den inte så mycket, så om en tass eller en fot hamnar under gräsklipparen bör det inte leda till allvarliga skador.

Finns det en serviceverkstad i närheten?

När du väljer en robotgräsklippare ska du även ta reda på hur god tillgång du har till en serviceverkstad. En bra återförsäljare eller serviceverkstad kan hjälpa dig med reparationer, service, programvaruuppdateringar och vinterförvaring. Kolla om några av våra återförsäljare finns nära dig.

Saker att tänka på innan köpet:


 • Hjulens spår och storlek påverkar hur enkelt den kan åka upp för branta kanter
 • Är det lätt att använda och serva den? Det kan vara irriterande att behöva kontakta servicen på grund av att systemet är svårt att förstå
 • Skaffa en större maskin om du har många slänter och en komplex trädgård

Om du vill se en fullständig jämförelse mellan Automower™-modellerna går du till jämförelsesidan.

Husqvarna Automower on a slope

Liknande artiklar

 • Battery pack
  Verktyg att använda

  Få mer gjort med Husqvarnas batteriserie

  Nu behöver du inte längre oroa dig för att störa personer i din omgivning när du arbetar. Maskinerna i Husqvarnas batteriserie ger en hel mängd nya möjligheter att få jobbet gjort, såväl inomhus som utomhus.

 • Brushcutter off set post
  Verktyg att använda

  Husqvarnas trimmers och buskröjare – konstruerade för att förbättra din verksamhet

  Minska vikten och öka effektiviteten. Det står högst upp på vår lista när vi på Husqvarna utvecklar nya funktioner till våra trimmers och buskröjare. Här tar vi en närmare titt på vad vi har uppfunnit för att förbättra din verksamhet.

 • Bruschutter 543 RS. Robust
  Verktyg att använda

  Vad du bör tänka på när du köper en röjsåg

  Behöver du en ny röjsåg för att rensa större områden, högt gräs, undervegetation och småträd? Här följer några saker att fundera på innan du köper en röjsåg.