VERKTYG ATT ANVÄNDA


Saker att tänka på vid inköp av en gräsklippare

Tänker du köpa en gräsklippare? De första sakerna att ta hänsyn till är gräsmattans storlek och på vilket sätt du vill klippa den. Här följer några saker att fundera på innan du köper en gräsklippare.

Tänk på att var 1 000:e kvadratmeter gräsmatta du klipper innebär en promenad på två till tre kilometer. Det betyder att självgående gräsklippare är attraktiva alternativ. Gräsmattans typ och hur ofta du klipper den avgör vilket klippsystem du behöver. Bak- och sidoutkast kan hantera högre, vildvuxet gräs, grövre grästyper och gräsmattor som klipps sällan.

Mulching gödslar gräsmattan på ett naturligt sätt

BioClip®-metoden (mulching) är idealisk om du vill ha förstklassiga resultat och om du klipper ofta. Fint klippta gräsklipp göder gräsmattan och gör den mindre mottaglig för torka.

Välja en gräsklippare med uppsamlare

Gräsklippare med uppsamlare ger prydliga resultat och sparar tid eftersom du inte behöver kratta gräsklipp när du är klar med klippningen. På hösten kan du även använda uppsamlare för löv och de är också perfekta om du vill undvika allergiska reaktioner mot gräs och minska spridningen av ogräsfrön.

Välja bäst gräsklippare för dina behov:


 1. Bestäm klippaggregatets bredd utifrån gräsmattans storlek.
 2. Om din gräsmatta är medelstor eller stor rekommenderar vi att du köper en självgående modell.
 3. Om din gräsmatta är medelstor och du vill ha lite extra motion när du klipper gräset kan en gräsklippare utan drivning vara något för dig.
 4. Om gräsmattan är liten kan du överväga en manuell gräsklippare som är fri från direktutsläpp och undviker buller för grannarna.
 5. Om du är osäker på vilket klippsystem som passar för din gräsmatta och dina klippningsrutiner bör du välja en klippare som hanterar flera klippsystem: utkast, uppsamling och BioClip® (mulching).
 &
Lawnmower LC 348 V

Liknande artiklar

 • Battery pack
  Verktyg att använda

  Få mer gjort med Husqvarnas batteriserie

  Nu behöver du inte längre oroa dig för att störa personer i din omgivning när du arbetar. Maskinerna i Husqvarnas batteriserie ger en hel mängd nya möjligheter att få jobbet gjort, såväl inomhus som utomhus.

 • Brushcutter off set post
  Verktyg att använda

  Husqvarnas trimmers och buskröjare – konstruerade för att förbättra din verksamhet

  Minska vikten och öka effektiviteten. Det står högst upp på vår lista när vi på Husqvarna utvecklar nya funktioner till våra trimmers och buskröjare. Här tar vi en närmare titt på vad vi har uppfunnit för att förbättra din verksamhet.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Verktyg att använda

  Köpguide och tips för Husqvarna Automower

  Tänk att ha en helt perfekt klippt gräsmatta, oavsett om det är soligt eller regnigt ute. Här följer några saker att fundera på innan du köper den bästa robotgräsklipparen för din trädgård.