VERKTYG ATT ANVÄNDA


Saker att tänka på vid inköp av en blåsare

En blåsare passar utmärkt när du vill rensa bort löv, skräp, gräs och klipprester. Men vad behöver du egentligen tänka på när du ska köpa en ny blåsare? Här följer några saker att fundera på innan du köper en lövblås. Vi har blåsare som passar alla dina behov. Om du vet vad den ska användas till kan vi enkelt hjälpa dig att välja rätt maskin.

Handhållen eller ryggsäck?

När du köper en blåsare är det viktigt att tänka på vad den ska användas till. Om du använder den under kortare tidsperioder till mindre skräpmängder bör du välja en lätt och smidig handhållen lövblåsare, exempelvis Husqvarna 125B. Om du arbetar under längre tidsperioder och måste blåsa större mängder rekommenderar vi en ryggsäcksblåsare.

Ryggsäcksblåsare är indelade i två kategorier – den ena är för vanligt professionellt bruk och den andra är för ännu mer krävande jobb. Husqvarna 580BTS är den mest kraftfulla blåsaren, med ett filtrerat luftintag för längre drifttid och problemfri användning.

Använd blåsaren som en vakuumrengörare

En blåsare kan också användas som en vakuumrengörare för att suga upp gräs, gräsklipp och löv från marken. Den är särskilt användbar på platser där du inte vill blåsa runt skräp, exempelvis nära en damm eller din bil. Ett vakuumpaket medföljer Husqvarna 125BVx.

Batteri- eller bensindriven?

Moderna batteridrivna blåsare lätta, kraftfulla, otroligt tysta och nästan helt vibrationsfria. Alla Husqvarnaprodukter använder samma typ av laddare, och det tar 30-50 minuter att ladda ett 4,2 Ah-batteri. Om du har ett par extrabatterier eller ett ryggsäcksbatteri har du tillräckligt med ström för en hel arbetsdag. Batteridrivna blåsare passar perfekt när du arbetar inomhus eller i ljudkänsliga platser, t.ex. nära sjukhus, skolor eller stadsparker. Om du ska utföra tungt arbete, som att flytta stora mängder blöta löv, rekommenderar vi en bensindriven ryggsäcksblåsare eftersom den passar bättre för den arbetsuppgiften.

Saker att tänka på vid inköp av en blåsare:


 1. Se till att den är lättstartad och lättanvänd.
 2. Välj en lågvibrerande blåsare, så att du slipper vibrationsskador och utmattning.
 3. Se till att den har tillräckligt hög lufthastighet och luftflöde för arbetet.
 4. Om du ska arbeta i flera timmar ska du se till att ryggsäcksblåsare har bekväma selar, och att de har ett höftbälte och breda axelband som fördelar belastningen.
 &
Blowing away leaves in the garden

Liknande artiklar

 • Battery pack
  Verktyg att använda

  Få mer gjort med Husqvarnas batteriserie

  Nu behöver du inte längre oroa dig för att störa personer i din omgivning när du arbetar. Maskinerna i Husqvarnas batteriserie ger en hel mängd nya möjligheter att få jobbet gjort, såväl inomhus som utomhus.

 • Brushcutter off set post
  Verktyg att använda

  Husqvarnas trimmers och buskröjare – konstruerade för att förbättra din verksamhet

  Minska vikten och öka effektiviteten. Det står högst upp på vår lista när vi på Husqvarna utvecklar nya funktioner till våra trimmers och buskröjare. Här tar vi en närmare titt på vad vi har uppfunnit för att förbättra din verksamhet.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Verktyg att använda

  Köpguide och tips för Husqvarna Automower

  Tänk att ha en helt perfekt klippt gräsmatta, oavsett om det är soligt eller regnigt ute. Här följer några saker att fundera på innan du köper den bästa robotgräsklipparen för din trädgård.