VERKTYG ATT ANVÄNDA


Saker att tänka på vid inköp av en ny häcksax

När du väljer en häcksax bör du tänka på vad den ska användas till. Ska du trimma höga, låga eller långa häckar? Ska du formklippa häcken? Det finns tre huvudsakliga typer av häcksaxar: dubbelsidiga häcksaxar, enkelsidiga häcksaxar och stånghäcksaxar. Välj den typ som bäst stämmer med just dina trädgårdsbehov.

Dubbelsidiga häcksaxar för formning

Dubbelsidiga häcksaxar passar bäst om du formar häckar, och du kan använda den för häckar i brösthöjd. En dubbelsidig häcksax kan dessutom utrustas med ett justerbart bakre handtag för ännu bättre flexibilitet och ergonomi när du trimmar sidorna av häcken.

Enkelsidiga häcksaxar för större områden

Enkelsidiga häcksaxar är främst avsedda för häckens raka områden. Det finns tänder på ena sidan av klippaggregatet, vilket gör att klingan kan vara längre utan att maskinen blir för tung. Med ett längre blad kan du klippa större ytor i ett enda svep.

Få extra räckvidd med en stånghäcksax

Stånghäcksaxar används till att klippa både höga och låga häckar. Med en stånghäcksax kan du klippa höga häckar utan att använda en stege. Eftersom du kan vinkla klippaggregatet går det snabbare och enklare att nå låga och höga häckar. Motorn fungerar som en motvikt till klippaggregatet, så maskinen förblir välbalanserad medan du arbetar.

Batteridrivna häcksaxar

Moderna batteridrivna häcksaxar är kraftfulla, otroligt tysta och nästan helt vibrationsfria. Alla Husqvarna-produkter använder samma typ av laddare, och det tar ungefär 30-50 minuter att ladda ett 4,3 Ah-batteri. Om du har ett par extrabatterier eller ett ryggsäcksbatteri har du tillräckligt med ström för en hel arbetsdag. Batteriprodukter passar perfekt när du arbetar i offentliga och ljudkänsliga platser, t.ex. nära sjukhus, gallerior, ålderdomshem, stadsparker eller skolor.

Några fakta som hjälper dig att fatta rätt beslut:


 1. Användningen blir enklare och mer bekväm om häcksaxen har ett effektivt vibrationsdämpningssystem.
 2. Häcksaxar med lågt utsläpp är bättre för både dig och miljön.
 3. Välj en häcksax med en längd på saxarna som är rätt för arbetet.
 &
What to think about when buying a hedge trimmer

Liknande artiklar

 • Battery pack
  Verktyg att använda

  Få mer gjort med Husqvarnas batteriserie

  Nu behöver du inte längre oroa dig för att störa personer i din omgivning när du arbetar. Maskinerna i Husqvarnas batteriserie ger en hel mängd nya möjligheter att få jobbet gjort, såväl inomhus som utomhus.

 • Brushcutter off set post
  Verktyg att använda

  Husqvarnas trimmers och buskröjare – konstruerade för att förbättra din verksamhet

  Minska vikten och öka effektiviteten. Det står högst upp på vår lista när vi på Husqvarna utvecklar nya funktioner till våra trimmers och buskröjare. Här tar vi en närmare titt på vad vi har uppfunnit för att förbättra din verksamhet.

 • Husqvarna Automower in the rain
  Verktyg att använda

  Köpguide och tips för Husqvarna Automower

  Tänk att ha en helt perfekt klippt gräsmatta, oavsett om det är soligt eller regnigt ute. Här följer några saker att fundera på innan du köper den bästa robotgräsklipparen för din trädgård.