Från professionella


En revolution för handhållna, batteridrivna motorverktyg

Kraftfulla med lång livslängd eller lågt ljud och hållbarhet? Med vår ryggsäcksbatterilösning behöver du inte längre välja.

"Det här tar batteriutbudet till en helt ny nivå", säger Johan Svennung, produktchef på avdelningen för el- och batteridrivna handhållna produkter på Husqvarna.

Husqvarnas handhållna batteriprodukter bygger alla på ett utbytbart 36 V-batterisystem som gör att samma batteri kan användas med en komplett samling professionella redskap. Husqvarnas ryggsäcksbatterilösning ökar drifttiden för hela linjen med upp till 7 gånger den aktuella kapaciteten.

"Det här tar batteriutbudet till en helt ny nivå. Om det exempelvis går att arbeta med en trimmer i mer än åtta timmar kommer fackmän att omvärdera hur de ser på batteridrivna motorverktyg. När vi lanserade dessa produkter använde vi frasen "bensinprestanda – utan bensin". Den är nu sannare än någonsin", säger Johan.

Så hur är det att arbeta med ett ryggsäcksbatteri?

"För det första är det förvånansvärt bekvämt att bära tack vare den ergonomiska selen. Den följer mjukt varje rörelse och kan justeras så att den passar alla kroppsstorlekar. Adaptern kan kopplas loss från batterisladden, vilket innebär att användaren kan sätta på sig ryggsäcksbatteriet så att det sitter bekvämt innan det ansluts till redskapet. Och om något skulle fastna i sladden under drift kopplas den loss omedelbart. Men den största fördelen är förstås den frihet som batteriet ger. Användaren kan arbeta upp till en hel dag utan att behöva stanna och ladda."

Vilka är de största professionella fördelarna med att välja en batteridriven produkt?

"När du arbetar kontinuerligt i många timmar är faktorer som låg vikt, lågt ljud och inga direktutsläpp viktiga. Våra batteridrivna maskiner är utmärkta alternativ för yrkesmän på grund av dessa egenskaper och för att de är så lättanvända."

Battery grass trimmer from Husqvarna One battery fits all

Liknande artiklar

 • 525 Grass Trimmer, Melissa McPherson
  Från professionella

  Hortonomen Melissa McPherson om trimmern Husqvarna 525: ”Jag kan utan problem arbeta hela dagen”

  Ergonomisk och bränsleeffektiv maskin som det är ett nöje att arbeta med. Det är egenskaper som gör att hortonomen Melissa McPherson envisas med att ta trimmern Husqvarna 525 i försvar. ”Min lärling och jag tjafsar om den vareviga dag”, säger Melissa McPherson och tillägger: ”Jag går segrande ur striden varje gång.”

 • Testimonial Holland Hedgetrimmer
  Från professionella

  "Maskinerna kan vara avgörande för ett företags framgång"

  Med 18 års erfarenhet och 21 anställda är Booiman Tuinen BV ett modernt, medelstort och framgångsrikt landskapsarkitektföretag. Det här är deras syn på vikten av tillförlitlig utrustning.

 • Jonathan Calderwood, Head Grounds Manager at Parc de Princes
  Från professionella

  Den perfekta planen

  Det är en sak att skapa det perfekta, snygga gräset. Men hur får du gräset att överleva spel, sport och trädgårdsaktiviteter utan att det blir glest? Är det ens möjligt? Vi vände oss till en av de bästa i branschen för att få svar.