Συντήρηση


Ετοιμάστε τον κήπο σας για την άνοιξη

Η άνοιξη βρίσκεται προ των πυλών και ήρθε η ώρα να ανασκουμπωθείτε και να φορέσετε τα γάντια κήπου. Δημιουργήσαμε για εσάς έναν κατάλογο που θα σας βοηθήσει να βάλετε τα θεμέλια ενός υπέροχου κήπου.


1. Καθαρισμός με φυσητήρα και τσουγκράνα


Αφού λιώσει το χιόνι και το έδαφος έχει αρχίσει να στεγνώνει, έχει φτάσει η στιγμή να αρχίσετε το ανοιξιάτικο καθάρισμα. Πρώτα απ' όλα χρησιμοποιήστε μια τσουγκράνα ή ένα φυσητήρα, για να αφαιρέσετε τα πεσμένα φύλλα που μπορεί να προκαλέσουν μούχλιασμα ή αποσύνθεση του γκαζόν. Τα φύλλα και τα οργανικά υπολείμματα αποτελούν εξαιρετικά υλικά για τη δημιουργία κομπόστ.


2. Βοτάνισμα


Απομακρύνετε τα ζιζάνια το συντομότερο δυνατό, προτού αρχίσουν να αναπτύσσονται ευνοούμενα από την ηλιοφάνεια. Κόψτε τα μαραμένα φύλλα από τα φυτά που καλλιεργείται στον κήπο σας.


3. Χαλάρωση χώματος


Με τη χαλάρωση του χώματος βελτιώνεται η εμφάνιση των παρτεριών, καθώς το οξυγόνο μπορεί να διεισδύει έως τις ρίζες των φυτών. Για μικρότερα παρτέρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία χειρός, αλλά σε περίπτωση μεγάλης έκτασης θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περιστροφικό καλλιεργητή. Σε κάποια χορτοκοπτικά της Husqvarna μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε εξάρτημα μοτοτσάπας, εξοικονομώντας έτσι περισσότερο χώρο στην αποθήκη του κήπου σας.


4. Κλάδεμα δέντρων


Τα οπωροφόρα δέντρα χρειάζονται κλάδεμα για να παραμείνουν υγιή και να καρποφορήσουν. Το κλάδεμα θα πρέπει να γίνεται την άνοιξη. Ωστόσο δεν θα πρέπει να κλαδεύετε πολύ νωρίς, επειδή οι τομές μπορεί να ξεραθούν σε περίπτωση που η θερμοκρασία πέσει κάτω από το μηδέν. Τα δέντρα που παράγουν καρπούς με κουκούτσι, όπως κερασιές, βερικοκιές, δαμασκηνιές και ροδακινιές, δεν θα πρέπει να κλαδεύονται την άνοιξη.

Cultivate the soil with a trimmer attachment

5. Κόψτε τις μπορντούρες σε φράκτες


Στην περίπτωση όπου οι φράκτες έχουν φύλλα, η μπορντούρα πρέπει να κόβεται το χειμώνα ή στην αρχή της άνοιξης. Η μπορντούρα στα κωνοφόρα είναι καλύτερο να κόβεται κατά την περίοδο ανάπτυξης, δηλαδή μία φορά την άνοιξη και άλλη μία φορά στα μέσα του καλοκαιριού.

6. Κουρέψτε το γκαζόν


Το γκαζόν χρειάζεται χρόνο να ανακάμψει μετά τους χειμερινούς μήνες. Γι' αυτόν το λόγο μη μειώνετε πολύ το μήκος του τις πρώτες φορές που το κουρεύετε. Ένα ύψος 5-9 εκατοστών είναι ιδανικό για ένα καλό και ανθεκτικό γκαζόν έτοιμο για χρήση.

7. Κουρέψτε τις άκρες του γκαζόν


Εάν θέλετε το γκαζόν σας να έχει εξαιρετική εμφάνιση, μην ξεχνάτε να κόψετε τις άκρες του.

8. Καταγραφή των ηλεκτρικών εργαλείων


Βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός κήπου είναι έτοιμος για τη νέα εποχή. Φορτίστε τα εργαλεία που χρειάζονται φόρτιση και ακονίστε τα εργαλεία που χρειάζονται ακόνισμα.

9. Φωλιές πουλιών


Εάν θέλετε να φιλοξενείτε πουλιά στον κήπο σας, αυτή είναι η κατάλληλη εποχή να κρεμάσετε μια φωλιά.

10. Καθαρισμός του αίθριου


Αφού καθαρίσετε το αίθριο, βγάλτε μια καρέκλα και απολαύστε το ζεστό, ηλιόλουστο καιρό πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ.

Trim the hedges

Σχετικά άρθρα

 • Automower X-line Led Lights
  Συντήρηση

  Treat your Husqvarna Automower® to an all-inclusive winter stay

  Give your Automower® a good service before putting it to winter rest at one of our Husqvarna dealers. They will store it and make sure it is charged and ready when the new season arrives.

 • Συντήρηση

  How to change to a terrain kit on your Husqvarna Automower® 400-series

  When it’s slippery, or if you have slopes on your lawn, our terrain kit helps your Automower® to perform. This easy guide shows you how you can easily switch to a terrain kit. If you have an Automower® 300-series go here for instructions:

 • Συντήρηση

  How to change to a terrain kit on your Husqvarna Automower® 300-series

  When it’s slippery, or you have slopes on your lawn, our terrain kit helps your Automower® to perform. This easy guide shows you how you can easily equip your mower with a terrain kit. If you have an Automower® 400-series go here for instructions: