OVERWEEGT U EEN MACHINE AAN TE SCHAFFEN? DENK DAN NOG EENS GOED NA.


Een groene digitale evolutie stimuleren voor meer steden

Hoe kan een slim park bijdragen aan een slimme stad? Hoe kunnen satellietgegevens zorgen voor betere boomverzorging? En hoe kan connectiviteit parken, sportvelden, stadsbossen en stedelijke boerderijen verbeteren? Dit waren enkele van de vele onderwerpen tijdens de internationale conferentie Living City in 2019, die door Husqvarna werd georganiseerd.

Sinds 2015 organiseren we een jaarlijkse conferentie die in het teken staat van de toekomst van professionele groenvoorziening. Het doel is om bewustzijn te creëren van oplossingen die emissies verminderen en de stedelijke omgeving en het welzijn van de bevolking verbeteren. We gaan ook de discussie aan over hoe huidige en opkomende technologieën steden groener en levendiger kunnen maken.

De conferentie is eerder georganiseerd in Antwerpen, België (2015), Stockholm, Zweden (2016), Edinburgh, Schotland (2017) en Hamburg, Duitsland (2018). In de herfst van 2019 werd de conferentie gehouden in Gothenburg, Zweden, en werd de naam gewijzigd van Silent City in Living City.

Nieuw testplatform voor innovatieve groenvoorziening

Naast de vele voordrachten over nieuw onderzoek en oplossingen voor een gedigitaliseerd, efficiënt en duurzaam beheer van groene ruimten, was er veel aandacht voor het nieuwe testplatform “Sustainable Smart Parks”. Het doel van het testplatform is het creëren van een multifunctionele, open en innovatieve demoruimte. We streven ernaar manieren te vinden om de efficiëntie op het gebied van onderhoud van groene ruimten te verbeteren, de recreatieve waarde van de parken te verhogen en de milieuvoetafdruk te verkleinen met behulp van digitalisering en automatisering.

Het testplatform omvat verschillende projecten, waaronder prototypen. Het is een samenwerkingsproject met verschillende aandeelhouders in Gothenburg, waaronder Parks and Nature Management, Sports Facility Management, Bostads AB Poseidon (particulier huisvestingsbedrijf), Environmental Governance, Gothenburg City Leasing, Johanneberg Science Park en Husqvarna.

Gerelateerde artikelen

 • Battery Box Tools for You
  Sustainability

  Gebruik de machine van iemand anders

  Wij geloven dat het delen van apparatuur een geweldige aanvulling kan zijn in de toekomst. Daarom voeren we testprojecten uit, zoals "Tools for You".

 • Fleet carbon footprint
  Sustainability

  Minder impact

  Als u professionele werkzaamheden uitvoert en van benzine- naar accumachines overgaat, ziet u de milieu-impact van al uw handelingen. En dit dankzij onze digitale functie: de koolstofvoetafdrukcalculator.

 • X-Torq hero
  Sustainability

  Een schonere werkplek

  Hoewel we over krachtige accuproducten beschikken, hebt u soms machines met een benzinemotor nodig voor zware taken. Gelukkig vermindert onze X-Torq®-motortechnologie de uitlaatemissies aanzienlijk. Goed voor u en mensen in de buurt.