Robotmaaiers1/07/2024

Problemen met wifiverbinding van Automower®-robotmaaiers oplossen

Deze handleiding is alleen van toepassing op Automower®-modellen die wifi ondersteunen.

Een wifiverbinding biedt meestal een stabiele verbinding met de Husqvarna Cloud en de Automower® Connect-app. Toch kunt u soms ook problemen ondervinden waarbij de verbinding van uw robotmaaier met het wifinetwerk wordt verbroken.

Wat gebeurt er wanneer de verbinding tussen de maaier en het wifinetwerk wordt verbroken?

 • Voor modellen met alleen wifiverbinding: Als er geen wifisignaal is, worden Automower®-modellen die alleen via wifi met de Husqvarna Cloud communiceren, weergegeven als losgekoppeld in de Automower® Connect-app. Dit is normaal als het wifi-netwerk niet het hele werkgebied van de maaier beslaat.
 • Modellen met mobiele en wifiverbinding: Automower®-modellen die communiceren met de Husqvarna Cloud via zowel mobiele als wifiverbinding schakelen automatisch over naar een mobiele verbinding als er geen wifi-signaal is.

Wanneer bij een model met alleen wifiverbinding de verbinding met het wifinetwerk wordt verbroken, geldt het volgende:

 • De maaier blijft het gazon maaien volgens het schema, maar kan niet communiceren met de Husqvarna Cloud. U kunt de maaier nog steeds bedienen met de Automower® Connect-app als u zich binnen 30 meter (100 ft) van de maaier bevindt en via Bluetooth bent verbonden.
 • Opdrachten die worden verzonden via smart home-services, zoals Google Home, Amazon Alexa en IFTTT, worden niet door de maaier ontvangen.
 • Nadat de maaier een netwerksignaal oppikt, maakt hij automatisch opnieuw verbinding met de Husqvarna Cloud. U kunt dan de maaier zoals gebruikelijk bedienen met de Automower® Connect-app en Smart Home-diensten. De verbindingsstatus van uw maaier wordt weergegeven op het dashboard Automower® Connect.

Waarom lijkt mijn maaier niet verbonden te zijn?

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor de verbinding wordt verbroken, waaronder:

 • Er is geen wifinetwerk toegevoegd aan de Automower® Connect-app.
 • Alle wifi-netwerken zijn verwijderd.
 • Er komt geen wifisignaal van de wifi-netwerkrouter, bijvoorbeeld vanwege een stroomstoring.
 • Het wifi-netwerk is niet verbonden met internet.
 • Het wifisignaal is te zwak, bijvoorbeeld omdat de maaier zich buiten het bereik van beschikbare wifi-netwerken bevindt.

Problemen met een wifi-aansluiting oplossen

Als het probleem niet wordt opgelost door opnieuw opstarten van de maaier en het mobiele apparaat, moet u mogelijk aanvullende probleemoplossing proberen. Onze productzoeker biedt stapsgewijze oplossingen op basis van uw specifieke omstandigheden.

Open productzoeker

U kunt ook het volgende proberen:

 1. Start de maaier opnieuw door het product op OFF te zetten en vervolgens op ON.
 2. Start uw telefoon opnieuw op.
 3. Start de Automower® Connect-app opnieuw. iOS | Android
 4. Zorg ervoor dat u over de nieuwste versie van de Automower® Connect-app beschikt. App Store | Google Play
 5. Zorg dat uw telefoon een internetverbinding heeft.
 6. Controleer of er een wifinetwerk is toegevoegd. Selecteer in de Automower® Connect-app achtereenvolgens Meer > Instellingen > Automower® Connect. Koppel de maaier met een wifi-netwerk als er geen wifi is toegevoegd.
 7. Als er een stroomstoring is, wacht u tot er weer stroom beschikbaar is.
 8. Controleer of de router normaal werkt en een wifisignaal uitzendt.
 9. Zorg dat het wifinetwerk is verbonden met het internet.
 10. Versterk het wifisignaal als het zwak is.

Het wifi-signaal controleren en verbeteren

Voor het beste resultaat raden we u aan om ervoor te zorgen dat het wifi-netwerk uw hele gazon bestrijkt. Als het signaal in sommige delen van het werkgebied zwak is, kan het een goed idee zijn om het signaal te versterken, bijvoorbeeld door netwerkverlengers te gebruiken. Er zijn verlengers verkrijgbaar bij externe leveranciers die specifiek zijn bedoeld voor gebruik buitenshuis.

U kunt de signaalsterkte van het wifi-netwerk controleren in het gebied waar de robotmaaier zich momenteel bevindt in de Automower® Connect-app.

 1. Open de Automower® Connect-app en meld u aan.
 2. Selecteer Meer > Instellingen > Automower® Connect.
 3. Voer uw pincode in.
 4. Controleer de signaalsterkte onder Wifi.

Werkt het nog steeds niet?

Als u de bovenstaande maatregelen hebt getroffen en de aansluiting nog steeds niet werkt, neemt u contact op met uw plaatselijke Husqvarna-dealer.

Meer informatie

Was dit artikel nuttig?