Robotmaaiers1/03/2024

Een virtuele kaart voor de Automower®-robotmaaier maken

Alleen van toepassing op Automower®-modellen die AIM Technology ondersteunen:

AIM Technology in uw Automower®-robotmaaier maakt een virtuele kaart van uw gazon met de naam Mijn gazon met behulp van GPS en andere ingebouwde sensoren. Met deze verbeterde virtuele kaart kunt u de geleidingsdraden en begrenzingsdraad zien, en de realtime locatie van uw maaier en laadstation bekijken. Als u een Automower®-model hebt dat Zone Control met AIM Technology ondersteunt, dan kunt u het maaien van uw gazon ook optimaliseren met behulp van te vermijden zones en aangepaste werkgebieden.

Vereisten

Een virtuele kaart maken

Wanneer u de installatie van uw Automower®-robotmaaier hebt voltooid, maakt u gewoon een schema en opstart. De maaier begint nu met het maaien van uw gazon volgens het schema en verzamelt gegevens voor de virtuele kaart, terwijl deze in werking is. Ondertussen wordt er een melding weergegeven dat de kaart wordt gemaakt in de kaartweergave.

Voor het best mogelijke resultaat:

  • Stel het schema zo in dat de maaier zoveel mogelijk kan doen tijdens dit proces van in kaart brengen.
  • Verwijder tijdelijke obstakels van het gazon, zoals buitenmeubilair en speelgoed wanneer de maaier functioneert tijdens de periode van het in kaart brengen.
  • Als u GPS-ondersteunde navigatie hebt gedeactiveerd, wordt het aanbevolen om deze weer te activeren. Dit kan worden gedaan in de app Automower® Connect (selecteer Meer > Instellingen > Installatie > Tuindekking) of in het display van de maaier (Installatie > Tuindekking).

Weten of de virtuele kaart gereed is

De kaart is binnen ongeveer 1-2 weken gereed. Hoe lang het precies duurt, hangt af van het maaischema en de grootte van uw gazon. Wanneer de nieuwe kaart is voltooid, krijgt u een melding in de navigatie onderaan op het dashboard in de app Automower® Connect.

De virtuele kaart gebruiken

Wanneer de virtuele kaart gereed is, kunt u de geleidingsdraden en begrenzingsdraad in uw installatie zien, evenals de real-time locatie van uw maaier en het laadstation in de kaartweergave.

Tik op het instellingenpictogram Automower Connect Settings icon om Bewegingspad, GeoFence-straal en Satellietweergave in of uit te schakelen.

Zone Control met AIM Technology

Als uw maaier zone control ondersteunt, kunt u nu beginnen met het maken van werkgebieden om een deel van uw gazon te laten maaien volgens een apart schema of met een andere maaihoogte, of het maken van te vermijden zones om te voorkomen dat uw maaier bepaalde delen van uw gazon betreedt. Als u dat prefereert, kunt u uw maaier laten werken volgens het normale schema, net als voorheen, zonder wijzigingen.

Houd er rekening mee dat het schema en de instellingen voor Mijn gazon van toepassing zijn op uw hele gazon. Wanneer de maaier werkt volgens het schema Mijn gazon, maait de maaier ook binnen eventuele werkgebieden die u hebt gemaakt. Het zal echter nooit in actieve te vermijden zones komen.

AIM Technology en bijgebieden

De virtuele kaart (Mijn gazon) die met AIM Technology is gemaakt, toont geen secundaire gebieden en kan niet worden gebruikt om werkgebieden of te vermijden zones in een bijgebied te maken. U moet de maaier nog steeds handmatig naar het bijgebied verplaatsen.

Tijdens het in kaart brengen van uw gazon kunt u uw maaier naar behoefte naar het bijgebied verplaatsen zonder het kaartproces te verstoren.

De virtuele kaart bijwerken

Als u wijzigingen aanbrengt in uw gazon of de installatie van uw Automower®, of als de kaart om een of andere reden onvolledig is of niet overeenkomt met uw gazon, kunt u een nieuwe virtuele kaart maken. Als de virtuele kaart die is gemaakt met AIM Technology niet compleet is, volgt uw Automower®-robotmaaier nog steeds de grens en maait deze het hele gazon als deze in bedrijf is volgens het schema Mijn gazon. U kunt echter geen werkgebieden of te vermijden zones maken in gebieden die niet in de virtuele kaart zijn opgenomen.

De virtuele kaart bijwerken die is gemaakt met AIM Technology

Wat gebeurt er met de virtuele kaart als ik de fabrieksinstellingen terugzet?

De virtuele kaart (Mijn gazon) wordt verwijderd als u de fabrieksinstellingen van de robotmaaier terugzet. Alle gemaakte werkgebieden of te vermijden zones worden eveneens verwijderd.

Was dit artikel nuttig?