Hoogtepunten van Living City, 23 maart 2021

We hebben ons aangemeld. We hebben geluisterd. We hebben geleerd. Er is alweer een Living City voorbij en we bedanken de professionals, experts en liefhebbers die online zijn samengekomen om hun kennis en inzichten te delen. De spannende en baanbrekende ontwikkelingen die voor vernieuwing zorgen op het gebied van gazononderhoud voor sport- en golfterreinen stonden in de schijnwerpers. Hieronder vindt u de belangrijkste hoogtepunten van alweer een fascinerend en succesvol Living City-evenement.

Hoe kan met gegevensverzameling de kwaliteit van gazons worden verbeterd?

GreenSight is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het verzamelen van gegevens die betrekking hebben op de gazonkwaliteit op golfbanen en sportvelden. Stephen Ohlson, Vice President, Product Development bij GreenSight, gaf enkele interessante voorbeelden van hoe hun diensten kunnen bijdragen aan een betere kwaliteit, lagere kosten en een grotere duurzaamheid.

RoboGolf-onderzoek: het effect van het gebruik van de Husqvarna Automower® op de kwaliteit van het gras

Karin Juul Hesselsøe van het NIBIO-onderzoekscentrum in Noorwegen vertelde ons over een onderzoeksproject dat zij leidt, betreffende de invloed van Husqvarna Automower® op de graskwaliteit van de fairways op golfbanen. In de presentatie van Karin werd het doel en de invulling van het project besproken, evenals de eerste inzichten uit de bevindingen.

Nieuwe innovatieve partnerschappen met de onderhoudssector voor sportvelden

GML Sport AB richt zich op het onderhoud van groene sportterreinen. Kristoffer Palmlund van het Zweedse bedrijf kwam met ons praten over de uitdagingen waarmee zij in de branche worden geconfronteerd en hoe deze worden gereduceerd door de robotmaaidiensten van Husqvarna, een nieuw bedrijfsmodel en innovatieve partnerschappen.

Meer nieuws over CEORA

We hebben ook meer fascinerende details onthuld over CEORA, Husqvarna's volgende generatie van robotmaaiers voor grote oppervlakken.

Paneldiscussie met Stephen Ohlson, Karin Juul Hesseløe en Kristoffer Palmlund

Na hun individuele presentaties namen onze drie gasten deel aan een paneldiscussie over de rol van de gazonverzorgingssector op sportvelden en golfterreinen, en beantwoordden ze enkele vragen van deelnemers.

Living City 2020

Ontwerpen waarin natuur centraal staat en duurzaam bouwen in stedelijke gebieden

Hoe maken en ontwerpen we de werkelijk duurzame, groene steden van de toekomst? Winy Maas, architect, stedenbouwkundige en landschapsontwerper van MVRD in Nederland, toont ons waar hij mee bezig is en deelt zijn visie op de toekomstige ontwikkeling van onze collectieve stedelijke omgevingen.

HUGSI 2.0 - De groenheid van wereldsteden in kaart brengen

Hoe groen zijn de steden van onze wereld? Het antwoord op deze cruciale vraag kan worden gevonden met behulp van HUGSI, de Husqvarna Urban Green Space Index, die informatie verzamelt en gegevens analyseert van 155 steden in 60 verschillende landen. Erik Swan, digitaal en strategisch ecosysteem-expert, laat ons zien hoe we deze gegevens moeten interpreteren en welke voordelen deze inzichten bieden aan exploitanten, bedrijfseigenaren en zelfs hele steden.

Gegevensverzameling en duurzaam beheer van groene ruimte

Sinds 2008 heeft AGZA, de American Green Zone Alliance, onvermoeibaar gewerkt aan het verbeteren van het beheer van groene ruimtes in de VS. Oprichter en CEO Dan Mabe nodigt ons uit in de wereld van AGZA en legt uit hoe hun methode, die onder meer onderwijs- en certificeringsprogramma's omvat, beheerders van groene ruimtes in staat stelt stillere, duurzamere zones te creëren, met geringe impact op de natuur.

De CO2-voetafdruk bij groenvoorzieningsbeheer

Om de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame alternatieven in goede banen te kunnen leiden, moet een organisatie of stadsbestuur streven naar verandering. En om dit te kunnen doen, is een alomvattende strategie met concrete mijlpalen nodig die door elke organisatie of stadsbestuur kan worden uitgevoerd. Jonas Willaredt, hoofd Milieu en Duurzaamheid bij Husqvarna, vertelt ons over enkele baanbrekende innovaties en diensten die Husqvarna op de markt aanbiedt om de CO2-voetafdruk te verminderen en het algehele milieu in onze stedelijke ruimtes te bevorderen.

Husqvarna CEORA

Husqvarna gaat door op de ingeslagen weg om het beheer van groene ruimte te verbeteren met behulp van baanbrekende innovaties. Olle Markusson, directeur Product Management Robotics, gunt ons een eerste blik op de nieuwste productinnovatie die specifiek is bedoeld om groene ruimtes eenvoudiger te kunnen beheren.

Sustainable Turf Care as a Service

Nieuwe tijden en nieuwe eisen vragen om nieuwe zakelijke modellen. Eric Tinga, algemeen directeur Customer Experience en Marketing, introduceert Turf Care as a Service, een indrukwekkende, op een kringloopeconomie gebaseerde methode waarmee gazononderhoud nog efficiënter kan worden uitgevoerd. Door gebruik te maken van de robotservice- en automatiseringsoplossingen van Husqvarna kunnen arbeidsmiddelen optimaal worden ingezet. De CO2-voetafdruk van werkprocessen kan worden geminimaliseerd omdat lawaai en emissies aanzienlijk worden verminderd. Ook verlopen de processen veiliger voor alle betrokkenen.

Maar hoe nu verder?

Er zijn vele manieren om de industrie voor groene-ruimtebeheer te bevorderen. Husqvarna’s Living City heeft al een paar van die manieren belicht, maar er is natuurlijk nog veel meer te bespreken en te overwegen. Tijdens deze paneldiscussie beantwoordden de sprekers vragen en bespraken zij hun ideeën en de toekomst van groenvoorziening.