Od profesionalaca


Revolucija za ručne snažne baterijske proizvode

Snaga i izdržljivost ili niska buka i održivost? S našim rješenjem koje se sastoji od baterijskog ruksaka više ne trebate birati. "Ovakav baterijski proizvod diže baterijski asortiman na neki novi nivo", kaže Johan Svennung, menadžer za električne i baterijske proizvode u Husqvarni.


Husqvarna baterijski proizvodi izrađeni su da se koriste samo sa jednim baterijskim sistemom od 36V, omogućujući tako da samo jedna baterija može biti korištena sa kompletnim asortimanom profesionalnih alata. Rješenje sa baterijskim leđnim modelom uveliko povećava dužinu trajanja cjelokupne linije i do 7 puta duže nego što je to do sada bilo moguće.

''Ovakav baterijski proizvod diže baterijski asortiman na neki novi nivo''. Npr, mogućnost rada sa trimerom više od osam sati u jednom danu će redefinisati pogled profesionalaca prema baterijskom asortimanu. Kada smo lansirali ove proizvode koristili smo slogan 'benzinske performanse – bez benzina'. Ovakav slogan je sada u potpunosti istinit,'' Kaže Johan.

Kako izgleda rad sa leđnim baterijskim modelom?

„Kao prvo, ergonomske naramenice čine ovaj proizvod izuzetno udobnim za nošnju. Nježno prati svaki vaš pokret i može se prilagoditi svim veličinama. Adapter se može odvojiti od baterijske utičnice što omogućuje korisniku da na sebe stavi ruksak komforno prije nego na njega uključi svoj alat. A, ako nešto zatakne žicu tokom rada, ona će se odmah odvojiti. Ali, najveća prednost je naravno sloboda koju ona donosi omogućujući korisniku da radi cijeli dan bez potrebe da uključuje mašinu na punjenje.“

Koje su glavne prednosti koje dolaze s odabirom baterijskog proizvoda? 

„Kada neprestano radite više sati, faktori kao što su mala težina, nizak nivo buke i izostanak direktne emisije gasova su vam veoma važni. Zbog navedenih prednosti naši baterijski proizvodi su uz lakoću korištenja odličan odabir za profesionalne korisnike.“ 


Battery grass trimmer from Husqvarna One battery fits all

Povezani artikli

 • 525 Grass Trimmer, Melissa McPherson
  Od profesionalaca

  Hortikulturalistkinja Melissa McPherson o Husqvarna trimeru 525: “Mogu raditi cijeli dan i nikako ga ne spustiti”

  Ergonomija, potrošnja goriva i mašina sa kojom je zadovoljstvo raditi. To su stvari koje čine Husqvarna 525 trimer i o kojima vrijedi razgovarati, a prema hortikulturalistkinji Melissi McPherson. "Moj se pripravnik i ja svakodnevno borimo protiv toga", kaže Melissa McPherson i dodaje: "Ja uvijek pobijedim".

 • Od profesionalaca

  Preko 300 godina inovacija

  Od početka od 1689, Husqvarna, sada dio Husqvarna grupe, je proizvela  široki asortiman kvalitetnih proizvoda. Izvrsna inženjerskim znanja, jak preduzetnički duh i strast za kvalitetom proizvoda, vodili su do inovativnih rješenja, uspješnim prelaskom kompanije od proizvodnje iz oružja, preko šivaćih strojeva, peći i motocikla, današnjih snažnih reznih uređaja za rad na otvorenom.

 • Professional Forestry - EU
  Od profesionalaca

  Godine inovacija, preciznosti i ponosa

  Korištenjem boljih alata čini da bolje radite u prirodi. To je strast koja vas pokreće svaki dan. To je snaga koju pokreće našu konstantnu inovativnost, predanost kvaliteti i odlučnost za uspjehom.